Σε ένα ματς για γερά νεύρα, η Ζάλγκρις έβαλε πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως πήρε με μπόλικη ψυχή και τρομερούς Μήτογλου, Σλούκα τη νίκη (73-71) στο ΟΑΚΑ!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το ματς
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά κι έμειναν άποντες για πάνω από δύο λεπτά, μέχρι να λύσει τον… Γόρδιο δεσμό ο Έβανς για το 0-2. Ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε με τίποτα τον δρόμο προς το καλάθι στην αρχή της αναμέτρησης,, πριν ο Μήτογλου σπάσει το ρόδι με τρίποντο από τη γωνία για το 3-4. Ο Γκριγκόνις με γκολ φάουλ υπέγραψε το πρώτο προβάδισμα των γηπεδούχων στο 6-4, ενώ ο Σμιτς απάντησε με τρίποντο για το 6-7 και ο Μήτογλου συνέχισε στο ίδιο μοτίβο για το 9-7. Με πόντους από Σμιτς και Μπουτκεβίτσιους, η Ζάλγκιρις πέρασε ξανά μπροστά με 10-11, ενώ ο Λεσόρ «γκρέμισε» την μπασκέτα με κάρφωμα για το 12-11. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 13-15 με μπάζερ μπίτερ του Έβανς.
Στη δεύτερη περίοδο, η Ζάλγκιρις μπήκε δυνατά και πήγε στο +3 με πρωταγωνιστή τον Ουλάνοβας (16-19), με τον Μπαλτσερόφσκι να καρφώνει εντυπωσιακά για το 18-19. Ο Μπιρούτις απάντησε με γκολ φάουλ για το 18-22, με τον Σλούκα να απαντά με drive για το 20-23. Ο Μαντζούκας έβαλε ωραίο καλάθι για το 22-25, ενώ ο Βιλντόσα με περίτεχνο γκολ φάουλ ισοφάρισε σε 25-25. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και βρήκαν τρίποντο με τον Μπουτκεβίτσιους και καλάθι με τον Μπιρούτις για το 25-30, ενώ ο Μήτρου-Λονγκ ευστόχησε από μακριά για το 27-33. Ο Καναδός με… οσονούπω ελληνικό διαβατήριο έβαλε και δεύτερο μακρινό σουτ για το 29-36, με τον Παναθηναϊκό να μειώνει σε 35-36 δια χειρός Λεσόρ και Γκραντ. Ο Ντίμσα έβαλε δύσκολο τρίποντο για το 35-39 στη λήξη της επίθεσης.
Ο Μπουτκεβίτσιους μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έβαλε δύο συνεχόμενα καλάθια για το 39-43, με τον Σλούκα να σκοράρει τρίποντο ενδιάμεσα. Ο Μήτογλου ευστόχησε και αυτός από μακριά για το 42-43, με τον Μάνεκ να απαντά για το 42-46. Ο Λεσόρ κάρφωσε εντυπωσιακά μπροστά στον Χέιζ για το 44-46, ενώ ο Μήτογλου σκόραρε απίστευτο τρίποντο στη λήξη για το 47-46 και το «πράσινο» προσπέρασμα. Οι Λιθουανοί αντέδρασαν και ο Χέιζ πέτυχε 4 συνεχόμενους πόντους για το 47-50, με τον Γκραντ να ισοφαρίζει στα 50 με τρίποντο. Ο Μήτογλου με κάρφωμα έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό με 53-52, σκορ που αποτέλεσε και το τελικό της τρίτης περιόδου.
Με τρίποντο του Σμιτς, η Ζάλγκιρις πέρασε μπροστά 53-55 εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Παναθηναϊκού, πριν ο Λεσόρ καρφώσει για την ισοφάριση. Ο Σμιτς ευστόχησε και πάλι από μακριά για το 55-58, με τον Γκριγκόνις να απαντά άμεσα για το 58-58. Σμίτς και Μήτογλου αντάλλαξαν καλάθια για το 60-60, με τον πρώτο να γράφει με μία βολή από τεχνική ποινή του Αταμάν το 60-61. Ο Γκραντ έβαλε δύο σουτ από τη γραμμή για το 62-61, όμως ο Σμιτς ήταν «σεληνιασμένος» και σκόραρε τρίτο τρίποντο στο τελευταίο δεκάλεπτο για το 62-64. Ο Σλούκας με δύσκολο λέι απ ισοφάρισε σε 64-64, ενώ ο Λεσόρ έγραψε το 65-64 με μία βολή και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ξανασκόραρε για το 67-64. Η Ζάλγκιρις με βολές από Ντίμσα και Έβανς πέρασε μπροστά 67-68, ενώ ο Λεσόρ έβαλε δύο δικές του για το 69-68. Ο Σλούκας έκανε μεγάλο κλέψιμο και έβαλε δύο βολές για το 71-68, ενώ ο Μάνεκ ισοφάρισε σε 71-71 με τρίποντο. Ο Σλούκας έβαλε μια βολή, ο Γκριγκόνις έβγαλε μια άμυνα και ο Παναθηναϊκός κέρδισε 73-71.
Τα δεκάλεπτα: 13-15, 36-39, 53-52, 73-71
Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ
sport-fm.gr
Με μοναδικό στόχο το τρίτο σερί τρίποντο για περάσει στην 3η θέση και να εκμεταλλευτεί το όποιο αποτέλεσμα προκύψει στο Κυριακάτικο (09/02, 19:00) ντέρμπι Άρης-ΑΕΚ, η Ομόνοια θα αντιμετωπίσει απόψε (19:00) στην Περιστερώνα την ουραγό Ομόνοια 29Μ για την 22η αγωνιστική, σε ένα... ιδιαίτερο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
06/02 @ 23:59
Αμέσως μετά την εντυπωσιακή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εφές, ο Κώστας Σλούκας χάθηκε στην αγκαλιά της συζύγου του, Μαρία Δαρσινού.
06/02 @ 23:23
Ο Παναθηναϊκός AKTOR συνέτριψε την Εφές στο «καυτό» ΟΑΚΑ, με τον Κέντρικ Ναν να πραγματοποιεί μια μυθική βραδιά με 36 πόντους.
06/02 @ 23:08
Με τον Ναν να κάνει ξανά… όργια, ο Παναθηναϊκός γκάζωσε στην τέταρτη περίοδο και τελικά πανηγύρισε τη νίκη με 104-89 επί της Εφές στο κατάμεστο ΟΑΚΑ!
06/02 @ 22:54
Η αντίδραση του Γιώργου Μπαρτζώκα όταν κατάλαβε πως ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει απέναντι στον Παναθηναϊκό.
06/02 @ 17:15
Κατάμεστο θα είναι το ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση που δίνει ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Αναντολού Εφές, για την 26η αγωνιστική της Euroleague.
05/02 @ 23:24
Έχοντας τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκτός έδρας αναμέτρησής του με την Παρί, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε νίκη-δήλωση με 90-73 και συνεχίζει ακάθεκτος στην κορυφή της Ευρωλίγκας!
BEST OF THEMASPORTS