Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κωστάς Καραπαπάς, κατέθεσε ως μάρτυρας στην απολογία των Πειραιωτών στη Super League και αναφέρθηκε στο πώς βίωσε ο ίδιος τα γεγονότα μετά το γκολ της ομάδας του και την κροτίδα που έπεσε κοντά στον Χουάνκαρ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κωστάς Καραπαπάς, κατέθεσε ως μάρτυρας στην απολογία των Πειραιωτών στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League και αναφέρθηκε στο πώς βίωσε ο ίδιος τα γεγονότα μετά το γκολ της ομάδας του και την κροτίδα που έπεσε κοντά στον Χουάνκαρ, μέχρι την οριστική διακοπή από τον Ιταλό διαιτητή Μαρέσκα.

"Είμαι αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είμαι από τους ελάχιστους ανθρώπους έχω δει όλα τα παιχνίδια της ομάδας μου από κοντά τα τελευταία 13 χρόνια. Αυτό που έχω να παρατηρήσω, έχω εμπειρία στο τι συμβαίνει σε έναν αγώνα. Σε αυτό το παιχνίδι, επειδή είμαι εκπρόσωπος, έχω διαπίστευση για όλους τους χώρους, είμαι και εκπρόσωπος της ομάδας. Έχω δει όλα τα περιστατικά. Ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα γκολ, υπήρχαν πανηγυρισμοί σε όλο το γήπεδο.

Υπάρχει μεγάλη ένταση πανηγυρισμοί, αντιληφθήκαμε ότι στον χώρο της προθέρμανσης ένας από τους 15 ανθρώπους (παίκτες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, σεκιούριτι, γυμναστές) που ήταν εκεί, να είναι στο έδαφος. Αντιληφθήκαμε έναν παίκτη του Παναθηναϊκού να είναι στο έδαφος. Όταν υπάρχει ένταση, δεν αντιλαμβάνομαι τίποτα. Κατάλαβα μόνο τον. κ. Βλάχο να τρέχει στο σημείο"


"Πήγα να δω τι συμβαίνει. Ήταν ο ποδοσφαιριστής Χουάνκαρ, μαζί με εμάς κινήθηκε και ο γιατρός των δύο ομάδων. Μαζί και ο γιατρός της Super League. Ο παίκτης έκανε προθέρμανση, ο γιατρός είπε να πάμε στο ιατρείο να τον εξετάσουμε.

Αντιληφθήκαμε ότι στη συνέχεια κάποιος από τον πάγκο του Παναθηναϊκού είπε όλη η ομάδα να πηγαίνει στα αποδυτήρια. Αναρωτηθήκαμε τι συμβαίνει, όπως και ο διαιτητής. Ο αγώνας δεν είχε διακοπεί. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πήγαν να δουν τι συμβαίνει, παρατηρούσαν αυτούς που φεύγουν. Ο διαιτητής σφύριξε δύο φορές και διέκοψε το ματς", ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

"Πηγαίνουμε στα αποδυτήρια, συζητάμε τι έχει συμβεί. Ο διαιτητής έδωσε πέντε λεπτά προθεσμία για να επιστρέψει. Ο διαιτητής απευθύνθηκε σε εμάς, ρωτήσαμε. Φώναζε five minutes. Το άκουσα με τα αυτιά μου, έκανε χειρονομία. Ο παίκτης δεν είχε τραυματισμό, το είδα με τα μάτια μου. Μου είπαν πονάνε τα αυτιά του γιατί άκουσε έναν ήχο. Σεκιούριτι μας είπαν ότι άκουσαν έναν ήχο και ήταν πιο κοντά στο σημείο. Αμφισβητώ ότι έπεσε κροτίδα σε σημείο για να προκαλέσει βλάβη στον παίκτη, έπεσε πολύ πιο μακριά.

Είδα μετά από βίντεο, δυστυχώς σε όλα τα γήπεδα γίνονται αυτά τα πράγματα. Από Κυριακή έχουμε δει υλικό για να αποβάλλουμε τον οπαδό δια βίου, δεν ξέρουμε καν αν είναι οπαδός του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής μού είπε δεν είδε τίποτα, ο βοηθός από εκεί, είπε ότι άκουσα κάτι αλλά δεν ξέρω τι έγινε. Ο γιατρός είπε ότι ο παίκτης είπε ότι ζαλίζεται. Η εξέταση δεν είναι αντικειμενική. Κανένας δεν ακούμπησε τον παίκτη.


Ο διαιτητής αιφνιδιαζόμενος από την αποχώρηση, φώναξε τον γιατρό, ο οποίος είπε ότι έχει επηρεαστεί από τον ήχο η ακοή του και θα δούμε σταδιακά πώς θα πάει. Μετά είπε ότι εσύ αποφασίζεις αν είναι fit ή όχι. O διαιτητής λέει ότι εγώ θα βγω στο γήπεδο και θα σφυρίξω, εάν εσείς δεν έρθετε...".

Η δικαστής ρώτησε γιατί δεν έχει γραφτεί το τελευταίο γεγονός στο Φύλλο Αγώνα και ο κύριος Καραπαπάς απάντησε: "Αυτό που γράφει, είναι ότι αποφάσισε μόνος του να αποχωρήσει. Πηγή της γνώσης είναι ο διαιτητής, εκείνος είπε ότι αν δεν βγει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο, είναι δική σας ευθύνη". Εκεί διαφώνησε ο κύριος Μπουτσικάρης.

"Ο γιατρός είπε ότι κλινικά είναι οκ μετά από μία ώρα, υπάρχει ένταση στο γήπεδο από 35000 κόσμο που αναρωτιέται. Ο Παναθηναϊκός ήταν σίγουρος ότι δεν θα παίξει, είχε πάρει πίτσες. Ο διαιτητής είπε στον γιατρό να γράψει την γνωμάτευση ότι δεν μπορεί να παίξει. Ο γιατρός είχε λάβει 2.000 απειλητικές κλήσεις, ήταν έτοιμος να πάθει έμφραγμα ο άνθρωπος", σχολίασε ακόμα.

Ακολούθως απάντησε για το αν έγραψε ο γιατρος ότι είχε αστάθεια και έλλειψη ακοής ο Χουάνκαρ: "Το έγραψε, δεν σημαίνει ότι το είχε κιόλας. Η εξέταση ήταν 'Ακούς', δεν 'ακούω' δεν έλεγε. Δεν είχαμε μηχανήματα για ακροόραμα. Ο γιατρός στην αρχή έλεγε οκ, μετά τις πιέσεις έλεγε ότι δεν μπορεί να πει. Ο διαιτητής τού απαντούσε ότι πρέπει να πει να παίξουμε ή όχι.


Από πλευράς μας υπήρχε πολιτισμένη ατμόσφαιρα, καμία ένταση. Εμείς είχαμε περισσότερη πίεση, ο κόσμος γιούχαρε κλπ. Ο διαιτητής είπε στον γιατρό ότι πρέπει να γράψει εάν ο παίκτης μπορεί ή όχι. Ο γιατρός έγραφε μόνος του στα γραφεία του διαιτητή. Άρχισε να γράφει μετά από μία ώρα. Εμείς είπαμε στον γιατρό, αντικειμενικός τραυματισμός δεν υπάρχει, μία ομάδα αποχώρησε, χωρίς να υπάρχει κάτι αντικειμενικό (π.χ. να ανοίξει ένα κεφάλι).

Ο γιατρός μπροστά μας δεν είπε να μεταφερθεί παίκτης στο νοσοκομείο. Ο Παναθηναϊκός είπε να πάει στο Υγεία. Όταν ένας άνθρωπος έχει ανάγκη θα πάει γρήγορα στο κοντινότερο νοσοκομείο. Όχι δύο ώρες μετά στην άλλη άκρη του κόσμου".

Ο Κώστας Καραπαπάς συνέχισε για τα όσα είδε από κοντά: "Υπήρχαν ασθενοφόρα στο γήπεδο. Εμείς έχουμε σύμβαση με το Metropolitan. Αυτό το ασθενοφόρο εξυπηρετεί τους εμπλεκόμενους του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός δεν κάλεσε κάποιο ΕΚΑΒ. Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε τη διακομιδή. Ο γιατρός είπε ότι αφού είναι δική σας απόφαση, να τον πάτε.

Ο γιατρός είπε στον διαιτητή πώς αν εκείνος θέλει περισσότερες εξετάσεις, πρέπει να πάει αλλού. Μετά την πίεση ο γιατρός έλεγε ότι δεν μπορεί να πει εάν ο παίκτης είναι fit ή όχι. Δεν πήρε θέση ο γιατρός. Στην αρχή έλεγε ότι δεν έχει κάτι κλινικά.


Ήταν αποτέλεσμα πίεσης. Μετά από δύο ώρες, είπε ο Παναθηναϊκός που έτρωγε πίτσες, ότι δεν έχει πρόβλημα να παίξει. Έτσι εξερράγη ο διαιτητής. Ο διαιτητής είπε 'τώρα μας το λέτε αυτό'. Ήταν μπροστά και ο κύριος Μπουτσικάρης. Ο διαιτητής ζητούσε απάντηση από τον γιατρό που δεν πήρε ποτέ. Οι παίκτες δεν μπορούν να περιμένουν να παίξουν μετά από τόσες ώρες. Ο διαιτητής είπε πως μετά από 2,5 ώρες δεν μπορούν να αγωνιστούν οι παίκτες".

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ανέφερε ακόμα: "Εδώ δεν υπάρχει τραυματίας, ο γιατρός δεν λέει ότι υπάρχει τραυματισμός. Ο γιατρός είπε ότι εγώ δεν μπορώ να πω. Ο γιατρός έπαιρνε απειλητικά μηνύματα, υποβάλλεται σε δύσκολη κατάσταση, έχει μπλοκάρει ο άνθρωπος. Πρώτη φορά στην ιστορία κινδυνεύει μία ομάδα με μία τιμωρία για ένα γεγονός μη αντικειμενικό.

Η διακοπή συνέβη επειδή δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο μετά από 2.5 ώρες. Οι παίκτες έκαναν 40 λεπτά προθέρμανση. Οι γυμναστές φώναζαν. Αντικειμενικός τραυματισμός είναι να υπάρχει τραύμα. Δεν είναι πάντα ορατά, αλλά στην ακοή υπάρχουν συγκεκριμένη τραυματισμοί, όπως ρήξη τυμπάνου.

Αν είναι ο δρόμος κάθε φορά που πέφτει κακώς κροτίδα, να πέφτει ένας παίκτης και να τιμωρείται μία ομάδα. Δεν προκύπτει από πουθενά τραυματισμός, πώς να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για κάτι που μπορεί να υπάρχει στον εγκέφαλο του παίκτη. Η ζάλη δεν είναι αντικειμενική. Τι να σας πώ; Έκπτωση ακοής μπορεί να είχαν άλλοι δέκα από την κροτίδα.


Παρά πολλές φορές στα γήπεδα υπάρχουν τέτοια περιστατικά, αν μπει το ποδόσφαιρό μας σε τέτοιο δρόμο, δεν ξέρετε τι θα ακολουθήσει, θα διαλυθούμε. Έχουν ανοίξει κεφάλια και το αμφισβητούν οι ομάδες".

Δημακόπουλος, δικηγόρος Ολυμπιακού προς κ. Καραπαπά: "Είναι γεγονός ότι ο γιατρός του αγώνα έκρινε περιέγραψε τραυματισμό;" - "Όχι" ήταν η απάντησή του. "Ο γιατρός έλεγε πως κάθε φορά που τον έβλεπε ήταν και καλύτερα. Δεν γίνεται παίκτες να παίξουν μετά από 2,5 ώρες στον 'πάγο'".

Οι συνήγοροι του Παναθηναϊκού έκαναν ερωτήσεις προς τον κ. Καραπαπά. Για την περίπτωση του Γκαρσία στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ αναφέρει ο κ. Καραπαπάς: "Είχαν ανοίξει τα χείλια του, το είδε όλη η Ελλάδα, υπήρχε αντικειμενικός τραυματισμός. Έφαγε ρολό χαρτί από τα 50μ. στο πρόσωπο".

"Είπε ο γιατρός στον παίκτη ότι είναι ικανός να αγωνιστεί" ρώτησε ο συνήγορος του Παναθηναϊκού και ο Κώστας Καραπαπάς ανέφερε: "Δεν του είπε ποτέ ότι δεν είναι ικανός να αγωνιστεί".

Sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο τα ευρωπαϊκά των ερυθρόλευκων-ThemaSports
16/06 @ 14:40

Ολυμπιακός: Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο τα ευρωπαϊκά των ερυθρόλευκων

Η περιοδεία των ευρωπαϊκών τροπαίων του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκονται σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα

Ζέκα: «Θα ήταν εξαιρετική μεταγραφή για τη Σπόρτινγκ ο Ιωαννίδης - Δεν με έχει ρωτήσει τίποτα»-ThemaSports
16/06 @ 13:54

Ζέκα: «Θα ήταν εξαιρετική μεταγραφή για τη Σπόρτινγκ ο Ιωαννίδης - Δεν με έχει ρωτήσει τίποτα»

Δηλώσεις στην "A Bola" για τον Φώτη Ιωαννίδη και το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έκανε ο Ζέκα.

Αντώνης Νικοπολίδης: "Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου"-ThemaSports
16/06 @ 13:30

Αντώνης Νικοπολίδης: "Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου"

Οι Legends του 2004 πρωταγωνιστούν σε 6 αφιερωματικά βίντεο του ΟΠΑΠ για το έπος της Πορτογαλίας

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Ενδιαφέρον για τον Στιβ Μουνιέ, επιθετικό της Μπρεστ, σύμφωνα με τους Γάλλους-ThemaSports
16/06 @ 13:15

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Ενδιαφέρον για τον Στιβ Μουνιέ, επιθετικό της Μπρεστ, σύμφωνα με τους Γάλλους

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 29χρονου επιθετικού της Μπρεστ, Στιβ Μουνιέ, ο οποίος έχει παίξει σε Γαλλία και Αγγλία.

Ο Χαριστέας νίκησε τον Κασίγιας και η Ελλάδα έμεινε όρθια κόντρα στην Ισπανία-ThemaSports
16/06 @ 12:25

Ο Χαριστέας νίκησε τον Κασίγιας και η Ελλάδα έμεινε όρθια κόντρα στην Ισπανία

Η στιγμή που ο Άγγελος Χαριστέας ισοφαρίζει σε 1-1 για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Euro 2004 και βάζει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Όλα δείχνουν «λευκό καπνό» για Ελ Κααμπί-ThemaSports
16/06 @ 11:15

Όλα δείχνουν «λευκό καπνό» για Ελ Κααμπί

Θετικά είναι τα μηνύματα για την υπόθεση του Μαροκινού σέντερ φορ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ