Themasports

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων, για τον κατώτατο μισθό των ποδοσφαιριστών και για τα διπλά συμβόλαια.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον κατώτατο μισθό: «Τα τελευταία δύο χρόνια προχωρήσαμε σε καταγγελίες πως υπάρχουν τεράστιες απώλειες χρημάτων προς την κυβέρνηση, λόγω των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών. Πολύ εύκολα μπορούν να εφαρμόσουν τον κατώτατο μισθό. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος που υπάρχουν, γιατί δεν μπορεί να περάσει αυτό που προσπαθούν οι λειτουργοί, πως ο ποδοσφαιριστής εργάζεται μόνο τις δύο ώρες που έχει τον αγώνα.

Στην τελευταία από τις πολλές συναντήσεις που είχαμε με το Υπουργείο Εργασίας, καταλήξαμε στον ορισμό του κατώτατου μισθού. Φαίνεται πως με την παρέμβαση κάποιου συγκεκριμένου λειτουργού, που φαίνεται να υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων καθώς έχει σχέση με ομάδα, ασκεί κάποιες πιέσεις για να εφαρμοστεί ο κατώτατος μισθός μετρώντας τις ώρες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν γίνεται πουθενά στην Ευρώπη. Δεν μπορείς να καθορίσεις συγκεκριμένες ώρες εργασίας σε έναν ποδοσφαιριστή. Μετά την συνάντηση και ενώ υπήρχαν κάποια πράγματα συμφωνημένα, ήρθε μία επιστολή από τον συγκεκριμένο λειτουργό που καθόρισε κάποιες ώρες λειτουργίας.

Δεν μιλάω για την Α’ κατηγορία, αλλά από την Β’ και κάτω και στο γυναικείο πρωτάθλημα, λέγοντας πως δουλεύουν 12 ώρες την εβδομάδα! Αυτό το πράγμα δεν θα περάσει. Αναμένουμε την απάντηση του Υπουργού και αν δεν βρούμε άκρη, θα πάμε απευθείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η απόφαση αυτή είναι για να κλέβουν το κράτος.

Κάνουμε αυτή την κίνηση για να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Αν θέλουμε να φέρνουμε 17χρονους ξένους ποδοσφαιριστές, να έρχονται με το γράμμα του νόμου. Δεν μπορούν να φέρνουν παίκτες χωρίς βίζες και να τους πληρώνουν ψίχουλα. Θα πρέπει να τους πληρώνουν κανονικά. Αν έχουν το χρήμα να τους φέρνουν, καλώς. Αλλιώς να δουλεύουν με νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Ο Υπουργός κατανόησε το θέμα. Βγήκε στη δημοσιότητα η επιστολή που έστειλε ο Γενικός Διευθυντής των Εργασιακών Σχέσεων, την οποία έχει συντάξει χωρίς οποιαδήποτε έρευνα, γιατί υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων».

Για τα διπλά συμβόλαια: «Πολλές ομάδες το εφαρμόζουν. Ρωτήστε τον κ. Μυλωνά στην ΚΟΠ για να σας πει για την εγκύκλιο που έχει σταλθεί. Αν πιστεύεται πως υπάρχει κόσμος που μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ, να μου το πείτε. Έχουμε στοιχεία και αν δούμε πως δεν γίνεται κάτι, θα τα αποστείλουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τρέχουμε στους αρμόδιους για να εφαρμόσουν την νομοθεσία. Φάγαμε τέσσερα χρόνια για να κάνουμε εμείς τη δουλειά του ΚΟΑ και τώρα τρέχουμε τον ΚΟΑ για να ελέγξει τις Ομοσπονδίες αν εφαρμόζεται ο νόμος».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα-ThemaSports
17/05 @ 08:58

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα

Στο σημείο μετέβηκαν αξιωματικοί και μελή της Aστυνομίας Λεμεσού για διενέργεια εξετάσεων.

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!-ThemaSports
14/05 @ 11:03

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και πλησιάζει η ώρα που θα ξετυλιχθεί μπροστά μας η όμορφη διαδρομή των πρωταγωνιστικών! Η ώρα που τα φώτα θα στραφούν πάνω σε αυτούς που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν για το ταλέντο και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουν. Είναι η ώρα των «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24».

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!-ThemaSports
13/05 @ 21:02

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!

Κορυφαίος του πρωταθλήματος ο Φράνκο Τόνγκια!

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ-ThemaSports
16/05 @ 17:55

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ

Η Πάφος διαθέτει στο... οπλοστάσιο της τον κανονιέρη του φετινού πρωταθλήματος στο γκρουπ του τίτλου.

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»-ThemaSports
11/05 @ 21:19

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στη διάσκεψη Τύπου μετά την ισοπαλία με την Πάφο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ