Η δημοσιογραφική διάσκεψη του Ομοσπονδιακού μας τεχνικού Τιμουρ Κετσπάγια.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Επειδή πολλοί δημοσιογράφοι απουσιάζουν από τις συνεντεύξεις τύπου και θεωρώ επειδή γράφονται πολλά πρέπει να τα πούμε από κοντά. Για αποτελεσματα δεν μπορούμε να πούμε πολλά όμως πρέπει να δώσουμε απαντήσεις. Να πούμε και τα καλά και τα κακά.

 Για τη δήλωση "Αυτοί είμαστε" μια διευκρίνιση τι εννοούσε: «Το καταλαβαίνω. Δυστυχώς με αυτές τις ομάδες που παίζουμε δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε στα ίσα. Στον όμιλο που βρεθήκαμε δεν περιμέναμε να ήμασταν σε έναν από τους δυσκολότερους ομίλους. Όταν ομάδες όπως η Νορβηγία είναι εκτός τότε καταλαβαίνεις. Αυτό μπορούμε να κάνουμε σε αυτόν όμιλο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Μιλήσαμε με την ομοσπονδία να μου δοθεί μια ευκαιρία στο Nation's League για να διεκδικήσουμε κάτι. Ανέλαβα την ομάδα τελευταία αρχικά στο Nations League».

«Μπορούσα όταν ξεκινήσαμε είχα μια πολύ καλή πρόταση αλλά δεν ήθελα να αφήσω την ομάδα, όμως γνωρίζω τις δυσκολίες. Τα λέμε στα ίσα, δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Με την Γεωργία παίξαμε καλά και δικαιουμασταν κάτι παραπάνω.»

 Για την εικόνα που εμφανίζει η Εθνική: «Βέβαια θέλουμε να παλεύουμε. Με την Ελλάδα και το Ισραήλ κερδίσαμε που είναι κοντά στο επίπεδο μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί όμως απέναντι στην Ισπανία είναι άλλο να το λες και άλλο να το κάνεις.»

«Πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας πρωτάθλημα. Την προηγούμενη εβδομάδα έπαιξαν οι 8 μεγάλες ομάδες και 4 παίκτες έπαιξαν, και τέσσερις στο εξωτερικό. Εγώ πρέπει να μαζέψω 23 παίκτες. Δεν δίνουμε ευκαιρίες στους παίκτες εμεις. Τι πρέπει να κάνουμε; Να παίξουμε με τρεις επιθετικούς απέναντι στην Ισπανία;.

 Πώς θέλετε να γυαλίζει το μάτι των παικτών όταν δεν παίζουν; Αν είχαμε περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε θα ήταν διαφορετικά. Ο προπονητής μιας εθνικής διαλέγει παίκτες άμα τους βλέπει να παίζουν και όχι να κάνουν προθέρμανση. Πρέπει να δούμε τι γίνεται στο πρωτάθλημα μας. Όταν δεν δίνεται ευκαιρία στους Κύπριους πως μπορούν να παίξουν σε αυτό το επίπεδο. Οι κυπριακές ομάδες πάνε καλά στην Ευρώπη όμως 1-2 παίκτες έπαιζαν.

 Δηλαδή μου λες ότι αν έπαιζε ο Ηλία αντί ο Πιέρος θα ήταν καλύτερα τα πράγματα; Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει ότι θέλει. Για ποιο λόγο γίνεται η 23αδα; Γίνεται για να έχεις σε κάθε θέση έξτρα παίκτη. Επειδή όμως πήγαν καλά προσπάθησα να τους φέρω. Ο καθένας το σκέφτεται όπως θέλει. Δεν πιστεύω ότι κρίθηκε επειδή δεν έπαιξε ο Ηλία ή ο Κακουλλής. Πρέπει να βλέπουμε και με ποιους παίζουμε. Δυστυχώς ο όμιλος μας είναι από τους πιο δύσκολους.

«Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη διοργάνωση ούτως ώστε να διεκδικήσουμε κάτι. Πας κάπου να δουλέψεις και έχεις κάποιους στόχους όταν όμως είδαμε την κλήρωση καταλάβαμε ότι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο».

 Αν πιάσαμε πάτο και το γεγονός ότι κάποιες ομάδες μας ξεπέρασαν: «Να σας θυμίσω ότι την τελευταία νίκη στο Nations League την έκανα εγώ με Ελλάδα. Ένας από τους λόγους που ήρθα στην εθνική είναι να μου δοθείια ευκαιρία στο Nations League για να διεκδικήσω κάτι με τις ομάδες που είναι στα μέτρα μας. Εγώ είπα αυτοί είμαστε γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολος ο όμιλος στα προκριματικά του EURO. Δεν ειναι εύκολο και για μένα γιατί πέφτει σε μένα το βάρος. Εγώ έχω την ευθύνη. Προσπαθώ να εξηγήσω τι είπαμε και τι προσπαθούμε να κάνουμε».

«Με τους ξένους παίκτες δεν το κάνουμε μόνο στην Κύπρο. Μπορούν να παίξουν και στα επόμενα. Δεν θα τους αναδείξει η Εθνική τους παίκτες αλλά οι ομάδες. Είναι απόφαση δική μου ποιοι θα παίξουν. Δεν πιστεύω ότι όμως θα έπαιζε μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα. Σας λέω ότι ο Λαΐφης και χωρίς να παίζει δικαιούται να παίζει στην Εθνική».

 Για τους Κυπροποιημενους και γιατί δεν δίνεται χρόνο σε Κύπριους: Είναι Κύπριοι, έγιναν Κύπριοι, γιατί δεν τους βλέπουμε σαν Κύπριους; Ο Ρομπέρζ και ο Κορέια μπορούν να παίξουν και τους υπολογίζω για αυτά τα δύο χρόνια.

 Όταν ήμουν σε ομάδα θα ήθελα κι εγώ να είναι 17 ξένοι. Όμως δεν σημαίνει κάτι. Εγώ στην Ανόρθωση είχα 6-7 Κύπριους που έπαιζαν. Δεν βλέπω να ρωτάτε τους προπονητές γιατί δεν βάζουν Κύπριους. Εγώ προσπαθώ να διαλέξω αυτούς που παίζουν και άλλους με την εμπειρία τους. Προτιμώ έτσι να δουλέψω παρά με κάποιους παίκτες που είναι σε πιο μικρές ομάδες. Δεν είναι εύκολο για αυτούς να παίξουν σε αυτό το επίπεδο.

 Η ομοσπονδία είναι οι παράγοντες και αυτοί αποφασίζουν για ξένους και Κύπριους. Οι παράγοντες των ομάδων μας θα πρέπει να σκέφτονται τον Κύπριο παίκτη όμως σκέφτονται πρώτα την ομάδα τους. Τους καταλαβαίνω γιατί υπάρχει μεγάλη πίεση.

 Εγώ έχω σχεδόν κάθε εβδομάδα 9-10-11 παίκτες που παίζουν και πρέπει να φέρω 23 για να παίξω με Ισπανία ή Νορβηγία. Εγώ αναλαμβανω την ευθύνη πουου αναλογεί.  Δυστυχώς έτσι όπως είναι φτιαγμένο το κυπριακό πρωτάθλημα, όσο περνάνε τα χρόνια θα είναι πιο δύσκολο να βρεις Κύπριους. Ήρθαν οι επενδυτές και παίζουν για πρωτάθλημα και Ευρώπη. Βλέπετε κανένα Κύπριο; και δεν βλέπω να αλλάζει κάτι.

Αν σκέφτεται να κάνει αυτό που έκανε το Βέλγιο το 2008 με τα Σωματεία που, πρότειναν συγκεκριμένο αριθμό παικτών:

«Είναι κράτος, όσους πιο πολλούς ντόπιους τόσα πιο πολλα πριμοδοτεί το κράτος όχι η Ομοσπονδία. Τι να πω; Εδώ έχουμε άλλα προβλήματα. Πρέπει να γίνουν πολλά».

 «Είναι ντροπή να έρχονται από τη Γεωργία 2500 φίλαθλοι και να παίζουμε στη Λάρνακα και να μην έρχεται ο κόσμος. Όταν θα κατηγορήσουν όλοι βγαίνουν μπροστά, όταν πρέπει να στηρίξουν κρύβονται. Διαφωνώ ότι υπάρχουν παίκτες που δεν βάζουν τα πόδια τους και φυλανε δυναμεις. Δεν ισχύει αυτο. Βλέπω ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα παικτών σε καλή ηλικία και δεν ξέρω μετά από αυτούς τι θα γίνει. Σε βάθος χρόνου ίσως κάτι γίνει. Εγώ θα είμαι εδώ για την επόμενη διοργάνωση μόνο. Όταν δεν τους εμπιστεύονται στο κυπριακό πρωτάθλημα και μετά όταν παίξει με Ισπανία είναι λογικό να έχει τρακ».

 Για τους πολλούς ξένους και στη Β' κατηγορία: «Είναι χαώδης διάφορα ανάμεσα στην Α' και τη Β' κατηγορία. Όταν οι Κύπριοι οι ίδιοι δεν βοηθάνε τους Κύπριους παίκτες , τότε τι να περιμένεις από ξένους επενδυτές; Εγώ πιστεύω στην Α' κατηγορία υπάρχουν παίκτες που δικαιούνται να παίξουν».

Για τους παλαίμαχους παίκτες και πρώην προπονητής που έκαναν κριτική: « Λογικό είναι. Εγώ θέλω αυτός που κάνει την κριτική να ξέρει τι λέει. Κάποιοι έχασαν με 8-0, άλλοι έπαιξαν μπάλα επειδή δεν υπήρχαν ξένοι. Να μην τα μηδενίζουμε όλα. Δεν είναι ένας άνθρωπος το πρόβλημα, ή ένας παίκτης αλλά είναι γενικό το πρόβλημα και πρέπει να βρούμε τη λύση. Θέλουμε σε κάποια στιγμή όπως πετυχαίνουν οι ομάδες να δούμε και την Κύπρο να είναι τουλάχιστον διεκδικητική.»

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νεοφυτίδης: «Φαίνεται ότι το πρότζεκτ έχει αποτύχει με την πρόσληψη ενός άπειρου τεχνικού διευθυντή»-ThemaSports
21/05 @ 12:00

Νεοφυτίδης: «Φαίνεται ότι το πρότζεκτ έχει αποτύχει με την πρόσληψη ενός άπειρου τεχνικού διευθυντή»

Οι δηλώσεις του εκτελεστικού προέδρου του ΠΑΣΠ στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0

Ευχαριστίες για την υποστήριξη του κόσμου-ThemaSports
21/05 @ 11:50

Ευχαριστίες για την υποστήριξη του κόσμου

Δηλώσεις από τον Χρύση Μιχαήλ μετά τον πρώτο αγώνα της Εθνικής Κ17

Το σημερινό πρόγραμμα του EURO U-17-ThemaSports
21/05 @ 11:40

Το σημερινό πρόγραμμα του EURO U-17

Με τις αναμετρήσεις που αφορούν τον 3ο και 4ο όμιλο συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του EURO U-17 που φιλοξενούμε στην Κύπρο.

«Εάν αυτή είναι η δουλειά που κάνετε, λυπάμαι αλλά έχουμε πρόβλημα σοβαρό»-ThemaSports
21/05 @ 10:35

«Εάν αυτή είναι η δουλειά που κάνετε, λυπάμαι αλλά έχουμε πρόβλημα σοβαρό»

Δεν άφησε ασχολίαστη την βαριά ήττα της Εθνική Κ17 ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης

Στο πλευρό της Εθνικής μας η Αννίτα Δημητρίου-ThemaSports
20/05 @ 22:33

Στο πλευρό της Εθνικής μας η Αννίτα Δημητρίου

Στο «ΑΕΚ Αρένα» για τον αγώνα ανάμεσα σε Κύπρο και Τσεχία (0-5), στα πλαίσια του Euro U-17 που διεξάγεται στην Κύπρο, βρέθηκε η Πρόεδρος της Βουλής, κ. Αννίτα Δημητρίου.

Το πρόγραμμα των αγώνων της τελικής φάσης του EURO U-17-ThemaSports
21/05 @ 00:00

Το πρόγραμμα των αγώνων της τελικής φάσης του EURO U-17

H τελική φάση του EURO U-17, η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση που έγινε ποτέ στην Κύπρο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ