Τα προκριματικά του Euro 2024 βρίσκονται στην τελική ευθεία και ήδη οι ομάδες που προκρίνονται έχουν εικόνα για τα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του Δεκεμβρίου. Πού θα βρεθεί η Ελλάδα αν πάρει "εισιτήριο" μέσω playoffs.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Έντεκα ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην τελική φάση του Euro 2024 και μέχρι την επόμενη εβδομάδα ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 21, όσες προβλέπονται για το τέλος των προκριματικών ομίλων της διοργάνωσης.

Οι τελευταίες τρεις ομάδες θα προκύψουν από τις τρεις διαφορετικές διαδικασίες playoffs, στα οποία αναμένεται να συμμετάσχει και η Εθνική Ελλάδας, μαζί με άλλες έντεκα χώρες, διεκδικώντας τα τελευταία τρία "εισιτήρια".

Οι 24 χώρες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση της 2ας Δεκεμβρίου στο Αμβούργο. Οι έξι όμιλοι της τελικής φάσης θα περιλαμβάνουν μία ομάδα από κάθε γκρουπ δυναμικότητας.

Το 1ο γκρουπ δυναμικότητας θα απαρτίζεται από τη διοργανώτρια Γερμανία και από τις πέντε καλύτερες νικήτριες των προκριματικών ομίλων, με βάση τα αποτελέσματά τους. Σε περίπτωση που βρίσκονται σε προκριματικό όμιλο με έξι ομάδες, εξαιρούνται τα αποτελέσματα με τη χειρότερη ομάδα του ομίλου, ώστε να καταστεί δυνατή η σύγκριση.

Οι υπόλοιποι πέντε νικητές ομίλων θα τοποθετηθούν στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τον καλύτερο δεύτερο των ομίλων. Οι επόμενοι έξι δεύτεροι θα σχηματίσουν το 3ο γκρουπ δυναμικότητας και οι τρεις χειρότεροι δεύτεροι μαζί με τους τρεις νικητές των playoffs θα τοποθετηθούν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Με αυτά τα δεδομένα, η διοργανώτρια Γερμανία και η Πορτογαλία γνωρίζουν από τώρα το γκρουπ δυναμικότητας που θα βρεθούν και θα είναι το 1ο.

Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία και Τουρκία έχουν προβάδισμα για να σφραγίσουν τη δική τους παρουσία στο ίδιο γκρουπ, ωστόσο μαθηματικά δεν έχουν εξασφαλιστεί ακόμα.

Οι υπόλοιπες χώρες που γνωρίζουν το μέλλον τους σε αυτό το επίπεδο είναι εκείνες που θα συμμετάσχουν στα playoffs, αφού εξ ορισμού θα τοποθετηθούν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, ανεξαρτήτως θέσης στους προκριματικούς ομίλους.

Η Εθνική Ελλάδας είναι μία από αυτές τις ομάδες, αφού θα βρεθεί στα playoffs της League C του Nations League και αν καταφέρει να προκριθεί, θα τοποθετηθεί στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Τα γκρουπ δυναμικότητας του Euro 2024

ΠΡΩΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  1. Γερμανία
  2. Πορτογαλία

ΠΡΩΤΟ Ή ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Γαλλία
  • Αγγλία

ΠΡΩΤΟ Ή ΔΕΥΤΕΡΟ Η ΤΡΙΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Βέλγιο
  • Ισπανία
  • Αυστρία

ΠΡΩΤΟ Ή ΔΕΥΤΕΡΟ Η ΤΡΙΤΟ Ή ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ

  • Σκωτία
  • Τουρκία
  • Ουγγαρία

ΤΡΙΤΟ Ή ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ

  • Σλοβακία

ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

  1. Νικητής playoffs Α
  2. Νικητής playoffs Β
  3. Νικητής playoffs Γ (όπου θα συμμετάσχει η Εθνική Ελλάδας)

sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EURO Κ-17: Οι δηλώσεις των προπονητών της Τσεχίας, Ουκρανίας και Σερβίας-ThemaSports
19/05 @ 15:44

EURO Κ-17: Οι δηλώσεις των προπονητών της Τσεχίας, Ουκρανίας και Σερβίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Συνέντευξη Τύπου των προπονητών των ομάδων που συμμετέχουν στον όμιλο της Εθνικής μας, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων της τελικής φάσης του EURO under-17.

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα Κύπρος-Τσεχία!-ThemaSports
19/05 @ 15:05

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα Κύπρος-Τσεχία!

Η ΚΟΠ ανακοινώνει πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για τον αυριανό πρώτο αγώνα της Εθνικής μας με την Τσεχία για τον πρώτο όμιλο του EURO U-17.

Χρύσης Μιχαήλ: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες του EURO Κ-17»-ThemaSports
19/05 @ 14:27

Χρύσης Μιχαήλ: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες του EURO Κ-17»

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τελικής φάσης του EURO under 17 και οι προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στον όμιλο μας, μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου της UEFA.

Ο Κωστάκης Αρτυματάς κοντά στην αποστολή της Εθνικής Παίδων Κ-17 - «Τα μάτια της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα είναι στραμμένα στην Κύπρο»-ThemaSports
19/05 @ 12:58

Ο Κωστάκης Αρτυματάς κοντά στην αποστολή της Εθνικής Παίδων Κ-17 - «Τα μάτια της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα είναι στραμμένα στην Κύπρο»

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας Ανδρών Κωστάκης Αρτυματάς επισκέφτηκε σήμερα την αποστολή της Εθνικής μας ομάδας Παίδων Κ-17 ενόψει της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που φιλοξενούμε στην Κύπρο.

Αρχίζει το EURO U-17, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός που έγινε ποτέ στην Κύπρο!-ThemaSports
19/05 @ 12:07

Αρχίζει το EURO U-17, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός που έγινε ποτέ στην Κύπρο!

Αναμονή τέλος! Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του EURO U-17 φτάνει στο τέλος της!

Το πρόγραμμα των αγώνων της τελικής φάσης του EURO U-17-ThemaSports
18/05 @ 13:03

Το πρόγραμμα των αγώνων της τελικής φάσης του EURO U-17

Σε ρυθμούς πρεμιέρας της τελικής φάσης του EURO U-17, της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης που έγινε ποτέ στην Κύπρο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ