Μια από τις σπανιότερες συλλογές motorsport συλλεκτικών αντικειμένων και memorabilia δημοπράτησε ο οίκος RM Sotheby's στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η δημοπρασία αφορούσε και αυτοκίνητα φυσικά καθώς ήταν ένα από τα μεγάλα event της χρονιάς για την πόλη, ωστόσο η Triple Crown συλλογή του Graham Hill ήταν εκείνη που μαγνήτισε τους συλλέκτες. 

Η συλλογή περιλάμβανε 59 αντικείμενα που παραχώρησε προς πώληση η οικογένεια Hill και το ακριβότερο από αυτά τελικά, ήταν το κράνος Period Bell που χρησιμοποίησε ο θρύλος της Formula 1 στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Πουλήθηκε 154.000 ευρώ και είναι πλέον το ακριβότερο κράνος που έχει πουληθεί σε δημοπρασία, παγκοσμίως ξεπερνώντας τις περίπου 80.000 που είχε πουληθεί πριν από σχεδόν δέκα χρόνια το κίτρινο κράνος του Ayrton Senna. 

Graham Hill Κράνος

Το Period Bell κράνος δεν είναι το πιο χαρακτηριστικό κράνος του Graham Hill, καθώς κατά την περίοδο που μεσουρανούσε φορούσε ένα αντίστοιχο χωρίς το κάτω μέρος, ωστόσο είναι στο απολύτως χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα με τις λευκές ρίγες.

Επίσης δεν διαθέτει ζελατίνα καθώς τότε ακόμη χρησιμοποιούνταν τα goggles για την προστασία των ματιών και οι ζελατίνες μπήκαν αργότερα. 

Σπάνια τρόπαια 

Πέραν του κράνους, ως τμήμα της συλλογής διατέθηκε ακόμη το τρόπαιο του νικητή στο Μονακό το 1969 που θεωρείται πως είναι η πρώτη φορά που τέτοιο τρόπαιο βγαίνει σε δημοπρασία. Ακόμη και αν δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που πωλείται τρόπαιο από το Grand Prix της Formula 1 στο Μονακό, είναι αναμφίβολα η πρώτη φορά που δημοπρατείται ένα από τα τρία τρόπαια που συνθέτουν το εμβληματικό Triple Crown του Βρετανού οδηγού. Το τρόπαιο αυτό πουλήθηκε αντί 93.500 ευρώ. 

Graham Hill Κράνος

Συνολικά η συλλογή του Graham Hill συγκέντρωσε, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, 540.000 ευρώ και συνέβαλε σημαντικά στα 15.000.000 ευρώ που απέφερε η δημοπρασία του Λονδίνου. Πουλήθηκαν το 87% των αντικειμένων που διατέθηκαν και έγινε έτσι η πιο επιτυχημένη δημοπρασία του οίκου για το 2023. 

Πηγή: topgeargreece.com

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Grand Prix Μαϊάμι: Το... «θαύμα» του Λάντο Νόρις, δεύτερος και... απογοητευμένος ο Μαξ Φερστάπεν (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
06/05 @ 08:11

Grand Prix Μαϊάμι: Το... «θαύμα» του Λάντο Νόρις, δεύτερος και... απογοητευμένος ο Μαξ Φερστάπεν (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ ! Ο Λάντο Νόρις μετά από 15 βάθρα στην καριέρα του χωρίς νίκη, κατάφερε να πάρει την καρό σημαία στο Μαϊάμι. Δεύτερος και... απογοητευμένος ο Μαξ Φερστάπεν, συμπλήρωσε το βάθρο ο Σαρλ Λεκλέρκ.

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα (Βίντεο)-ThemaSports
02/05 @ 09:40

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα (Βίντεο)

Ανήμερα της 30ής επετείου από την απώλεια του μυθικού Paulista, το Netflix δημοσίευσε το trailer της νέας μίνι-σειράς 6 επεισοδίων για τη ζωή του τρις πρωταθλητή της Formula 1.

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!-ThemaSports
01/05 @ 20:44

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!

1 Μάϊου 1994: Ο Βραζιλιάνος, Άιρτον Σένα, ένας από τους πιο (αν όχι ο πιο) ταλαντούχους οδηγούς που πέρασαν ποτέ από τα μονοθέσια της Formula 1, αφήνει την τελευταία του ανάσα στο όνομα της μεγαλύτερης του αγάπης στην Ιταλία και την πίστα της Ίμολα!

Όταν ο Αλόνσο «τα έβαλε» για πρώτη φορά με τον Σουμάχερ-ThemaSports
04/05 @ 17:54

Όταν ο Αλόνσο «τα έβαλε» για πρώτη φορά με τον Σουμάχερ

Τα βιβλία της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της F1 είναι γεμάτα με λαμπερές ιστορίες που έχουν αφήσει το στίγμα τους. Ας δούμε τα πιο σημαντικά γεγονότα της ημέρας.

Ο αγώνας που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ-ThemaSports
27/04 @ 16:19

Ο αγώνας που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ

Πολλά από τα γεγονότα της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν μείνει στην ιστορία για τη σημαντικότητά τους.

Κυρίαρχος Φερστάπεν και στη Σανγκάη! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
21/04 @ 12:25

Κυρίαρχος Φερστάπεν και στη Σανγκάη! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΙΝΤΕΟ)

Πιάστε τον αν μπορείτε- δεν μπορείτε! Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε πειστικά (και) στην πίστα της Κίνας, αυξάνοντας τη διαφορά του στην κορυφή και καλπάζοντας για το 4ο σερί πρωτάθλημά του. Δεύτερος ο Λάντο Νόρις, συμπλήρωσε το βάθρο ο Σέρχιο Πέρεζ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ