Themasports

Ολυμπιάδα τα έδωσε όλα αλλά δεν τα κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του CEV CHALLENGE CUP.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στον επαναληπτικό αγώνα της προκριματικής φάσης που έγινε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 στο Στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» έχασε από τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης με 3-2 σετ και αποκλείστηκε.

Η Ολυμπιάδα έκανε δυο εντυπωσιακά σετ και προηγήθηκε 2-0 δείχνοντας ικανή να διεκδικήσει την πρόκριση στο χρυσό σετ.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και επέστρεψε κατορθώνοντας με κορυφαία την Κενυάτισσα Kiprono αλλά και την ψηλή άμυνα να ισοφαρίσαει 2-2 και να πάρει την πρόκριση.

Η προσοχή πλέιον της Ολυμπιάδας στρέφεται στο πρωτάθλημα όπου την Παρασκευή για την 1η αγωνιστική αντιμετωοίζει την Robo Markets ΑΕΛ.

Εξαιρετικό ξεκίνημα για την Ολυμπιάδα Νεαπόλεως που προηγήθηκε 08-05 στα αρχικά στάδια του πρώτου σετ. ΟΠΑΟΚ όμως κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει 09-09.΄Η Ολυμπιάδα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και να προηγηθεί 15-10 ανακτώντας ψυχολογία.

Με αιχμή την Novajkovic η Ολυμπιάδα κατάφερε να διατηρεί το προβάδισμα και με άσο της Ηudima προηγήθηκε 22-16 η ομάδα τηςΝεάπολης. Με βολίδα της Κωνσταντίνου η Ολυμπιάδα κέρδισε το πρώτο σετ με 25-20 σε 25’ και άνοιξε το σκορ.

Με το όχυρο Daria Drodz η Ολυμπιάδα προηγήθηκε 06-01 στο δεύτερο σετ ανατρέοποντας το 0-1 των Θεσαλονικέων. Η ομάδα της Νεάπολης κατάφερε να σταματήσει τις Kiprono και Williams. Η Ολυμπιάδα εκμεταλλεύτηκε το κάθε λάθος του ΠΑΟΚ και προηγήθηκε 11-03.

Με σερί 02-05 ο ΠΑΟΚ μείωσε στο -5 13-08. Η μορφή του σετ δεν άλλαξε με την Ολυμιάδα να έχει το πριβάδισμα16-12, αλλά τον ΠΑΟΚ να πιέζει. Η Ολυμπιάδα εκμεταλλεύτηκε άστοχη προσπάθεια της Kiprono και πόντο της Novakovic και ξέφυγε 21-14.

Mε μίνι αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 22-19. Το σετ εξελίχθηκε σε θρίλερ με την Μανωλίνα Κωνσταντίνου να έχει τον τελευταίο λόγο και να δίνει τον 25ο πόντο στην Ολυμπιάδα και τη νίκη με 25-23 σε 28’ στην ομάδα της. Το 2-0 για την Ολυμιάδα ήταν γεγονός.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 00-02 στο τρίτο σετ, αλλά η Ολυμπιάδα άμεσα προηγήθηκε 03-02. Το σετ συνεχίστηκε με απόλυτη ισορροπία με τον Δικέφαλο να προηγείται για πρώτη φορά 06-07 στο παιχνίδι, ενώ διατηρούσε το προβάδισμα, το οποίο αύξησε στους έξι 10-16.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έλεγξε το τρίτο σετ με τον Πολωνό κόουτς της Ολυμπιάδας Patrick Fongel να ανοίγει το ροτέισιον με Mudritskaya, Ζεμπύλα και Λεωνίδου, Χριστοφόρου Hart, Μανίταρου και Χαραλαμπίδου. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε σε 25’ με 16-25 και μείωσε σε 1-2 σετ.

Η Ολυμπιάδα άρχισε πολύ καλά το τέταρτο σετ και προηγήθηκε 2-0, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει αε 04-04 σε ένα ισορροπημένο σετ. Η ομάδα της Νεάπολης κατάφερε να προηγηθεί 08-06 σε ένα σημείο που ήθελε ώθηση ψυχολογίας. Ο ΠΑΟΚ ισοφάριαε 09-09, αλλά με σερί 03-00 η Ολυμπιάδα προηγήθηκε 12-9, αλλά και πάλι οι Θεσσαλονικιώτισσες επέστρεψαν και προηγήθηκαν 12-15 με σερί 00-06 και κυρίαρχη την Kiprono και την ψηλή άμυνα.

Με τέλειωμα της Πολινοπούλου ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 13-17 σε κομβικό σημείο του σετ. Η ομάδα του Zakoc έλεγξε το σετ με τον κόουτς της Ολυμοιάδας να αλλάζει σχήματα. Με την παρουσία της Mudritskaya στο τερέν η ομάδα της Νεάπολης ανέβηκε και μείωσε στο --3 17-21.Με πόντο της Hudima η Ολυμοιάδα μείωσε στο – 2 20-22,αλλά ο ΠΑΟΚ άντεξε και επικράτησε 22-25 ισοφαρίζοντας σε 2-2 σε 30’. Με το σετ ππυ εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στην επόμψενη φάση.

Στο πέμπτο σετ ο ΠΑΟΚ προηγληθηγκε 05-08, αλλά η Ολυμπιάδα μείωσε στον πόντο 07-08. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 10-13 για να επικρατήσει με 13-15 και να κερδίσει με 2-3 σετ.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του ΠΑΟΚ D. Zakoc τόνισε ότι η ομάδα του έκανε λάθη, αλλά δεν τα παράτησε ποτέ και πήρε την πρόκριση δύσκολα. Ο προπονητής της Ολυμπιάδας Peter Fongel ανέφερε ότι πίστεψε στην πρόκριση μετά το 2-0 σετ, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν ποιοτικός και πήρε την πρόκριση.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (P. FONGEL): Hudima . Jelena Novakovic Drodz, Ριαλά Jennifer Noqueras– Μανωλίνα Κωνσταντίνου. - Αλλαγές: Μudritskaya, Hart, Λεωνίδου, Χαραλαμπίδου, Μανίταρου, Ζεμπύλα. -Λίμπερο: Κούτα , Χριστοφόρου.

ΠΑΟΚ (D. ZAKOC): Πολυνοπούλου Ηλιοπούλου, Τερζόγλου,Kiprono, Milanova,Tσιόγκα, Williams - Aλλαγές: Κλέπκου, Vigaars , Κυπαρίσση.

Tον αγώνα διεύθυναν οι Robin Schoenmakers από το Βέλγιο και η Milena Keser από την Αυστρία.

Από ιστοσελίδα ΚΟΠΕ

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν συνεχίζεται η συνεργασία Ένωση - Αναγέννηση-ThemaSports
16/05 @ 21:15

Δεν συνεχίζεται η συνεργασία Ένωση - Αναγέννηση

Σημαντική απόφαση πήραν τα μέλη της ΕΝΠ στην έκτακτη γενική συνέλευση

Νικητής στο θρίλερ με τον Παναθηναϊκό και πρωταθλητής ξανά ο ατσάλινος Ολυμπιακός!-ThemaSports
22/04 @ 20:33

Νικητής στο θρίλερ με τον Παναθηναϊκό και πρωταθλητής ξανά ο ατσάλινος Ολυμπιακός!

To σήκωσε ξανά ο Ολυμπιακός! Οι Πειραιώτες σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι νίκησαν στου Ρέντη 3-2 τον Παναθηναϊκό που επέστρεψε από 2-0 και πανηγυρίζουν το 32ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους!

Ο Παναθηναϊκός χάλασε τα σχέδια «ερυθρόλευκης» φιέστας και έμεινε ζωντανός για τον τίτλο!-ThemaSports
20/04 @ 21:08

Ο Παναθηναϊκός χάλασε τα σχέδια «ερυθρόλευκης» φιέστας και έμεινε ζωντανός για τον τίτλο!

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με άνεση από το "Μελίνα Μερκούρη" με 3-0 σετ, χάλασε την "ερυθρόλευκη" φιέστα και παράτεινε την αγωνία για την κατάκτηση της Volley League γυναικών.

ΖΩΝΤΑΝΟΣ στο κυνήγι του τίτλου ο Παναθηναϊκός, λύγισε τον Ολυμπιακό στο tie break και μείωσε σε 2-1!-ThemaSports
18/04 @ 20:34

ΖΩΝΤΑΝΟΣ στο κυνήγι του τίτλου ο Παναθηναϊκός, λύγισε τον Ολυμπιακό στο tie break και μείωσε σε 2-1!

Ζωντανός για τίτλο ο Παναθηναϊκός! Σε ένα ματς με δυο ανατροπές στο Μετς, οι «πράσινοι» επικράτησαν στο tie break του Ολυμπιακού (3-2 σετ) και πάνε για την τελευταία τους «ζαριά» στου Ρέντη!

Επιβλήθηκε ξανά του Παναθηναϊκού και «αγκαλιάζει» τον τίτλο στη Volley League Γυναικών ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
17/04 @ 19:44

Επιβλήθηκε ξανά του Παναθηναϊκού και «αγκαλιάζει» τον τίτλο στη Volley League Γυναικών ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής με 3-1 σετ (19-25, 25-18, 23-25, ) από την έδρα του Παναθηναϊκού, κάνοντας το 2-0 στου τελικούς της Volley League Γυναικών και ψάχνοντας μία ακόμα νίκη για τον τίτλο!

Νίκησε τον Απόλλωνα και έκανε το νταμπλ η Ολυμπιάδα!-ThemaSports
16/04 @ 21:22

Νίκησε τον Απόλλωνα και έκανε το νταμπλ η Ολυμπιάδα!

Μετά το πρωτάθλημα, κατέκτησε και το Κύπελλο πετόσφαιρας Γυναικών η Ολυμπιάδα Νεάπολης.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ