Ο Μίκελ Αρτέτα, παρέα με τον Εντού Γκασπάρ, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, ώστε να ανεβάσουν επίπεδο το κέντρο της Άρσεναλ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Μίκελ Αρτέτα από την πρώτη ώρα και στιγμή που πήγε στην Άρσεναλ έκανε αισθητή την παρουσία του. Όχι μόνο για τις τακτικές του. Αλλά, γιατί ζητούσε και απαιτούσε από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά το 100%. Και λίγο παραπάνω.

Ο Ισπανός προπονητής ήταν από εκείνους που καθιέρωσαν τους Μπουκάγιο Σάκα και Έμιλ Σμιθ Ρόου. Ο πρώτος έχει εξελιχτεί στον ηγέτη της επιθετικής γραμμής των Λονδρέζων. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον νεαρό χαφ, ο οποίος πέρυσι είχε ρόλο κομπάρσου στα πλάνα των «κανονιέρηδων». Όχι γιατί του λείπει το ταλέντο, αλλά επειδή είχε και συνεχίζει να έχει πολλούς τραυματισμούς.

Ο Μίκελ Αρτέτα ξέρει ότι το κέντρο του φέτος δεν έχει αποδώσει τόσο πολύ. Κάτι που επηρεάζει την υπόλοιπη λειτουργία της ομάδας: τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Ναι μεν η προσθήκη του Ντέκλαν Ράις το καλοκαίρι που πέρασε ήταν σημαντική, όμως, ακόμη και αυτός μερικές στιγμές είναι μόνος του. Με τον Ζορζίνιο να παίζει με την εμπειρία και όχι τόσο με τη δύναμη και τα πνευμόνια που είχε κάποτε.

Η Άρσεναλ έχει βάλει στο μεταγραφικό της πλάνο, ενόψει Ιανουαρίου, τον Ντούγκλας Λουίζ της Άστον Βίλα. Μάλιστα, όπως αναφέρει η αγγλική ιστοσελίδα «Football London» ο Αρτέτα είναι θετικός στο να γίνει τράμπα μεταξύ του Σμιθ Ρόου και του Βραζιλιάνου χαφ, προκειμένου να πέσει η τιμή του και να τον αποκτήσουν οι «κανονιέρηδες».

Μίκελ Αρτέτα: Δεν είναι μόνο ο μέσος που... λιγουρεύεται! 

Μίκελ Αρτέτα: Δεν είναι μόνο ο μέσος που… λιγουρεύεται!

Η Άρσεναλ και φέτος δείχνει ότι μπορεί να πάει ψηλά. Να κάνει δύσκολη τη ζωή της Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, ο Μίκελ Αρτέτα δεν είναι και τόσο πολύ ικανοποιημένος με την ποιότητα που υπάρχει στην επιθετική γραμμή της ομάδας του.

Γι’ αυτό τον λόγο και έχει ζητήσει τη μεταγραφή του Ιβάν Τόνεϊ από την Μπρέντφορντ. Μία κίνηση που αν πάρει σάρκα και οστά δίνει άλλη δυναμική στους Λονδρέζους.

Sportsking.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μισό λεπτό, θέλω να πω κάτι»: Η τελευταία ομιλία του Κλοπ στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
20/05 @ 14:55

«Μισό λεπτό, θέλω να πω κάτι»: Η τελευταία ομιλία του Κλοπ στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν τους άφησε να φύγουν. Δεν μπορούσε να μην τους μιλήσει. Στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ. Για μία ακόμη φορά. Για τελευταία φορά. Ακόμη και αν οι φίλοι των «κόκκινων» ελπίζουν μελλοντικά πως ο Γιούργκεν Κλοπ, κάποια στιγμή, θα γυρίσει!

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι-ThemaSports
19/05 @ 23:50

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι

Μία χρυσή κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου στο 79ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει στην Ρόμα τη νίκη με 1-0 επί της Τζένοα και να της εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ-ThemaSports
19/05 @ 23:40

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ

Οι Βιγιαρεάλ και Ρεάλ προσέφεραν ένα παιχνίδι σκέτη διαφήμιση για την La Liga, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να παίρνουν αβαντάζ τριά γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το κίτρινο υποβρύχιο να παίρνει ισοπαλία 4-4 με τέσσερα γκολ του Σέρλοθ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ