Η Αιθιόπισσα Τιγκίστ Ασέφα διέλυσε πραγματικά το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο γυναικών τερματίζοντας στο αδιανότητο 2:11:52.
Ακολουθήστε μας στο Google news
να βάλει την υπογραφή της στο παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου.
Η περσινή νικήτρια του μαραθωνίου του Βερολίνου ετοιμαζόταν να διατηρήσει τον τίτλο της όμως αποφάσισε να συνδυάσει τη δεύτερη σερί νίκη της και με ένα μεγάλο ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, η Ασέφα βρισκόταν σε ρυθμό παγκοσμίου ρεκόρ από τα μισά της διαδρομής και σύντομα θεωρήθηκε σχεδόν δεδομένο πως θα δούμε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Η Ασέφα κατάφερε όχι απλά να διατηρήσει τον γρήγορο ρυθμό της αλλά να τον βελτιώσει ακόμη περισσότερο και τελικά να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ, που ήταν 2:14.04 και την Μπρίτζιτ Κοσγκέι (2019), με το εξαιρετικό 2:12 . Η Ασέφα έγινε παράλληλα η πρώτη γυναίκα που διαλύει το φράγμα των 2 ωρών και 12 δευτερολέπτων στον μαραθώνιο γυναικών βελτιώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά δύο λεπτά και 11 δευτερόλεπτα! Πριν την Ασέφα, το ζητούμενο ήταν το φράγμα των 2:14 στον μαραθώνιο γυναικών και η ίδια μέσα σε μία μέρα έσπασε και αυτό το φράγμα αλλά και τα φράγματα των 2:13 και 2:12, τους χρόνους που ούτε τολμούσαμε να διανοηθούμε.
Gazzetta.gr
Η ΑΕΚ Λάρνακας κοντράρεται απόψε (19:30) με την Παρτιζάν Βελιγραδίου στην «ΑΕΚ Αρένα», στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον Α' προκριματικό του Europa League και το ThemaSports.com, θα σας μεταφέρει την εξέλιξη του αγώνα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
10/07 @ 17:35
Με τη μεγαλύτερη αποστολή στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων κάτω των 23 ετών θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στο φετινό 15ο, το οποίο θα φιλοξενήσει η Νορβηγία στην πόλη Μπέργκεν από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου 2025.
10/07 @ 17:27
Διεξάγεται την Κυριακή, 13 Ιουλίου 2025, στην πόλη Κραϊόβα της Ρουμανίας, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, στο οποίο ο κυπριακός στίβος θα εκπροσωπηθεί από έξι αθλητές και αθλήτριες, που είναι οι ακόλουθοι:
10/07 @ 15:11
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Λιουμπλιάνα 7-13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2025
09/07 @ 15:30
Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
09/07 @ 14:42
Πέτυχε την πρώτη της νίκη η Εθνική υδατοσφαίρισης κάτω των 16
08/07 @ 18:14
Οι Άνδρες θριαμβευτικό 3-0 επί του Κοσόβου – Οι γυναίκες 2-1 την Γεωργία και αισιοδοξία για τη συνέχεια
BEST OF THEMASPORTS