Ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ Νίκος Λοϊζίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Capital Sports με τον Πόλυ Χαραλάμπους.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι θέμα παιδείας. Έχουν αποτύχει όλοι οι θεσμοί της Πολιτείας, από το σχολείο, την οικογένεια. Έχουμε αποτύχει όλοι μας. Για να φτάνουμε σε σημείο να πρέπει να επέμβει η αστυνομία σημαίνει ότι απέτυχαν όλοι και γι αυτό ακολουθεί η καταστολή. Ζούμε στο φάσμα της παραβατικότητας στην κοινωνία.

-Υπάρχει έλλειψη προσωπικού, δεν είναι ορθά κατανεμημένο αριθμητικά και ποιοτικά. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος. Ο κόσμος τηλεφωνά και δεν υπάρχουν αστυνομικοί. Δεν υπάρχει προσωπικό στην πρώτη γραμμή. Άλλαξαν και οι αριθμοί στην παραβατικότητα. Έχουν τριπλασιαστεί. Πλέον ζουν στην Κύπρο 1,5 εκατομμύριο».

-Για όσα γίνονται με τους χούλιγκανς: «Ένας σύνδεσμος φιλάθλων θα πρέπει να καταθέτει το μητρώο των μελών, την κατάσταση του. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην Κύπρο νόμιμος σύνδεσμος. Όλα τα κόμματα είναι ομπρέλα προστασίας. Θα κοροϊδευόμαστε; Είναι στην σκέπη κομμάτων και ομάδων. Ας αντιγράψουμε κάτι καλό από την Ελλάδα. Να μείνει ένας σύνδεσμος για κάθε ομάδα που είναι υπεύθυνη για τον σύνδεσμο της και να απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών.

-Δεν αναγνωρίζεται με νομική υπόσταση κανένας σύνδεσμος φιλάθλων αυτή τη στιγμή. Βλέπετε από τα αποτελέσματα. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Πρέπει να πατάξουμε τα εκκολαπτήρια αυτά».

Ο νόμος είναι υπέρ της Αστυνομίας, αν το πάρει απόφαση η Πολιτεία όχι μόνο τις γιάφκες τους θα κλείσουμε αλλά δεν θα πρόκειται να κινείται κανένας που πάει γήπεδο για να σκοτώσει κανέναν. Όταν λέμε να κλείσουν δεν εννοώ να κλείσουν μόνο οι συνδέσμοι αλλά ως υπόσταση. Πρέπει να επιβληθούμε. Δεν ισχύει ότι αν κλείσουν οι σύνδεσμοι θα πάνε αλλού να τα κάνουν, δεν το δέχομαι.

-Πέρσι ο αρχηγός της Αστυνομίας έστειλε επιστολή στον κύριο Κούμα για να σταματήσει η μετακίνηση οπαδών. Θέλουν να σταματήσουν την βία στα γήπεδα. Να μας στέλνουν τα ονόματα όσων φιλάθλων πάνε στα εκτός έδρας».

Τα γήπεδα δεν έχουν ούτε καν κάγκελα δικά τους, ούτε αψίδες, αντί να προσλάβουν 150 stewards προσλαμβάνουν 30 και τρέχει η αστυνομία... Θα πρέπει να στηριχθεί η αστυνομία. Όχι να φταίνει την αστυνομία να δεχόμαστε βία και να μας λένε "γιατί χτυπήσατε το μωρό με την κουκούλα;", "γιατί ανοίξατε τον Αίαντα;"».

«Να ξεκαθαρίσω ότι η αστυνομία αν έβαζε το μαχαίρι στο κόκκαλο δεν θα βάζαμε 500 αστυνομικούς και να πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης. Δεν μπορούμε να είμαστε παντού 24 ώρες την ημέρα. Πρέπει αν τους κυνηγούμε με την... πένα. Δεν γίνεται να συλλαμβάνεται κάποιος με φωτοβολίδα με πιστόλι και του βάζουν φυλακή με αναστολή. Είναι απόπειρα φόνου. Δεν πρέπει να μιλάμε για βία στα γήπεδα, είναι απόπειρα φόνου».

-«Να μην παίζουμε με τις λέξεις. Οι ποινές πρέπει να είναι οι μέγιστες δυνατές. Το δικαστήριο βάζει ποινές και για το μέλλον να μην επαναλαμβάνονται. Έχουμε τρομερό πρόβλημα με φόνους, ληστείες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρώτο μέρος της δικαιοσύνης είναι η αστυνομία και το δεύτερο είναι η δικαστική εξουσία».

-«Όταν πήγε για να καταδικαστεί οπαδός με πιστόλι και φωτοβολίδα, η ποινή που επέβαλε ο δικαστής ήταν να πηγαίνει να υπογράφει στον αστυνομικό σταθμό την ώρα των αγώνων... Που πάμε;».

Για τις κουκούλες: «Απόκρυψη προσώπου σε δημόσιο χώρο είναι η πρόταση μας και περιμένουμε πως θα διαμορφωθεί ο νόμος».

-«Να στείλω το μήνυμα στους συνδέσμους. Να αποκτήσουν νομική υπόσταση. Είναι ωραία η φωνή στην κερκίδα. Μέχρι εκεί. Επειδή η εξέλιξη των χούλιγκαν οδηγεί πολλές φορές στο οργανωμένο έγκλημα στο μέλλον».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλλαγή ώρας στην έναρξη του αγώνα ΑΕΖ-Απόλλων-ThemaSports
30/04 @ 15:36

Αλλαγή ώρας στην έναρξη του αγώνα ΑΕΖ-Απόλλων

Ανακοινώνεται από την ΚΟΠ ότι εγκρίθηκε κοινό αίτημα των διαγωνιζομένων ομάδων και ο αγώνας ΑΕΖ-Απόλλων θα αρχίσει στις 18:00, αντί στις 19:00 που ήταν αρχικά ορισμένος.

Μόνο τον ΑΠΟΕΛ!-ThemaSports
29/04 @ 19:33

Μόνο τον ΑΠΟΕΛ!

Και όμως...

Τον ρώτησε για Γκαγιέγο;-ThemaSports
29/04 @ 15:30

Τον ρώτησε για Γκαγιέγο;

Τσάβι Ρόκα και Αντόνιο Πριέτο τα είπαν για λίγο χθες, πριν την έναρξη του αγώνα ΑΕΚ – Ανόρθωση.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ για Καρμιώτισσα, «ΕΠΕΣΕ» η Δόξα - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ και συνέχεια...-ThemaSports
29/04 @ 21:38

ΠΑΡΑΜΟΝΗ για Καρμιώτισσα, «ΕΠΕΣΕ» η Δόξα - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ και συνέχεια...

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική των πλέι άουτ.

Νίκη γοήτρου για τον Οθέλλο με πρωταγωνιστή τον Σανγκαρέ-ThemaSports
29/04 @ 18:52

Νίκη γοήτρου για τον Οθέλλο με πρωταγωνιστή τον Σανγκαρέ

Καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΖ ο Οθέλλος, επικράτησε με 3-1 στο «Αμμόχωστος» για τη 12η αγωνιστική των πλέι-άουτ και πήρε μία νίκη γοήτρου που τον ανεβάζει στους 30 πόντους και στο -1 από την 6η του Β' γκρουπ Δόξα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ