Ο Παναθηναϊκός έπαιζε μόνος του για ένα ημίχρονο, ο Μπρινιόλι τον κρέμασε ξανά όπως στη Γαλλία και ο Άρης σε μια αντεπίθεση έκανε το 2-0 στέλνοντας ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ σε διαφορά ενός αποτελέσματος.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Μπλόκο» έστησε απόψε στο «Κλ. Βικελίδης» ο Αρης στον Παναθηναϊκό, νικώντας τον με 2-0 χάρη στα γκολ του Μορόν (43’) και του Μενέντες (72’) και βάζοντας γερά στο κόλπο του πρωταθλήματος όλους τους διεκδικητές του.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Αρη μετά από επτά συνεχόμενα ματς, πληρώνοντας τα τραγικά ατομικά λάθη των παικτών του και δη αυτό του Μπρινιόλι στο 43’ με το οποίο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο δέχτηκε ένα ακόμα σε αντεπίθεση του Αρη στο 72’ που κλείδωσε το πολύτιμο τρίποντο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που μπήκε στο γήπεδο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, πιέζοντας ψηλά τον Αρη και έχοντας την κατοχή της μπάλας που ειδικά στο πρώτο τέταρτο του ματς άγγιζε το 70%.

Η στόχευση των πράσινων ήταν να εκμεταλλευτεί τα ρήγματα στην αριστερή πλευρά του Αρη, ο οποίος όσο περνούσε η ώρα ο Αρης ισορροπούσε κάπως την κατάσταση, ποντάροντας σε μακρινές μπαλιές στην πλευρά του Μλαντένοβιτς ή σε γρήγορες μεταβάσεις, ιδίως από τη στιγμή που ο Νταρίντα ήταν «εγκλωβισμένος» στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά με αξιώσεις στο 21’ μετά από έξοχο συνδυασμό του Ιωαννίδη με τον Βέρμπιτς που έβγαλε τετ α τετ με τον Κουέστα τον Ελληνα επιθετικό του τριφυλλιού, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό «κίπερ».

Η απάντηση του Αρη ήρθε στο 28’ μετά από διπλό αβίαστο λάθος του Κώτσιρα που έδωσε τη δυνατότητα στον Παναγίδη να βγει μόνος με τον Μπρινιόλι που έδωσε την εστία του.

Ο Κοέστα στο 32’ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ιωαννίδη από πλάγια αριστερά, όπως αντέδρασε σωστά και στο 37’ στο σουτ του Μπερνάρ από το ύψος τη μεγάλης περιοχής μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια των πράσινων.

Ωσπου στο 43’ ο Αρης κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα ακόμα ατομικό λάθος, αυτή τη φορά από τον Μπρινιόλι που καθυστέρησε να απομακρύνει τη μπάλα προ του Μορόν, ο οποίος έβαλε την κόντρα και εν συνεχεία έστειλε τη μπάλα στο βάθος της κενής εστίας του Παναθηναϊκού (1-0).

Πριν οι δύο ομάδες μεταβούν τα αποδυτήρια για την ανάπαυλα των ημιχρόνων, οι πράσινοι κατέγραψαν ακόμα μία υποσχόμενη ευκαιρία στο ενεργητικό τους, με τον Ιωαννίδη να στρώνει στον Μπερνάρ και τον Βραζιλιάνο να σουτάρει λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης έκλεισε ακόμα περισσότερο τους χώρους και ο Παναθηναϊκός έδειχνε πελαγωμένος έχοντας ανούσια κατοχή της μπάλας. Το τριφύλλι απείλησε για πρώτη φορά στο 60’ με μακρινό σουτ του Τσέριν που πέρασε άουτ, ενώ τα πολλά κερδισμένα κόρνερ περνούσαν ανεκμετάλλευτα.

Οι κιτρινόμαυροι, αντιθέτως, «χτύπησαν» στην πρώτη τους επίσκεψη στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπρινιόλι να σώζει το σουτ του Μορόν όχι όμως κι αυτό του Μενέντες που κατέληξε στο αριστερό του «παράθυρο» στο 72’ (2-0).

Στο 89’ ο Μπρινιόλι είπε «όχι» στον Μορόν που είχε βρεθεί μόνος του από αριστερά, σε γρήγορο τρανζίσιον του Αρη, όπως και ο Κουέστα σε σουτ του Βαγιαννίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος / 4-2-3-1): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζουλ (70’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (90+4’ Πάρντο), Παναγίδης (63’ Μενέντες), Σουλεϊμάνοφ (90+3’ Καρλσον), Μορόν (90+4’ Ζαμόρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (90+2’ Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Μπερνάρ, Μαντσίνι (75’ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (61’ Τζούρισιτς).

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Live streaming η απονομή στον ΠΑΟΚ (Βίντεο)-ThemaSports
19/05 @ 23:35

Live streaming η απονομή στον ΠΑΟΚ (Βίντεο)

Πλησιάζει η ώρα της στέψης για τον Δικέφαλο του Βορρά

Βγήκε πρώτος σκόρερ και έσπασε... κατάρα 43 ετών ο Μορόν!-ThemaSports
19/05 @ 23:30

Βγήκε πρώτος σκόρερ και έσπασε... κατάρα 43 ετών ο Μορόν!

Με 20 γκολ, ο Λορέν Μορόν ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ στη Stoiximan Super League, όντας ο πρώτος παίκτης του Άρη που τα καταφέρνει μετά από 43 χρόνια.

Το μήνυμα της ΑΕΚ προς τους φιλάθλους: "Θα είμαστε όλοι ένα και την επόμενη σεζόν, αλλά και όσες ακολουθήσουν, εδώ στο σπίτι μας"-ThemaSports
19/05 @ 23:16

Το μήνυμα της ΑΕΚ προς τους φιλάθλους: "Θα είμαστε όλοι ένα και την επόμενη σεζόν, αλλά και όσες ακολουθήσουν, εδώ στο σπίτι μας"

Μετά της οριστικά αποτυχημένης προσπάθειας της ΑΕΚ να κάνει το back to back στο πρωτάθλημα, από τα μεγάφωνα της OPAP Arena η Ένωση μετέφερε μήνυμα ενότητας προς τον κόσμο εν όψει της νέας σεζόν.

Αλμέιδα: "Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, είμαι ευγνώμων στον κόσμο μας"-ThemaSports
19/05 @ 23:11

Αλμέιδα: "Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, είμαι ευγνώμων στον κόσμο μας"

Ο Ματίας Αλμέιδα συνεχάρη στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο της ΑΕΚ για τη στήριξη.

Μεντιλίμπαρ: "Μας βοήθησαν οι αλλαγές μας για να γυρίσουμε το παιχνίδι"-ThemaSports
19/05 @ 23:05

Μεντιλίμπαρ: "Μας βοήθησαν οι αλλαγές μας για να γυρίσουμε το παιχνίδι"

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος αλλά τόνισε πως βελτιώθηκε στο δεύτερο με τις αλλαγές που έγιναν, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Ποντένσε για το υπέροχο γκολ του στην Λεωφόρο.

Κόντης: "Έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα το παιχνίδι μετά το 2-1, θα πάρουμε το Κύπελλο"-ThemaSports
19/05 @ 23:00

Κόντης: "Έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα το παιχνίδι μετά το 2-1, θα πάρουμε το Κύπελλο"

Ο Χρήστος Κόντης εξήγησε τι πήγε λάθος και δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τους πράσινους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ