Η Επιτροπή Εφέσεων απέρριψε την έφεση του Ολυμπιακού με το σκεπτικό της να αποδομεί πλήρως την επιχειρηματολογία του και παράλληλα να επαληθεύει ότι ο Χουάνκαρ τραυματίστηκε από την ρίψη της κροτίδας!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το... επίμαχο σημείο του σκεπτικού αναφέρει:
«…Κατέστη λοιπόν, σαφές από την κλινική εξέταση του εν λόγω ποδοσφαιριστή από τον γιατρό του αγώνα, παρουσία και των άλλων δύο γιατρών των διαγωνιζόμενων ομάδων, σε τρεις τουλάχιστον διαφορετικές στιγμές και που απείχαν η πρώτη (εξέταση) από την τελευταία (εξέταση), πάνω από μία (1) ώρα, ότι ο ποδοσφαιριστής υπέστη σωματική βλάβη της υγείας του και συγκεκριμένα υπέστη απώλεια της ακοής του από το (αρ.) αυτί και ότι δεν μπορούσε να σταθεί ή να σηκωθεί εμφανίζοντας και αστάθεια. Προς τούτο και ο διαιτητής έχοντας την αρχική γνωμάτευση του ιατρού του αγώνα περί της ως άνω σωματικής βλάβης διέκοψε προσωρινά των αγώνα.

 


Η σοβαρότητα της εν λόγω σωματικής βλάβης προέκυψε και κατά την τελευταία εξέταση του παίκτη από τον γιατρό του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο γιατρός του αγώνα διέγνωσε μόνον βελτίωση της απώλειας ακοής, επαναλαμβάνοντας τη διάγνωσή του ότι ο τραυματισθείς ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να σηκωθεί, τελική γνωμάτευση, κατά την οποία είναι προφανές και βέβαιο, με βάση τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης σε συνδυασμό και με τους κανόνες της κοινής λογικής και τα διδάγματα της κοινής πείρας, ότι ο ποδοσφαιριστής αυτός είχε υποστεί από την έκρηξη της ριφθείσας πλησίον του κροτίδας, τέτοια σωματική βλάβη, η οποία τον καθιστούσε ανίκανο να συνεχίσει τα καθήκοντά του και δη να συμμετάσχει αγωνιζόμενος στον εν λόγω αγώνα, καθώς δεν είναι δυνατόν για ένα ποδοσφαιριστή ευρισκόμενο στην κατάσταση αυτή (μερική απώλεια ακοής και αδυναμία έγερσης) να μπορεί να διατυπωθεί η άποψη ότι μπορεί να μπει στο γήπεδο, να τρέξει και να αγωνισθεί.

Ο γιατρός δε του αγώνα συντάσσοντας την εν λόγω επίσημη ιατρική του βεβαίωση, αφενός μεν βεβαίωσε την αρχική σωματική βλάβη συνεπεία της ρίψης κροτίδος που οδήγησε στην προσωρινή διακοπή, αφετέρου δε, δεν γνωμάτευσε σχετικά με την ικανότητα αυτού ενόψει της προπεριγραφόμενης κλινικής του εικόνας (μερική απώλεια ακοής, αδυναμία έγερσης, αστάθεια), να συνεχίσει ή όχι τα καθήκοντά του. Ωστόσο η τοποθέτηση αυτή του γιατρού, κατά τα ανωτέρω, ουδόλως εμποδίζει τον διαιτητή και ορθώς, σύμφωνα με την μείζονα σκέψη που προηγήθηκε να κάνει χρήση του αποκλειστικού δικαιώματος και ταυτόχρονα υποχρεώσεώς του που του δίνει η διάταξη του άρθρου 15§6 περ. δ΄ Π.Κ. Ε.Π.Ο. και να αποφανθεί υπέρ της οριστικής διακοπής της επίμαχης ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως, αφού επληρούντο όλες οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις αυτής (οριστικής διακοπής), προφανώς εκτιμώντας κυρίως τα ιατρικά δεδομένα που είχαν καταγραφεί από τον γιατρό του αγώνος, στην έγγραφη γνωμάτευσή του και που αφορούσαν τη σωματική βλάβη που είχε υποστεί ο ποδοσφαιριστής και τη σοβαρότητά της, όπως σαφώς προέκυπτε κατά το σκέλος τούτο από το εν λόγω έγγραφο και μάλιστα σε τρεις τουλάχιστον χρονικές στιγμές.

Τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά σχετικά με την κατάσταση της υγείας του εν λόγω ποδοσφαιριστή ορθώς αξιολογήθηκαν από το διαιτητή, κρίση η οποία αποτυπώθηκε με την απόφαση του για οριστική διακοπή του αγώνα με την αιτιολογία, η οποία καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση του.

Σημειώνεται δε, ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, απώλεσε το δικαίωμα να προσβάλλει με ένσταση κατ’ άρθρον 23§§1γ και 4α του Κ.Α.Π. της Ε.Π.Ο. την απόφαση του διαιτητή για οριστική διακοπή του αγώνα, η οποία έπρεπε να υποβληθεί εντός δυο (2) εργασίμων ημερών μετά την τέλεση του αγώνα.
Το ίδιο βράδυ, ο υποστείς σωματική βλάβη ποδοσφαιριστής, διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Υγεία, όπου διαγνώσθηκε με Υπολειμματική ακοή αριστερά σε όλες τις συχνότητες (βλ. το από 22/10/23 και ώρα 23:00 Ακοόγραμμα). Την δε επομένη από τα με ημεροχρονολογία 23/10/23 ακοογράμματα του Νοσοκομείου Μητέρα και Υγείας, αντίστοιχα, προκύπτει έκπτωση της ακοής αριστερά 20 με 30. Από δε το με ημεροχρονολογία 23/10/23 ηλεκτρονυσταγμο-γράφημα, προέκυψε, από υδροδιακλυσμούς θερμού – ψυχρού που έγιναν εναλλάξ, υπαισθησία του αριστερού λαβυρίνθου (στους θερμούς διακλυσμούς), ευρήματα συμβατά με υπαισθησία του αριστερού λαβυρίνθου. Το δε ενημερωτικό σημείωμα – εξιτήριο (23-10-23) του Νοσοκομείου Υγεία, εκτός των άλλων, διαγιγνώσκει οξύ ακουστικό τραύμα (ΑΡ) ωτός, με συνοδή λαβυρινθική συνδρομή.

 


Από τα ανωτέρω αποδείχθηκε ότι ο ως άνω ποδοσφαιριστής της φιλοξενούμενης ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, με αριθμό φανέλας (3), υπέστη την ανωτέρω σωματική βλάβη από τη ριφθείσα πλησίον του κροτίδα, από τους φιλάθλους της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ως μόνη ενεργό αιτία. Η σωματική αυτή βλάβη, μετά την διάγνωσή της από τον γιατρό του αγώνα, οδήγησε τον διαιτητή στην προσωρινή διακοπή του αγώνα και ύστερα από επανειλημμένες διαγνώσεις του ως άνω γιατρού σε μεταγενέστερους χρόνους που επιβεβαίωναν την σωματική βλάβη, ο διαιτητής άχθηκε ορθώς στην οριστική διακοπή του αγώνα, τηρώντας τις διατάξεις του Κ.Α.Π. και τις σχετικές διατάξεις του Π.Κ. Ε.Π.Ο., όπως αναλύθηκε τόσο στην μείζονα σκέψη που προηγήθηκε, όσο και στην ανάλυση (αιτιολογία) και αναγωγή των ουσιαστικών περιστατικών στις αντίστοιχες διατάξεις του Π.Κ. Ε.Π.Ο. και τον Κ.Α.Π.

Κατ’ ακολουθίαν των ανωτέρω, πρέπει η Έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, να απορριφθεί ως αβάσιμη, καθόσον η εκκαλουμένη έστω και με διαφορετικές αιτιολογίες, τις οποίες η παρούσα Επιτροπή Εφέσεων αντικαθιστά κατ’ άρθρον 534 Κ.Πολ.Δ., άχθηκε σε σωστό διατακτικό, εφαρμόζοντας τις ορθές διατάξεις και πειθαρχικές ποινές».

sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μένει στο Λιμάνι ο Τζολάκης, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους»-ThemaSports
12/06 @ 19:20

Μένει στο Λιμάνι ο Τζολάκης, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους»

Ο Κωσταντής Τζολάκης συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ερυθρόλευκη εστία, επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ για την πόρτα που έριξε στους μνηστήρες από το εξωτερικό. Τριετές το συμβόλαιο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ανακοίνωσε Καρλίτος-ThemaSports
12/06 @ 18:16

Ανακοίνωσε Καρλίτος

Ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου είναι και επίσημα από την Τετάρτη (12/6) ο Καρλίτος με τον Ισπανό επιθετικό να υπογράφει συμβόλαιο ενός έτους με την ομάδα του Περιστερίου.

Μεγάλη μέρα για τον Ηρακλή: Aλλαγή εποχής και υπογραφές με Μονεμβασιώτη-ThemaSports
12/06 @ 10:20

Μεγάλη μέρα για τον Ηρακλή: Aλλαγή εποχής και υπογραφές με Μονεμβασιώτη

Σπουδαία μέρα για τον Ηρακλή που περνάει στα χέρια του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη και μία νέα εποχή ξεκινά...

Ο αποφασισμένος Ντιέγκο Αλόνσο και οι βασικές αρχές για τον δικό του Παναθηναϊκό-ThemaSports
12/06 @ 09:51

Ο αποφασισμένος Ντιέγκο Αλόνσο και οι βασικές αρχές για τον δικό του Παναθηναϊκό

Παρατηρώντας τον Ντιέγκο Αλόνσο κατά την παρουσίασή του, εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει τα εξής: Ο Ουρουγουανός είναι ένας άνθρωπος αισιόδοξος, αποφασισμένος να πετύχει και "διψασμένος" για διάκριση.

ΑΕΚ: Το πρώτο «κιτρινόμαυρο» 24ωρο του Μάριου Ηλιόπουλου-ThemaSports
12/06 @ 09:10

ΑΕΚ: Το πρώτο «κιτρινόμαυρο» 24ωρο του Μάριου Ηλιόπουλου

Φουλ τις μηχανές έβαλε από την πρώτη του κιόλας μέρα ως νέος πρόεδρος της ΑΕΚ ο Μάριος Ηλιόπουλος, δείχνοντας πως δεν θέλει να αφήσει καθόλου χρόνο να πάει χαμένο.

Το τυπικό ραντεβού και η τελική απόφαση του Βιεϊρίνια-ThemaSports
11/06 @ 22:30

Το τυπικό ραντεβού και η τελική απόφαση του Βιεϊρίνια

Μια τυπική επαφή του αρχηγού του ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη απομένει για να οριστικοποιηθεί η απόφαση του Πορτογάλου άσου να συνεχίσει στον Δικέφαλο για μία τελευταία σεζόν.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ