Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το κρεσέντο του Οπέντα στο πρώτο μέρος όμως απάντησε με τρία γκολ στο δεύτερο και επιβληθηκε με 3-2 στο "Έτιχαντ", για να πάρει την πρωτιά στον 7ο όμιλο. Κλείδωσε το Europa η Γιουνγκ Μπόις με το 2-0 επί του Αστέρα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Μάντσεστερ Σίτι γιόρτασε πριν από τρεις εβδομάδες την πρόκρισή της στους "16" του Champions League και το βράδυ της Τρίτης (28/11) έδωσε θριαμβευτικό τόνο στην επιτυχία της, αφού επιβλήθηκε 3-2 της Λειψίας πραγματοποιώντας σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο μέρος και έκανε το "5 στα 5" στον 7ο όμιλο, για να καπαρώσει και την πρώτη θέση.

Η Σίτι υπέταξε τον... δαίμονα Οπέντα

Η Μάντσεστερ Σίτι παρατάχτηκε στο χορτάρι του "Έτιχαντ" με τον αέρα του "4 στα 4" στο φετινό Champions League και με τις 11 διαδοχικές εντός έδρας νίκες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, μεταξύ των οποίων και το 7-0 την περασμένη σεζόν επί της Λειψίας, με τους Γερμανούς να στέλνουν όμως από νωρίς το μήνυμα πως φέτος δεν θα γίνονταν σάκος του μποξ.

Συγκεκριμένα στο 13', με τον Οπέντα να φεύγει σφαίρα στην πλάτη της άμυνας των πολιτών μετά από βολέ του Μπλάσβιχ αφήνοντας πίσω του τον Ακάντζι και να βγαίνει απέναντι στον Ορτέγκα, για να γράψει το 0-1 με πλασέ. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα όχι μόνο δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν μετά από αυτή την ψυχρολουσία αλλά δέχτηκαν και δεύτερο γκολ στο 33ο λεπτό, με τον Οπέντα να εκθέτει αυτή τη φορά τους Ρούμπεν Ντίας και Γκβάρντιολ και να γράφει το 2-0 μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια.

Με το σκορ αυτό έληξε το πρώτο μέρος, με τον Γκουαρδιόλα να κάνει τρεις αλλαγές στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και την πρώτη δυναμική αντίδραση να έρχεται στο 54', με τον Χάλαντ να περνάει υπέροχη κάθετη πάσα και τον Χάλαντ να εκτελεί τον Μπλάσβιχ για το 1-2. Το μομέντουμ ήταν πλέον στην πλευρά των πρωταθλητών Αγγλίας και Ευρώπης που συνέχισαν να πιέζουν και στο 70' έφτασαν στην ισοφάριση, με τον Γκβάρντιολ να βρίσκει τον Φόντεν μέσα στην περιοχή και τον δεύτερο να σκοράρει με εκπληκτικό κοντρόλ και υποδειγματικό πλασέ.

  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Γουόκερ (54' Άλβαρες), Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας (46' Άκε), Γκβάρντιολ (90+3' Γκόμεθ), Ρόδρι, Φόντεν, Λιούις, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις (54' Ντοκού), Χάλαντ
  • ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Κλόστερμαν, Σιμάκαν, Λουκεμπά, Ράουμ, Σέιβαλντ, Χαϊντάρα (74' Καρβάλιο), Σλάγκερ (88' Καμπλ), Σίμονς (74' Πόουλσεν), Οπέντα (60' Σέσκο), Φόρσμπεργκ (60' Μπαουμγκάρτνερ)

Η Γιουνγκ Μπόις πήρε τον τελικό του... Europa

  • ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ: Ρασιόπι, Μπλουμ, Καμαρά, Μπενίτο, Γκαρσία, Μάλες (46' Κόλεϊ), Νιασέ, Μοντέιρο (74' Τσάιγουα), Ελία, Ούγκρινιτς, Ενσάμ (74' Γκανβουλά)
  • ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γκλάζερ, Νεντέλκοβιτς, Ντράγκοβιτς, Ντιγκά, Ρόντιτς, Μιχαΐλοβιτς, Στάμενιτς (59' Λούτσιτς), Χουάνγκ, Μπουκαρί, Εντιαγέ (46' Μιγιάτοβιτς), Ίβανιτς (59' Κρασό)

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο

  • Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 3-2 (54' Χάλαντ, 70' Φόντεν, 87' Άλβαρες / 13' 33' Οπέντα)
  • Γιουνγκ Μπόις - Ερυθρός Αστέρας 2-0 (8' αυτ. Νεντέλκοβιτς, 29' Μπλουμ)

Sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Αποθέωση στην άφιξη του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Youth League! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
23/04 @ 16:02

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Αποθέωση στην άφιξη του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Youth League! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι φίλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν την ομάδα που κατέκτησε το Youth League στη Γενεύη.

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως η Κ-19 του Ολυμπιακού «ΔΙΕΛΥΣΕ» τη Μίλαν και έγινε... Πρωταθλήτρια Ευρώπης!-ThemaSports
23/04 @ 12:41

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως η Κ-19 του Ολυμπιακού «ΔΙΕΛΥΣΕ» τη Μίλαν και έγινε... Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Δείτε από τη Cytavision, τα στιγμιότυπα του τελικού του UEFA Youth League ανάμεσα στις ομάδες Κ-19 του Ολυμπιακού και της Μίλαν, όπου οι νεαροί «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 και αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης!

Οι θρύλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θαύμασαν τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού-ThemaSports
23/04 @ 10:02

Οι θρύλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θαύμασαν τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού

Μεγάλες μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήταν μεταξύ των θεατών που παρακολούθησαν τον τελικό του Youth League με θριαμβευτή τον Ολυμπιακό απέναντι στη Μίλαν (3-0).

Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά-ThemaSports
23/04 @ 08:49

Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά

Η Κ19 του Ολυμπιακού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στα χρονικά που κατέκτησε διοργάνωση της UEFA και ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τους θρυλικούς μπέμπηδες που έδωσαν όραμα και ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά.

Τα ΑΣΤΕΡΙΑ του σήμερα και του αύριο: Αυτοί είναι οι φοβεροί νεαροί του Ολυμπιακού που ΤΡΕΛΑΝΑΝ την Ευρώπη!-ThemaSports
21/04 @ 11:39

Τα ΑΣΤΕΡΙΑ του σήμερα και του αύριο: Αυτοί είναι οι φοβεροί νεαροί του Ολυμπιακού που ΤΡΕΛΑΝΑΝ την Ευρώπη!

Δείτε το αγωνιστικό προφίλ των ποδοσφαιριστών της K19 του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τη Δευτέρα, απέναντι στην Μίλαν, το τρόπαιο του Youth League.

Με πέντε ομάδες στο επόμενο Champions League η Ιταλία!-ThemaSports
19/04 @ 12:06

Με πέντε ομάδες στο επόμενο Champions League η Ιταλία!

Τα χθεσινά (18/04) αποτελέσματα σε Europa League και Europa Conference League οριστικοποίησαν την παρουσία πέντε ομάδων από την Ιταλία στο νέο Champions League!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ