Ξεκάθαρος για την κατάσταση του Χουάνκαρ σχετικά με τον τραυματισμό του στο αυτί μετά την κροτίδα στο Καραϊσκάκη ήταν ο γιατρός του Παναθηναϊκού στα όσα ανέφερε στην εκδίκαση της υπόθεσης του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος ανέφερε ότι από τα τεστ που έγιναν στον άσο του τριφυλλιού διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί ενώ υπογράμμισε, σχετικά με τις εξετάσεις που έγιναν στον Ισπανό στο νοσοκομείο Υγεία ότι τα τεστ που έγιναν δεν χωρούν αμφισβήτησης, κάτι που συμβαίνει από την πλευρά του Ολυμπιακού.

«Το τεστ βαρηκοΐας δεν μπορείς να το… μαγειρέψεις», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι «το αποτέλεσμα ήταν ήπια βαρηκοϊα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δικηγόρων του Ολυμπιακού για το τραύμα του Χουάνκαρ, οι οποίοι αμφισβητούσαν τον τραυματισμό του Ισπανού ο γιατρός του Παναθηναϊκού ανέφερε…

«Ένας παίκτης που έχει χιαστό, χωρίς να έχει αίμα, έχει τραύμα. Ο παίκτης τραυματίστηκε στ' αυτί. Κι ο κύριος Θέος το ανέφερε. Ξέρετε γιατροί είμαστε, μιλάμε μεταξύ μας. Ρώτησα τον γιατρό: Εσύ τον βάζεις μέσα να παίξει; Μου απάντησε «όχι».

Ακολουθούν τα σημαντικότερα από τα όσα είπε ο γιατρός στην εξέτασή του ως μάρτυρας.

«Βρισκόμουν στον πάγκο όταν έγινε το περιστατικό. Είναι στα 80μ από το σημείο. Η προθέρμανση γινόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού. Έχει μπει το γκολ, ξαφνικά βλέπουμε αναταραχή στον πάγκο του Ολυμπιακού. Έτρεξα να είμαι κοντά, ήταν ήδη ο γιατρός του αγώνα και του Ολυμπιακού. Εξετάστηκε επί τόπου από τον γιατρό του αγώνα, διαπιστώθηκε οριζόντιος νυσταγμός και ότι δεν ακούει. Φωνάξαμε φορείο να τον πάνε στο ιατρείο», ανέφερε ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος και συνέχισε:

«Στο ιατρείο ήμουν εγώ, ο κ. Θέος κι ο γιατρός του αγώνα. Τον εξετάζει ξανά για να δει αν έχει τα ευρήματα που διαπιστώθηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ είμαι ορθοπεδικός, όπως και ο κ. Θέος. Εξετάστηκε και στο ιατρείο του γηπέδου, διαπίστωσε τα ίδια πράγματα και ήταν ερώτημα αν μπορεί να συνεχίσει ή αν πρέπει να μεταφερθεί για εξετάσεις. Περιμέναμε 60 λεπτά γιατί δεν είχαμε τρόπο να μεταφερθούμε για περισσότερες εξετάσεις. Εννοείται ότι ο άνθρωπος είχε τις αισθήσεις του. Ασφαλώς και τραυματίστηκε.
Είχε τραύμα από την κλινική του συμπτωματολογία, το ανέφερε και ο κ. Θέος. Γιατροί είμαστε μιλάμε μεταξύ μας. Η ερώτηση που έκανα στον γιατρό αν μπορεί να συνεχίσει ή αν τον βάζει μέσα, ήταν όχι. Αλλά ήταν συζήτηση μεταξύ μας, παρουσία και του κ. Θέου.
Ένας παίκτης που έχει χιαστό, χωρίς να έχει αίμα, έχει τραύμα. Ο παίκτης τραυματίστηκε στ' αυτί. Κι ο κύριος Θέος το ανέφερε. Ξέρετε γιατροί είμαστε, μιλάμε μεταξύ μας. Ρώτησα τον γιατρό: Εσύ τον βάζεις μέσα να παίξει; Μου απάντησε «όχι». Εξετάστηκε και στο ιατρείο και η ερώτηση ήταν αν μπορεί να αγωνιστεί και αν πρέπει να πάει στο νοσοκομείο. Περιμέναμε αναγκαστικά γιατί δεν είχαμε τα μέσα για περαιτέρω εξετάσεις. Είδαμε ότι δεν μπορούσε να σηκωθεί, τάση για εμετό. Εννοείται ότι ο παίκτης είχε τις αισθήσεις τους. Είχε ένα βαρότραυμα στο αυτί».


Ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος ανέφερε στη συνέχεια:

Ο νυσταγμός είχε βελτιωθεί στο 60λεπτο, είναι διαταραχή του λαβυρίνθου. Υπήρχε βελτίωση στην ακοή του. Μετά πηγαινοερχόμασταν στο γραφείο του διαιτητή για το αν μπορεί να συνεχιστεί ο αγώνας. Ο γιατρός είχε ευρήματα, δεν θα τον έβαζε να παίξει. Ο άνθρωπος ήθελε να κάνει περισσότερες εξετάσεις, δεν αισθανόταν 'ασφαλής'. Από τα μέσα, ο χώρος, ο χρόνος και ο τόπος δεν επέτρεπαν διάγνωση. Δεν είχαμε εικόνα ότι τελείωσε το παιχνίδι, έφυγα μετά και πήγα στο νοσοκομείο.
Μπορεί ο άνθρωπος να μην έχει τραύμα εξωτερικό. Ο λαβύρινθος είναι στο έσω, σε μία φωλίτσα. Δεν μπορείς να το διαπιστώσεις, χωρίς εξετάσεις. Στην αξονική δεν άφησε κάτι, νευρολογικά ήταν οκ. Όταν κάποιος έχει ίλιγγο δεν σημαίνει ότι είναι ημιθανής».


Σχετικά με τις εξετάσεις που έγιναν στον Χουάνκαρ στο Υγεία τόνισε…

«Το τεστ βαρηκοΐας δεν μπορείς να το μαγειρέψεις. Το τεστ έγινε την επόμενη μέρα και το αποτέλεσμα ήταν ήπια βαρηκοΐα.

Για μένα δεν μπορούσε να εξεταστεί εκείνη τη στιγμή. 'Η διάσειση του λαβύρινθου υπάρχει και τα συμπτώματα είναι ζάλη, τάση για εμετό... Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να αγωνιστεί και δεν θα αγωνιστεί ούτε στο σημερινό ούτε στο επόμενο παιχνίδι», ήταν η θέση του γιατρού του τριφυλλιού.

Sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο τα ευρωπαϊκά των ερυθρόλευκων-ThemaSports
16/06 @ 14:40

Ολυμπιακός: Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο τα ευρωπαϊκά των ερυθρόλευκων

Η περιοδεία των ευρωπαϊκών τροπαίων του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκονται σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα

Ζέκα: «Θα ήταν εξαιρετική μεταγραφή για τη Σπόρτινγκ ο Ιωαννίδης - Δεν με έχει ρωτήσει τίποτα»-ThemaSports
16/06 @ 13:54

Ζέκα: «Θα ήταν εξαιρετική μεταγραφή για τη Σπόρτινγκ ο Ιωαννίδης - Δεν με έχει ρωτήσει τίποτα»

Δηλώσεις στην "A Bola" για τον Φώτη Ιωαννίδη και το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έκανε ο Ζέκα.

Αντώνης Νικοπολίδης: "Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου"-ThemaSports
16/06 @ 13:30

Αντώνης Νικοπολίδης: "Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου"

Οι Legends του 2004 πρωταγωνιστούν σε 6 αφιερωματικά βίντεο του ΟΠΑΠ για το έπος της Πορτογαλίας

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Ενδιαφέρον για τον Στιβ Μουνιέ, επιθετικό της Μπρεστ, σύμφωνα με τους Γάλλους-ThemaSports
16/06 @ 13:15

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Ενδιαφέρον για τον Στιβ Μουνιέ, επιθετικό της Μπρεστ, σύμφωνα με τους Γάλλους

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 29χρονου επιθετικού της Μπρεστ, Στιβ Μουνιέ, ο οποίος έχει παίξει σε Γαλλία και Αγγλία.

Ο Χαριστέας νίκησε τον Κασίγιας και η Ελλάδα έμεινε όρθια κόντρα στην Ισπανία-ThemaSports
16/06 @ 12:25

Ο Χαριστέας νίκησε τον Κασίγιας και η Ελλάδα έμεινε όρθια κόντρα στην Ισπανία

Η στιγμή που ο Άγγελος Χαριστέας ισοφαρίζει σε 1-1 για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Euro 2004 και βάζει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Όλα δείχνουν «λευκό καπνό» για Ελ Κααμπί-ThemaSports
16/06 @ 11:15

Όλα δείχνουν «λευκό καπνό» για Ελ Κααμπί

Θετικά είναι τα μηνύματα για την υπόθεση του Μαροκινού σέντερ φορ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ