Ο Ιταλός Φάμπιο Μαρέσκα, που ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, τα είχε κάνει μαντάρα -μαζί με τον βοηθό του- στο ΟΦΗ-Απόλλων Λεμεσού προ τριετίας.
Αρνητικός πρωταγωνιστής στην προ τριετίας αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα Λεμεσού στα προκριματικά του Europa League ήταν ο Ιταλός Φάμπιο Μαρέσκα, που ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.
Ο διαιτητής β' κατηγορίας της UEFA είχε σφυρίξει εκείνο το ματς στο «Θ. Βαρδινογιάννης» το καλοκαίρι του κορωνοϊού (2020), προκαλώντας την έκρηξη των Κρητικών για μία απόφασή του. Το λάθος, βέβαια, αρχικά έγινε από τον βοηθό του τότε, που δεν θα είναι στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Συγκεκριμένα, σε εκείνο το -μονό λόγω του Covid- παιχνίδι, στο 59', ο δεύτερος βοηθός Τζιόρτζιο Περέτι σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ του Φιγκεϊρέδο, που είχε προλάβει την έξοδο του τερματοφύλακα. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος φορ του ΟΦΗ είχε πάρει την μπάλα από λάθος γύρισμα του Μπένσοπ από τη σέντρα! Ευθύνη, εκτός από τον συμπατριώτη του και μάλιστα μεγάλη, είχε και ο Ιταλός ρέφερι, ο οποίος δεν πήρε τη φάση πάνω του και μετά ζητούσε συγγνώμη από τους παίκτες του ΟΦΗ!
Με αφορμή την τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων για το έτος 2025, που είναι παράλληλα και η τελευταία πριν το τέλος του πρώτου γύρου, συγκεντρώσαμε τα αποτελέσματα στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται στις θέσεις 7-14 μετά το πέρας των πρώτων 10 αγωνιστικών και ετοιμάσαμε μία... ειδική βαθμολογία.
Η Stoiximan Superleague διέκοπη λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων και μετά από 10 αγωνιστικές, ο Λεβαδειακός αποδεικνύει γιατί βρίσκεται στην πρώτη τετράδα.
Κάτι παραπάνω από το ένα τρίτο της σεζόν στην Stoiximan Super League ανήκει, πλέον, στο παρελθόν. Δέκα αγωνιστικές έχουν περάσει στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι 14 ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή έχουν παρουσιάσει τα πρώτα δείγματα γραφής από όσα αναμένεται να μας προσφέρουν μέχρι το τέλος της τον ερχόμενο Μάιο.
Ο Λεβαδειακός εντυπωσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα και πέντε παίκτες του βρίσκονται στα... ραντάρ ομάδων της Super League, αλλά και από το εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας sportime.gr. Ανάμεσα τους και ο 25χρονος Κύπριος διεθνής μέσος, Γιάννης Κωστή!