Με αφορμή την έναρξη της νέας σεζόν στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα που διενεργήθηκε για τις πειθαρχικές κυρώσεις της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Toν απολογισμό των πειθαρχικών παραπτωμάτων των ομάδων με βάση τις ποινές και τον τύπο τους έκανε εν όψει της φετινής σεζόν το δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου Άλκη Παπαντωνίου.

Πρόκειται για μια εκτεταμένη και λεπτομερή έρευνα που διεξήχθη με στοιχεία μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Οι αποφάσεις, οι παραβάσεις και οι κυρώσεις που αναλύονται, καθώς και τα δεδομένα και οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην παρούσα Έκθεση αποτελούν αποκλειστικά δεδομένα της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA.

 
 



Σε αυτή εμπεριέχονται ο αριθμός των παραβάσεων και των οικονομικών ποινών που επιβλήθηκαν στις ομάδες που συμμετείχαν στο Champions League, το Europa League αλλά και το Conference, ταξινομώντας τες σε σχετικές λίστες ανάλογα με τα ποσά τα οποία κλήθηκαν να αποπληρώσουν, ενώ ξεχωρίζει τις συχνότερες παραβιάσεις.

Στις 3 διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA καταγράφηκαν συνολικά 1098 παραβιάσεις κανονισμών, που αντιστοιχούσαν σε 50 διαφορετικές διατάξεις των κανονισμών της UEFA με συχνότερη εκείνη του ανάμματους πυρσών και της ρίψης αντικειμένων.

Στην εν λόγω «αποκωδικοποίηση» διαπιστώνεται ότι η συχνότερη τιμωρία επιβολής προστίμων είναι το άναμμα πυρσών όπου συνολικά κατεγράφησαν 294, ενώ δεύτερη στη συγκεκριμένη λίστα είναι η ρίψη αντικειμένων, όπου στο σύνολο των διοργανώσεων υπήρξαν 200. Σε ότι αφορά την ανάρμοστη συμπεριφορά ομάδων υπήρξαν συνολικά 136 καταγραφές, ενώ για εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και προκλητικό μηνύματα προσβλητικού χαρακτήρα σημειώθηκαν 52 και 46 παραβιάσεις αντίστοιχα.

Μεταξύ άλλων, στην έρευνα εντοπίζονται και τα δεδομένα των πειθαρχικών παραβάσεων α να διοργάνωση, με τις ιταλικές και τις πορτογαλικές ομάδες στο Champions League να μετρούν 22 τιμωρίες, τις γερμανικές στο Europa League 17 και τις ελβετικές 21!

Τα σημαντικότερα ευρήματα όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες είναι τα εξής:

Στις ελληνικές ομάδες επιβλήθηκαν συνολικές οικονομικές ποινές ύψους 334.125€ (14η θέση ανάμεσα στις χώρες που συμμετείχαν στις διοργανώσεις UEFA),

- O Ολυμπιακός παραβίασε τον Πειθαρχικό Κώδικα της UEFA, σε 10 (από τους 12 αγώνες) που συμμετείχε, κατέχοντας την 3η θέση στη σχετική κατάταξη.

- Ο ΠΑΟΚ ήταν ο «πρωταθλητής »στην αναλογία μεγαλύτερο ποσό/τιμωρία αφού στη μία μόλις ποινή που δέχτηκε, του επιβλήθηκε πρόστιμο 62.000€.

- Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με πρόστιμο στους δυο αγώνες των προκριματικών του Europa Conference League κόντρα στη Σλάβια Πράγας και ήταν 10ος στο σύνολο των επιβαλλόμενων οικονομικών ποινών (105.500€) στην κατάταξη της διοργάνωσης.

Ακολουθούν ορισμένα στατιστικά στοιχεία και πίνακες της συγκεκριμένης έρευνας:



 

Έρευνα

Έρευνα

Έρευνα

Έρευνα

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι-ThemaSports
19/05 @ 23:50

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι

Μία χρυσή κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου στο 79ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει στην Ρόμα τη νίκη με 1-0 επί της Τζένοα και να της εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ-ThemaSports
19/05 @ 23:40

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ

Οι Βιγιαρεάλ και Ρεάλ προσέφεραν ένα παιχνίδι σκέτη διαφήμιση για την La Liga, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να παίρνουν αβαντάζ τριά γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το κίτρινο υποβρύχιο να παίρνει ισοπαλία 4-4 με τέσσερα γκολ του Σέρλοθ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ-ThemaSports
19/05 @ 20:35

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, δεν άντεξε στην τελευταία αγκαλιά του με τον Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ και λύγισε δακρυσμένος

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ThemaSports
19/05 @ 20:30

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το φινάλε της Premier League βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει στην 8η θέση και να χρειάζεται να κατακτήσει το FA Cup κόντρα στην Σίτι για να αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, ενώ η Νότιγχαμ έμεινε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ