Ακόμη και αν μένει πίσω στο σκορ, η Τζιρόνα δεν πτοείται και συνεχίζει ανεπηρέαστη να «διαλύει» κάθε προκατάληψη που υπήρχε πριν το ξεκίνημα της σεζόν. Οι Καταλανοί 13 αγωνιστικές μετά, δεν το… κουνάνε από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της La Liga.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Από το πουθενά η Τζιρόνα μπήκε στη φετινή σεζόν με… άγριες διαθέσεις και ενώ δεν την περίμενε κανείς έχει βολευτεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της La Liga.

Οι Καταλανοί βρίσκονται πανάξια στην πρώτη θέση με όμορφο ποδόσφαιρο, συνεργατικό παιχνίδι και γκολ που θα ζήλευαν όλες οι υπερομάδες της Ευρώπης. Δεν είναι όμως μόνο αυτά…

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την φετινή της επιτυχία είναι ο προπονητής της ομάδας, Μίτσελ. Ο Ισπανός έχει εξελίξει βήμα βήμα την Τζιρόνα από το καλοκαίρι του 2021, όταν και την ανέλαβε.

Πρώτα μαζί του η ομάδα επέστρεψε στα μεγάλα… σαλόνια του ισπανικού ποδοσφαίρου. Στην επανεμφάνιση της στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, τερμάτισε στην 10η θέση ως «νεοφώτιστη» και φέτος 13 αγωνιστικές μετά, η Τζιρόνα απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής.

Εικόνα

Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή, η επιμονή και η υπομονή επιβραβεύονται αντιστοίχως. Με το κλαμπ να ακολουθεί ένα άκρως ποδοσφαιρικό πλάνο, με καλομελετημένες προσθήκες, η ομάδα έχει δέσει και διαθέτει το λεγόμενο «μέταλλο» που είναι πλέον αναγκαίο για πρωταθλητισμό. Ακόμη και αν στο ξεκίνημα της χρονιάς πολύ πιθανόν ούτε οι ίδιοι να μην έβαζαν τον εαυτό τους στη συζήτηση για το πρωτάθλημα Ισπανίας.

Στις 13 πρώτες αγωνιστικές μετρούν 11 νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα (από την Ρεάλ Μαδρίτης).

Το 11 στα 13 μοιάζει και είναι εντυπωσιακά εξωφρενικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να γίνει ακόμα πιο… τρελό.

Οι πέντε από αυτές τις 11 νίκες έχουν έρθει ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ. Κι όμως μία μικρομεσαία ομάδα της Ισπανίας ανατρέπει τα δεδομένα στην θεωρία, αλλά και στην πράξη.

Για την 13η αγωνιστική αντιμετώπισε την Ράγιο Βαγιεκάνο στην έδρα της και βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει το παιχνίδι.

Ο Γκαρσία στο 5ο λεπτό νίκησε τον Γκαζανίγκα για το 1-0. Η Τζιρόνα όμως δεν αγχώθηκε, απλώς έμεινε πίσω για άλλη μία φορά στο σκορ.

Ο Ντόβμπικ, πριν μπουν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ισοφάρισε σε 1-1 με το 7ο γκολ του στην «παρθενική» του σεζόν στην La Liga. Ο Σάβιο ολοκλήρωσε την ανατροπή νούμερο πέντε για την φετινή χρονιά στο 65ο λεπτό διαμορφώνοντας και το τελικό 2-1.

Σίγουρα το να δέχεται τόσο συχνά πρώτη γκολ μόνο θετικό δεν μπορεί να θεωρηθεί. Το ότι ανατρέπει όμως, με τέτοια σταθερότητα τα δεδομένα δείχνει ότι η Τζιρόνα δεν είναι μία ομάδα… παίξε γέλασε και πλέον όλοι θα πρέπει να την πάρουν στα σοβαρά. Αλλιώς είναι πολύ πιθανόν να το πληρώσουν και μάλιστα ακριβά.

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μισό λεπτό, θέλω να πω κάτι»: Η τελευταία ομιλία του Κλοπ στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
20/05 @ 14:55

«Μισό λεπτό, θέλω να πω κάτι»: Η τελευταία ομιλία του Κλοπ στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν τους άφησε να φύγουν. Δεν μπορούσε να μην τους μιλήσει. Στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ. Για μία ακόμη φορά. Για τελευταία φορά. Ακόμη και αν οι φίλοι των «κόκκινων» ελπίζουν μελλοντικά πως ο Γιούργκεν Κλοπ, κάποια στιγμή, θα γυρίσει!

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι-ThemaSports
19/05 @ 23:50

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι

Μία χρυσή κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου στο 79ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει στην Ρόμα τη νίκη με 1-0 επί της Τζένοα και να της εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ-ThemaSports
19/05 @ 23:40

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ

Οι Βιγιαρεάλ και Ρεάλ προσέφεραν ένα παιχνίδι σκέτη διαφήμιση για την La Liga, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να παίρνουν αβαντάζ τριά γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το κίτρινο υποβρύχιο να παίρνει ισοπαλία 4-4 με τέσσερα γκολ του Σέρλοθ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ