Ελληνική ψυχή, εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Γκουστάβο Πογέτ, αλλά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος νικήθηκε με τη... δεύτερη. Απέκρουσε ένα πέναλτι, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο με τη στιγμή του 89ου λεπτού και η Ελλάδα λύγισε στις καθυστερήσεις από την Ολλανδία!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Κρίμα για αυτή την Ελλάδα. Φοβερά ψυχωμένη η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ, πάλεψε με την Ολλανδία, την κράτησε στο «μηδέν» για 89 λεπτά, αλλά ηττήθηκε με το δεύτερο πέναλτι της βραδιάς για τους «οράνιε», από τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ!

Ο Γκουστάβο Πογέτ εξέπληξε άπαντες, η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε με τριάδα στην άμυνα και η Ολλανδία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα ολότελα διαφορετικό σχήμα από ό,τι περίμενε και από ό,τι φυσικά συνάντησε στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, στην έδρα των «οράνιε».

Μπήκε καλά η Ελλάδα στο ματς, έκλεισε τους χώρους, είχε διάθεση και τρεξίματα και μάλιστα ήταν αυτή που κατέγραψε την πρώτη τελική προσπάθεια, στο 13ο λεπτό, με τον Ντίνο Μαυροπάνο.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Ολλανδία ξεκίνησε να παίρνει μέτρα στο παιχνίδι, απείλησε με τον Ρέιντερς, μετά από κόρνερ και στο 24ο λεπτό, ξανά από στατική φάση,  η φιλοξενούμενη κέρδισε πέναλτι.

Ο Κουλιεράκης κράτησε παρατεταμένα τον Φαν Ντάικ, ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, αλλά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν εκεί. Νίκησε τον Βέγκορστ στη μεταξύ τους «μονομαχία» και το 0-0 διατηρήθηκε.

Οι Ολλανδοί πατούσαν καλύτερα, απείλησαν κα πάλι με τον σέντερ φορ τους στο 37ο λεπτό, αλλά ο Παναγιώτης Ρέτσος πρόλαβε να βάλει την κόντρα, με την τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, να λαμβάνει χώρα στο 44’.

Με μία μεγάλη μπαλιά του Φαν Ντάικ, ο Μπέργκβαϊν βγήκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο, ο Ρότα δεν υπολόγισε καλά την φάση, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ αντέδρασε ξανά εξαιρετικά.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και η έναρξη του δευτέρου μέρους, με τους «οράνιε» όμως αυτή τη φορά να απειλούν πρώτοι. Ο Μαυροπάνος έκανε σοβαρό λάθος, στο 46ο λεπτό, αλλά είχε έρθει η ώρα για την 3η μεγάλη επέμβαση του Βλαχοδήμου στο ματς. Σταμάτησε ξανά τον Μπέργκβαϊν και παραχώρησε κόρνερ, με την Ελλάδα να «ισοφαρίζει» τις ευκαιρίες πέντε λεπτά μετά.

Ο κορυφαίος του… γηπέδου, μαζί με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, Φώτης Ιωαννίδης, πέρασε στο ένας με έναν τρεις φορές (!) τον Νέιθαν Άκε, στην ίδια φάση, αλλά σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Λίγο έλειψε η πρώτη μας «κλασσική» ευκαιρία στο ματς να μας «τιμωρήσει» ακριβά, καθώς 120 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Βλαχοδήμος χρειάστηκε και πάλι, προκειμένου να μείνει το «μηδέν» σε προσπάθεια του Μάλεν.

Με τη συμπλήρωση 60 λεπτών, ο Γκουστάβο Πογέτ αποφάσισε να διεκδικήσει ό,τι αναλογεί στο ματς για την Εθνική μας ομάδα. Άλλαξε το σύστημα, έπαιξε με τέσσερις στην άμυνα, βγάζοντας από το παιχνίδι τον Κουλιεράκη, πέρασε στο παιχνίδι τον Μπουχαλάκη και τον Σιώπη, ενώ και ο Ταξιάρχης Φούντας αντικατέστησε τον Τάσο Μπακασέτα που πονούσε.

Η Ελλάδα απέκτησε ενέργεια, ο Μπουχαλάκης επιχείρησε σέντρα – σουτ στο 64ο λεπτό και η Ολλανδία φάνταζε «μπλοκαρισμένη» κόντρα στην εξαιρετική, ελληνική άμυνα.

Απειλήσαμε με τον Πέτρο Μάνταλο στο 80’, περιορίσαμε τους κινδύνους και εν τέλει, αλλά ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μετουσίωσε σε γκολ το δεύτερο πέναλτι της Ολλανδίας, σε ανατροπή του Παυλίδη και οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 1-0!

 

www.bnsports.gr

 

8η αγωνιστική:
15.10
Γεωργία-Κύπρος 4-0
Νορβηγία-Ισπανία 0-1

Ελλάδα-Ολλανδία 0-1
Γιβραλτάρ-Ιρλανδία 0-4

Αγγλία-Ιταλία
Μάλτα-Ουκρανία

Ουαλία-Κροατία 2-1
Τουρκία-Λετονία 4-0

Πολωνία-Μολδαβία 1-1
Τσεχία-Νήσοι Φερόε 1-0

Βέλγιο-Σουηδία -
Αζερμπαϊτζάν-Αυστρία 0-1

Σερβία-Μαυροβούνιο
Λιθουανία-Ουγγαρία

Άγιος Μαρίνος-Δανία
Φινλανδία-Καζακστάν
Βόρεια Ιρλανδία-Σλοβενία

Ρουμανία-Ανδόρα 4-0
Κόσοβο-Ισραήλ -
Ελβετία-Λευκορωσία 3-3

Λουξεμβούργο-Σλοβακία 0-1
Ισλανδία-Λιχτενστάιν 4-0
Βοσνία και Ερζεγοβίνη-Πορτογαλία 0-5


-

9η αγωνιστική:
16.11. 19:00
Αζερμπαϊτζάν-Σουηδία
Γεωργία-Σκωτία
Εσθονία-Αυστρία
16.11. 20:00
Κύπρος-Ισπανία
16.11. 21:45
Βουλγαρία-Ουγγαρία
Λιχτενστάιν-Πορτογαλία
Λουξεμβούργο-Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Μαυροβούνιο-Λιθουανία
Σλοβακία-Ισλανδία
17.11. 17:00
Καζακστάν-Άγιος Μαρίνος
17.11. 19:00
Μολδαβία-Αλβανία
Φινλανδία-Βόρεια Ιρλανδία
17.11. 21:45
Αγγλία-Μάλτα
Δανία-Σλοβενία
Ιταλία-Βόρεια Μακεδονία
Πολωνία-Τσεχία
18.11. 16:00
Αρμενία-Ουαλία
18.11. 19:00
Λετονία-Κροατία
Λευκορωσία-Ανδόρα
18.11. 21:45
Γαλλία-Γιβραλτάρ
Ελβετία-Κόσοβο
Ισραήλ-Ρουμανία
Ολλανδία-Ιρλανδία
-
10η αγωνιστική:
19.11. 16:00
Ουγγαρία-Μαυροβούνιο
Σερβία-Βουλγαρία
19.11. 19:00
Βέλγιο-Αζερμπαϊτζάν
Σουηδία-Εσθονία
19.11. 21:45
Βοσνία και Ερζεγοβίνη-Σλοβακία
Ισπανία-Γεωργία
Λιχτενστάιν-Λουξεμβούργο
Πορτογαλία-Ισλανδία
Σκωτία-Νορβηγία
20.11. 21:45
Άγιος Μαρίνος-Φινλανδία
Αλβανία-Νήσοι Φερόε
Βόρεια Ιρλανδία-Δανία
Βόρεια Μακεδονία-Αγγλία
Ουκρανία-Ιταλία
Σλοβενία-Καζακστάν
Τσεχία-Μολδαβία
21.11. 21:45
Ανδόρα-Ισραήλ
Γιβραλτάρ-Ολλανδία
Ελλάδα-Γαλλία
Κόσοβο-Λευκορωσία
Κροατία-Αρμενία
Ουαλία-Τουρκία
Ρουμανία-Ελβετία

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ-ThemaSports
19/05 @ 20:35

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, δεν άντεξε στην τελευταία αγκαλιά του με τον Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ και λύγισε δακρυσμένος

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ThemaSports
19/05 @ 20:30

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το φινάλε της Premier League βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει στην 8η θέση και να χρειάζεται να κατακτήσει το FA Cup κόντρα στην Σίτι για να αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, ενώ η Νότιγχαμ έμεινε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙΓκουαρδιόλα: Μυθικός Πεπ, ανέβηκε στη 2η θέση των προπονητών με τους περισσότερους τίτλους στην Premier-ThemaSports
19/05 @ 20:13

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙΓκουαρδιόλα: Μυθικός Πεπ, ανέβηκε στη 2η θέση των προπονητών με τους περισσότερους τίτλους στην Premier

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του τίτλου της Premier League από την Μάντσεστερ Σίτι, αφού έφτασε τα 6 τρόπαια και έπιασε τον θρυλικό Μπομπ Πέισλι στη 2η θέση των προπονητών με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Αγγλία.

Premier League: Η "χρυσή Βίβλος" του πρωταθλήματος Αγγλίας-ThemaSports
19/05 @ 20:10

Premier League: Η "χρυσή Βίβλος" του πρωταθλήματος Αγγλίας

Η Μάντσεστερ Σίτι εξακολουθεί να είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην Premier League, φτάνοντας τα έξι πρωταθλήματα σε επτά χρόνια και ανεβαίνοντας μόνη στην 4η θέση της "χρυσής Βίβλου", πάνω από την Έβερτον.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ