Themasports

Ανακοίνωση από το τμήμα καλαθόσφαιρας της ΑΕΛ:

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Η PAYABL EKA ΑΕΛ ανακοινώνει πως στον αυριανό αγώνα (05.11 | Κυριακή | 16:00) θα τιμήσει με μια μικρή εκδήλωση κατά την διάρκεια της ανάπαυλας την ΠΑΕΕΚ Κερύνειας για την επάνοδο της στην μεγάλη κατηγορία της ΟΠΑΠ Βasket League καθώς και για την προσφορά της στην κυπριακή καλαθόσφαιρα.

Η ΠΑΕΕΚ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η ομάδα της Κερύνειας ήταν κυρίαρχος στην κυπριακή καλαθόσφαιρα, έχοντας κατακτήσει τρεις διαδοχικές χρονιές τον τίτλο στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα, από το 1970 μέχρι το 1972, ενώ συμμετείχε σε τρεις τελικούς Κυπέλλου Ανδρών (1969-1971) χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κερδίσει το Κύπελλο.

Η ΠΑΕΕΚ ήταν από τις ομάδες που χτυπήθηκαν αδυσώπητα από την τραγωδία της τουρκικής εισβολής το 1974. Κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής η ΠΑΕΕΚ έχασε επτά καλαθοσφαιριστές, με την ομάδα να αναστέλλει άμεσα την λειτουργία της.

Τα προβλήματα που έφερε η προσφυγοποίηση και ο ξεριζωμός από την Κερύνεια ήταν πολλά. Το καλαθοσφαιρικό τμήμα επαναδραστηριοποιήθηκε το 1989, όπου είχε μία θετική πορεία τα επόμενα χρόνια.

Κορυφαία επιτεύγματα της προσφυγικής ομάδας στην μεταπολεμική της παρουσία στα πρωταθλήματα της ΚΟΚ ήταν η παρουσία της σε δύο τελικούς Κυπέλλου (1995 με ΑΠΟΕΛ, 1999 με Κεραυνό) όπου δεν μπόρεσε να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Παράλληλα, η συμμετοχή της στην Ευρώπη και στο Κύπελλο Σαπόρτα το 1995, όπου αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και αποκλείστηκε από την συνέχεια.

Καλωσορίζουμε και εμείς με την σειρά μας ένα ιστορικό σωματείο όπως η ΠΑΕΕΚ στην κατηγορία των μεγάλων και ευχόμαστε να υπερκεράσει κάθε εμπόδιο και δυσκολία τα επόμενα χρόνια καθώς να επιστρέψει εκεί που είναι η φυσική της έδρα, στην Κερύνεια».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεύτερη νίκη για τον Κεραυνό με ανατροπή επί της Ανόρθωσης-ThemaSports
01/05 @ 22:17

Δεύτερη νίκη για τον Κεραυνό με ανατροπή επί της Ανόρθωσης

Κάνοντας αντεπίθεση μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Κεραυνός επικράτησε με 78-72 της Ανόρθωσης στο στάδιο «Κώστας Παπαέλληνας» και έκανε το 2-0 στη σειρά της ημιτελικής φάσης της ΟΠΑΠ Basket League και θέλει άλλο ένα ροζ φύλλο για να προκριθεί στα τελικά της διοργάνωσης.

Πήρε το «διπλό» η ΑΕΚ και έκανε το 2-0 στις νίκες! -ThemaSports
30/04 @ 21:52

Πήρε το «διπλό» η ΑΕΚ και έκανε το 2-0 στις νίκες!

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στο Λευκόθεο ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα και στην Πετρολίνα ΑΕΚ που ήταν το δεύτερο για την ημιτελική φάση των πλέι-οφ για το πρωτάθλημα της ΟΠΑΠ Basket League και για το ζευγάρι των θέσεων 1 & 4.

Διπλό ο Κεραυνός και 1-0 επί της Ανόρθωσης-ThemaSports
27/04 @ 21:53

Διπλό ο Κεραυνός και 1-0 επί της Ανόρθωσης

Με διπλό ο Κεραυνός «έσπασε» την έδρα της Ανόρθωσης, κερδίζοντας με 76-68, στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης της ΟΠΑΠ Basket League και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Άνετη νίκη για την ΑΕΚ επί του ΑΠΟΕΛ στον πρώτο ημιτελικό των πλέι-οφ της Basket League (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)-ThemaSports
26/04 @ 21:44

Άνετη νίκη για την ΑΕΚ επί του ΑΠΟΕΛ στον πρώτο ημιτελικό των πλέι-οφ της Basket League (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Με νίκη της Πετρολίνα ΑΕΚ, άνοιξε η αυλαία για την ημιτελική φάση των πλέι-οφ, καθώς στην αναμέτρηση που έγινε στο «Κίτιον» που ήταν και η πρώτη για το ζευγάρι των θέσεων 1 & 4, κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα με 85-71.

Αρχίζει η ημιτελική φάση της ΟΠΑΠ Basket League  -ThemaSports
25/04 @ 22:24

Αρχίζει η ημιτελική φάση της ΟΠΑΠ Basket League

Στην ημιτελική φάση περνάει η ΟΠΑΠ Basket League, καθώς το επόμενο διήμερο θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες της σειράς, με τις ομάδες που είχαν την ψηλότερη θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου να έχουν το προβάδισμα της έδρας στα δυο ζευγάρια.

ΑΕΚ: «Άστοχές οι φωνές της Ανόρθωσης για τη διαιτησία - Οι παίκτες καθόρισαν την τύχη του αγώνα»-ThemaSports
23/04 @ 13:20

ΑΕΚ: «Άστοχές οι φωνές της Ανόρθωσης για τη διαιτησία - Οι παίκτες καθόρισαν την τύχη του αγώνα»

Ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πετρολίνα ΑΕΚ:

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ