Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο πρώην τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της Ομόνοιας, Χάρης Νικολάου, ο οποίος μίλησε για την αποχώρηση του από την ομάδα, το πλάνο που υπάρχει και την εξέλιξη των Κυπρίων παικτών.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αποχώρηση του από την Ομόνοια: «Να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό της ακαδημίας για την εξαίρετη συνεργασία που είχαμε. Κλείνει ένας κύκλος με όμορφες αναμνήσεις, πέρασα δέκα χρόνια εκεί, ήμουν και ως παίκτης σχεδόν όλη μου η ζωή. Ο καθένας μας είχε το ρόλο του στην ακαδημία, όλοι μαζί επιτελούσαμε ένα πλάνο για να βγάλουμε το έργο μας εις πέρας. Θέλουμε μια πεντάωρη εκπομπή για να μιλήσουμε για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή, είναι πολλά τα θέματα για να παίξει ένας παίκτης στην πρώτη ομάδα»

Για την έλευση του κ. Παπασταύρου: «Μετά την έλευση του κ. Παπασταύρου μπήκε ένα πλάνο και έπαιξαν κάποιοι παίκτες. Μετά το πλάνο της ομοσπονδίας με τους 17 ξένους χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να παίξει ένας Κύπριος ποδοσφαιριστής. Για να παίξει ένας Κύπριος παίκτης υπάρχουν τρεις τρόποι. Ο ένας είναι να παίξει απευθείας στην πρώτη ομάδα που είναι. Ο δεύτερος τρόπος είναι να ωριμάσει πρώτα από μια ομάδα πιο μικρή και μετά να παίξει στην πρώτη ομάδα, όμως σε αυτή την περίπτωση πρέπει να υπάρχει έλεγχος και επίβλεψη. Ο τρίτος τρόπος είναι αυτός που πιστεύω μπορεί να ανταγωνιστεί τους ξένους παίκτες. Αφορά τους ελίτ παίκτες από τα 16 και πάνω, με επαγγελματικό τρόπο, να μπουν όλα σε μια βάση, για να μπορέσουν οι Κύπριοι να ανταγωνιστούν τους ξένους. Με αθλητικούς ψυχολόγους, αναλύσεις, και άλλα επαγγελματικά πράγματα. Το ταλέντο στην Ομόνοια είναι άφθονο, το θέμα είναι η μετάβαση στην Α’ ομάδα».

Για την εξέλιξη των παικτών στην Ομόνοια: «Ο στόχος όλων μας είναι να βελτιώσουμε τους παίκτες να παίζουν στο πιο ψηλό επίπεδο. Στην Ομόνοια δίνονται δανεικοί παίκτες, γιατί τώρα είναι σε ψηλό επίπεδο ανάπτυξης. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, πρέπει να βοηθήσουμε τους παίκτες. Το ταλέντο που υπάρχει στην Ομόνοια είναι πολύ ψηλό. Πρέπει να γίνει ένα πλάνο για τη μετάβαση τους και να δουλευτούν σωστά. Είναι σε καλό δρόμο τα πράγματα στην Ομόνοια».

Για το αν η Ομόνοια είναι από τις καλύτερες ακαδημίες: «Θεωρώ ότι η ακαδημία της Ομόνοιας είναι από τις καλύτερες ακαδημίες, ειδικά στο κομμάτι της ανάπτυξης. Μπορούσε η Ομόνοια να παίρνει όλα τα πρωταθλήματα στις ακαδημίες, όμως βλέπουμε και σε ατομικό επίπεδο της εξέλιξης του κάθε παίκτη και της βελτίωσης του».

Για τους παίκτες που ανέδειξε η Ομόνοια: «Υπάρχουν πολλοί παίκτες, δεν είναι μόνο αυτοί που είδαμε μέχρι τώρα, υπάρχουν πολλοί άλλοι που είναι στον δρόμο και θα το δείτε, το θέμα είναι η μετάβαση στην πρώτη ομάδα».

Για το λόγο που αποχώρησε: «Απλά ο κύκλος μου σε αυτή τη θέση έκλεισε, δεν έχω παράπονο, έφυγα χωρίς οτιδήποτε και για την ώρα ξεκούραση, υπήρχαν προτάσεις, όμως για την ώρα δεν πήρα κάποια απόφαση για κάτι νέο».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιφτινγκ στο δεξί άκρο της άμυνας -ThemaSports
23/05 @ 20:45

Λιφτινγκ στο δεξί άκρο της άμυνας

Η Ομόνοια μετά από μια τριετία αλλάζει εντελώς το δεξί άκρο άμυνας

ΛΕΖΙΑΚΣ: Η χρονιά των ασίστ, οι γκολάρες και η στιγμή που δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι Ομονοιάτες (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
23/05 @ 18:49

ΛΕΖΙΑΚΣ: Η χρονιά των ασίστ, οι γκολάρες και η στιγμή που δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι Ομονοιάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Επισημοποιήθηκε η αποχώρηση του Γιαν Λέζιακς από την Ομόνοιας, ενός παίκτη που έγραψε το όνομα του με μεγάλα γράμματα στα βιβλία της ιστορίας της Ομόνοιας.

ΕΠΙΣΗΜΟ για Λέζιακς - «Κέρδισε μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»-ThemaSports
23/05 @ 17:10

ΕΠΙΣΗΜΟ για Λέζιακς - «Κέρδισε μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»

Επισημοποιήθηκε η αποχώρηση του Γιαν Λέζιακς από την Ομόνοια, μέσω ανακοίνωσης των πρασίνων.

Ο Ψάλτης η έβδομη αποχώρηση-ThemaSports
23/05 @ 15:35

Ο Ψάλτης η έβδομη αποχώρηση

Η Ομόνοια ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας μαζί με τον Πάρη Ψάλτη. Έβδομος παίκτης που αποχωρεί μετά τους Μπασιρού, Παπαστυλιανού, Μάθιους, Λέτσιακς, Αλιούμ, Μίλετιτς.

Ανακοίνωση και για Νεμάνια Μίλετιτς (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
23/05 @ 14:09

Ανακοίνωση και για Νεμάνια Μίλετιτς (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Η ανακοίνωση της Ομόνοιας.

Τέλος και ο Αλιούμ!-ThemaSports
23/05 @ 13:11

Τέλος και ο Αλιούμ!

Τέλος και ο Αλιούμ από την Ομόνοια, οι πράσινοι ενημέρωσαν πως ο δανεισμός του νεαρού επιθετικού από την Χάμαρμπι έχει ολοκληρωθεί.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ