Ανδρέας Χρίστου

Το συνεχόμενο ντεφορμάρισμα του Λοΐζου έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στις τάξεις του κόσμου της Ομόνοιας και ο 20χρονος άσος του τριφυλλιού γίνεται δέκτης σκληρής κριτικής.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η απουσία του Σίμιτς στον αγώνα με τον Άρη έδωσε την ευκαιρία στον 20χρονο να βρεθεί στο αρχικό σχήμα όμως για ακόμη ένα παιχνίδι έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Άκουσε αρκετά από την κερκίδα, κάποιοι τον έκριναν αυστηρά άλλοι προσπάθησαν να τον εμψυχώσουν όμως η ουσία είναι αλλού. Απαιτητικό το κοινό της Ομόνοιας όμως αυτή την στιγμή είναι ξεκάθαρο πως ο νεαρός άσος χρειάζεται στήριξη και άλλη προσέγγιση.

Παρά τα 20 του χρόνια διανύει την 4η (!) του σεζόν ως βασικό γρανάζι της Ομόνοιας, έχει πέραν των 130 συμμετοχών με το τριφύλλι στο στήθος, ευρωπαϊκές παραστάσεις, πρωτάθλημα, κύπελλο, σούπερ καπ και πάει λέγοντας. Δεν θεωρείται πρωτάρης με λίγα λόγια...

Την σεζόν του πρωταθλήματος με τον Μπεργκ, το 2020-21 ο Νορβηγός κόουτς του έδωσε την ευκαιρία και ο 17χρονος τότε Λοΐζου συστήθηκε στο κοινό της Ομόνοιας και του κυπριακού ποδοσφαίρου με εκκωφαντικό τρόπο. Χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο ταλέντο της Κύπρου, και όχι άδικα, και όλα τα φώτα έπεσαν πάνω του.

Τρία χρόνια περίπου μετά, δεν έχει καταφέρει να κάνει το επόμενο βήμα και η πορεία του είναι καθοδική. Τα... γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού (2022) όταν ήθελε να φύγει και ήρθε σε ρήξη με τη διοίκηση σαφώς τον επηρέασαν και έκτοτε έμεινε στάσιμος. Σαφώς όμως και δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ότι έγινε πριν από ένα χρόνο και κάτι μήνες.

Το δεδομένο είναι πως ο μικρός ξέρει πολύ μπάλα, είναι μεγάλο ταλέντο όμως κάπου έχασε τον δρόμο του ποδοσφαιρικά. Στα 17 του ταλαιπωρούσε ολόκληρες άμυνες με την διεισδυτικότητα και την κοφτή ντρίμπλα του και στα 20 του μοιάζει να είναι ένα κλικ πιο κάτω από όλους. Αργές αντιδράσεις, καθόλου εκρηκτικότητα, δεν μπορεί πλέον να πάει στο ένας εναντίον ενός και δείχνει να μην έχει κίνητρο.

Το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή είναι να βρει ο ίδιος τον καλό του εαυτό, να βάλει το κεφάλι κάτω και να δουλέψει. Η... αφοριστική κριτική και τα σχόλια τύπου «εν κάμνει» μόνο κακό μπορούν να του κάνουν. Η Ομόνοια δεδομένα στηρίζει τον Κύπριο παίκτη και επειδή πρόκειται για μια ειδική περίπτωση, ένα δικό της παιδί δηλαδή με τεράστιο ταλέντο, χρειάζεται να βρουν τον τρόπο να τον επαναφέρουν σε υψηλό επίπεδο. 

Στα 20 του χρόνια έχει όλο τον χρόνο να ξαναβρεί τον εαυτό του, έχει όλα τα εφόδια και την στήριξη που χρειάζεται και στο κάτω-κάτω χρειάζεται ποδοσφαιρικός εγωισμός όταν αγωνίζεσαι σε ομάδες με πολύ κόσμο. Τα στόματα... κλείνουν με τα έργα και τις πράξεις στον αγωνιστικό χώρο και εκεί φαίνονται οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά.

Ο Λοΐζου είναι σαφώς μια ειδική περίπτωση, ένα μεγάλο ταλέντο, όμως μαζί με αυτό έρχονται και μεγάλες απαιτήσεις και πίεση. Στο χέρι του είναι να βάλει το κεφάλι κάτω και να δουλέψει αλλιώς θα γίνει και ο Λοΐζου ακόμη ένα μεγάλο... «ΑΝ» του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΤΣΙΑΚΣ / ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ-ThemaSports
05/05 @ 21:14

ΛΕΤΣΙΑΚΣ / ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Ο Γιαν Λέτσιακς δύσκολα θα παραμείνει στην Ομόνοια.

Η αλήθεια για Κουλιμπαλί…-ThemaSports
05/05 @ 17:33

Η αλήθεια για Κουλιμπαλί…

Δεν ξεκίνησε και πολύ καλά στην Ομόνοια ο Σενού Κουλιμπαλί, στην συνέχεια βρήκε ρυθμό και αποτελεί πλέον αξιόπιστη επιλογή για την άμυνα.

Δικαιώθηκε στο έπακρο ο Παπασταύρου!-ThemaSports
05/05 @ 20:15

Δικαιώθηκε στο έπακρο ο Παπασταύρου!

Στις 15 Ιουνίου 2023 ο Σταύρος Παπασταύρου παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη, όπου μεταξύ άλλων είχε ανακοινώσει την παραίτηση του (άλλαξε απόφαση στην συνέχεια).

Τότε έκανε νταμπλ!-ThemaSports
05/05 @ 11:40

Τότε έκανε νταμπλ!

Η Ομόνοια φορτσάρει σιγά σιγά για το 3ο συνεχόμενο της κύπελλο

Τι σκέφτεται ο Αναστασίου; Σενάριο για την πρόβα τελικού-ThemaSports
04/05 @ 15:10

Τι σκέφτεται ο Αναστασίου; Σενάριο για την πρόβα τελικού

Η Ομόνοια κλείδωσε την 3η θέση και απομένει μία αγωνιστική κόντρα στην Πάφο, για το τέλος του πρωταθλήματος.

Αναφορά σε Λοΐζου: «Είναι κρίμα, το λέει και ο ίδιος...»-ThemaSports
04/05 @ 10:17

Αναφορά σε Λοΐζου: «Είναι κρίμα, το λέει και ο ίδιος...»

Παραχώρησε δηλώσεις σε Ολλανδικής ιστοσελίδα ο τεχνικός της Χέρενφεν, Φαν Φόντερεν, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Λοΐζο Λοΐζου που παίζει στην ομάδα ως δανεικός από την Ομόνοια.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ