Δείτε από το OFC TV την εκπομπή Total Green.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

 

Μανώλης Μανώλη: «Ήταν τεράστια τιμή για μας η αναγνώρισει από το σωματείο μπροστά σε τόσο κόσμο. 14-15 χρόνια γεμάτα στην Ομόνοια, μισή ζωή, πολλοί τίτλοι, 5 πρωταθλήματα, πάνω από 300 γκολ. Ο πρώτος τίτλος, το πρώτο τρεμπλ ήταν τέλειο, το πρώτο γκολ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ ήταν αυτό που ξεχωρίζω και το θυμάμαι έντονα. O κόσμος ήταν όχι απλά παθιασμένος, ήταν το κάτι άλλο, 4 χιλιάδες οπαδοί».

Για το ματς της ποδοσφαιρικής ομάδας με τον Απόλλωνα: «Φάνηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο πόσο θέλαμε την νίκη και την πήραμε»

Τάσος Σκαμπύλης: «Είναι σημαντικό να νιώθεις ότι αγωνίζεσαι στην ομάδα σου και θέλεις να δώσει περισσότερα και από όσα μπορείς. Ήταν τεράστια τιμή κι ευχαρίστηση για εμάς η αναγνώριση των θυσιών για να είμαστε μέλη της ομάδας. Ήταν μια ευχάριστη στιγμή. Νομίζω έβαζα 1-2 γκολ κάθε χρονιά... δέχθηκα πολλά στα 14 χρόνια που ήμουν στην ομάδα. Ζήσαμε ωραίες στιγμές. Ο πρώτος τίτλος που κατακτάς με την ομάδα που είσαι παθιασμένος πάντα μένει χαραγμένος. Η πιο σημαντική απόκρουση ήταν στην διαδικασία των πέναλτι στον πρώτο τίτλο που σπάσαμε την έδρα του ΑΠΟΕΛ. Ο κόσμος της Ομόνοιας όταν είσαι αντίπαλος μπορεί να σε κερδίσει πριν καν ξεκινήσει ένας αγώνας. Φτάσαμε το φούτσαλ με 3 κατηγορίες και γίνονταν σκέψεις για 4η κατηγορία και σήμερα παίζουν 5 ομάδες. Είναι τραγικό.».

Για το ματς της ποδοσφαιρικής ομάδας με τον Απόλλωνα: «Από την αρχή και καθόλη την διάρκεια του αγώνα πατούσαμε καλύτερα και νικήσαμε σχετικά εύκολα».

«Να πρωταγωνιστείς με τόσους Κύπριους στην 11άδα είναι κάτι που κάνει η Ομόνοια εδώ και χρόνια. Τόσο ο Λοΐζου όσο και οι άλλοι Κύπριοι τα πάνε πολύ καλά, έρχονται κι άλλα παιδιά από την ακαδημία μας. ».

Φουάντ Μπασιρού:

Για την νίκη επί του Απόλλωνα: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, κόντρα σε μια ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Το σημαντικότερο είναι η αυτοπεποίθηση για τον κόσμο και για εμάς τους ποδοσφαιριστές».

Για την βελτίωση της ομάδας σε σχέση από τα προηγούμενα ματς και πως άλλαξε η αμυντική λειτουργία της ομάδας: «Ήταν κάτι που αναγνωρίσαμε στην ομάδα, είναι συλλογική η προσπάθεια, αν θέλεις να διεκδικείς τίτλους θα πρέπει να γίνεις μια ομάδα που δύσκολα θα δέχεσαι γκολ, όσο καλός και να είναι ο τερματοφύλακας, η άμυνα αρχίζει από ψηλά, το συζητήσαμε γι αυτό υπάρχει αυτή η μεταμόρφωση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η άμυνα αφορά όλους τους παίκτες και όχι μόνο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο».

Για το ματς με την Ανόρθωση και την απουσία Κούσουλου: «Ακολουθεί τέταρτο σερί δύσκολο ματς, είναι μια έδρα με ωραία ατμόσφαιρα, έχουμε καλή παράδοση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και στοχεύουμε στην νίκη. Βρήκαμε την χημεία και την σταθερότητα μαζί αλλά είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Χάμπος, ο Φράνσον, ο Κασάμα και όποιος κληθεί να τον αντικαταστήσει θα κάνει πολύ καλή δουλειά».

Για την διαφορά της Ομόνοιας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Δεν μπορώ να δείξω μίαν αιτία. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις κάποια πράγματα. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι χρόνο όμως όταν είσαι μεγάλη ομάδα δεν υπάρχει χρόνος. Η σταθερότητα, η προσαρμογή νέων παικτών είναι σημαντική. Κατακτήσαμε δύο κύπελλα, παίξαμε στην Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια, όταν είσαι η Ομόνοια πρέπει να βρεις την ισορροπία και να διεκδικείς τους δύο στόχους και αυτό συμβαίνει φέτος».  

Για την προσωπική του παρουσία η οποία είναι εξαιρετική: «Γνωρίζω καλύτερα το επίπεδο του πρωταθλήματος, τον ανταγωνισμό με τις άλλες ομάδες. Άρχισαν να παίζω με τον Κούσουλου προς τα τέλη της προηγούμενης σεζόν. Αλλάζω συνέχεια παρντενέρ. Γνωρίζω τι ζητά ο προπονητής, είναι θέμα χρόνου, θέμα εμπειρίας».

Για την στιγμή που ο Μπέζους έχασε το πέναλτι και ο κόσμος τον στήριξε: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό, να δέχονται στήριξη οι ποδοσφαιριστές. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα συναισθημάτων. Είμαστε τυχεροί που έχουμε οπαδούς σαν αυτούς. Η στήριξη των φιλάθλων σε κάνει εύκολα να ξεχάσεις μια κακή στιγμή και σε γεμίζει ενέργεια για τις επόμενες στιγμές στο παιχνίδι».

Για τους αριθμούς του και τα στατιστικά του: «Όλοι έχουμε τον ρόλο μας στο γήπεδο. Έτσι και εγώ δεν έχω πολλά γκολ και ασίστ, όμως προσπαθών αν βοηθήσω και επιθετικά. Προφανώς και θα ήθελα να σκοράρω περισσότερο, όμως πρέπει να ξέρεις που είσαι καλύτερος».

Για όσα πέτυχε με την Εθνική του ομάδα: «Έχησα μεγάλες στιγμές, γράψαμε ιστορία στο προηγούμενο τουρνουά Εθνών της Αφρικής. Ήταν μια δύσκολη απόφαση το να σταματήσω. Όμως ήθελα να αφοσιώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένεια μου. Πρέπει να πάουν ευκαιρίες και οι πιο νεαροί, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όμως σίγουρα έζησα μεγάλες στιγμές. Είμαι περήφανος, όπως και η οικογένεια μου για την χώρα μου».

Για την ζωή του στην Κύπρο και την συνέχεια στην Ομόνοια: «Θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο, μέχρι να μην αντέχει άλλο το σώμα μου. Τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου αλλά και εδώ που βρίσκομαι. Δεν θέλω να σκέφτομαι πολύ τι θα γίνει στο με΄λλον. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και θα ήθελα να μείνω στο άθλημα. Αλλά προς το παρόν θέλω να μείνω εντός γηπέδου».

Το όνειρο του με την Ομόνοια και το μήνυμα στον κόσμο: «Θέλω να πω ευχαριστώ στον κόσμο με το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το όνειρο μου. Κερδίσαμε δύο κύπελλα αλλά όταν υπόγραψα ήθελα το πρωτάθλημα. Νιώθω την στήριξη και μακάρι στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουμε με τους οπαδούς μας».

 

 

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Captain!-ThemaSports
07/07 @ 11:20

Captain!

Με το περιβραχιόνιο ο Κουλιμπαλί

Τα στιγμιότυπα με την Κρακοβία (Βίντεο)-ThemaSports
07/07 @ 10:05

Τα στιγμιότυπα με την Κρακοβία (Βίντεο)

Η Ομόνοια παρουσιάζει τα στιγμιότυπα από το πρώτο ξεμούδιασμα

Μασούρας: «Μέχρι τις 25 του μήνα θα είμαστε έτοιμοι»-ThemaSports
06/07 @ 21:20

Μασούρας: «Μέχρι τις 25 του μήνα θα είμαστε έτοιμοι»

Δηλώσεις του Γιάννη Μασούρα, μετά την φιλική ήττα της Ομόνοιας με 3-0 από την Κρακόβια.

«Βελτίωση σε όλα, από άμυνα μέχρι επίθεση – Είναι κατανοητό για πρώτο φιλικό»-ThemaSports
06/07 @ 21:10

«Βελτίωση σε όλα, από άμυνα μέχρι επίθεση – Είναι κατανοητό για πρώτο φιλικό»

Οι δηλώσεις του προπονητή της Ομόνοιας, Βάλντας Νταμπράουσκας μετά το πρώτο φιλικό στην Πολωνία που ολοκληρώθηκε με ήττα 0-3 από την Κρακοβία.

Ξεμούδιασμα με φιλική ήττα για την Ομόνοια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
06/07 @ 20:50

Ξεμούδιασμα με φιλική ήττα για την Ομόνοια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η Ομόνοια ηττήθηκε με 3-0 σε φιλικό προετοιμασίας στην Πολωνία απότην MKS Cracovia.

Ο Ελάντερ να είναι ο τρίτος και ο... καλύτερος -ThemaSports
07/07 @ 12:42

Ο Ελάντερ να είναι ο τρίτος και ο... καλύτερος

Ο Φίλιπ Ελάντερ είναι ο τρίτος Σουηδός που κατηφορίζει στην Ομόνοια

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ