Ενημέρωση από τον ΚΟΑ:
Ακολουθήστε μας στο Google news
«Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τον Προαθλητικό, Ιατρικό και Καρδιολογικό Έλεγχο για έκδοση Δελτίου Υγείας του ΚΟΑ» που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού σε συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας Αθλητών (ΑΣΥΑ), το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι «για τον Οργανισμό είναι υψίστης σημασίας η διασφάλιση της υγείας των αθλουμένων» και τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελεί το τμήμα των Δελτίων Υγείας του ΚΟΑ.
«Με το Σεμινάριο αυτό που είναι το πρώτο στο είδος του, έχουμε στόχο να ενισχύσουμε τις προσπάθειες των γιατρών για τον καλύτερο προαθλητικό ιατρικό και καρδιολογικό έλεγχο και κυρίως να συμβάλουμε στην επιμόρφωση τους», πρόσθεσε και ευχαρίστησε τους γιατρούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΑΣΥΑ και τους λειτουργούς του τμήματος. Ο Οργανισμός έχει μηχανογραφήσει πλήρως το τμήμα, το οποίο εκδίδει γύρω στις 16.000 Δελτία Υγείας ετησίως.
Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος του ΑΣΥΑ Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, καθώς και ο συντονιστής του Σεμινιαρίου Δρ. Λοΐζος Αντωνιάδης μίλησαν για την αξία του Σεμιναρίου και την ανάγκη επιμόρφωσης της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας.
Πέραν των 130 ιατρικών λειτουργών παρακολούθησαν το Σεμινάριο, στο οποίο διακεκριμένοι επιστήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό ανέλυσαν όλα τα τελευταία δεδομένα γύρω από τον προαθλητικό έλεγχο. Από πλευράς ΚΟΑ παρέστησαν επίσης ο Υπεύθυνος του τμήματος Δελτίων Υγείας Ανδρέας Μαρκίδης και ο λειτουργός Ανδρέας Ελευθερίου».
Η Κυπελλούχος ΑΕΚ Λάρνακας, ρίχνεται πρώτη στη μάχη της Ευρώπης, αφού αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (10/07, 19:30) στην «Αρένα» την Παρτιζάν για τον πρώτο προκριματικό του Europa League και θα επιδιώξει τη νίκη, για να αποκτήσει προβάδισμα, έστω και μικρό, ενόψει του επαναληπτικού στο Βελιγράδι.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
09/07 @ 15:30
Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
09/07 @ 14:42
Πέτυχε την πρώτη της νίκη η Εθνική υδατοσφαίρισης κάτω των 16
08/07 @ 18:14
Οι Άνδρες θριαμβευτικό 3-0 επί του Κοσόβου – Οι γυναίκες 2-1 την Γεωργία και αισιοδοξία για τη συνέχεια
07/07 @ 14:58
Στο πλαίσιο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Αθλητικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε τις καινοτομίες του διευρυμένου Μνημονίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025, στην παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ.
06/07 @ 23:20
Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε το 7ο άλμα της καριέρας του πάνω από τα έξι μέτρα, ενθουσιάζοντας το κοινό στο «Καλλιμάρμαρο», δείχνοντας έτοιμος για την τεράστια υπέρβαση των 6,10 μ.
06/07 @ 23:08
Ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 5 Ιουλίου 2025 τα παγκύπρια πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών στη χρονιά, με τη διεξαγωγή των ΧΜ Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 68ο Εφήβων και 56ο Νεανίδων, στο «Τσίρειο» Στάδιο της Λεμεσού.
BEST OF THEMASPORTS