Η Κυπριακή ομοσπονδία καλαθόσφαιρας με ανακοίνωση της τοποθετείται για τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συμμετοχή Τουρκοκύπριων διαιτητών στο τουρνουά 3x3 και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ανακοίνωση:

Αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν την συμμετοχή Τουρκοκύπριων διαιτητών στο τουρνουά 3x3, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:  

Εκδηλώθηκε προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, που αποτελεί τη μοναδική επίσημη και αναγνωρισμένη ομοσπονδία στην Κύπρο, το ενδιαφέρον Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας διαιτητών να συμμετέχουν στα επίσημα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας. Έγινε ξεκάθαρο στους ενδιαφερόμενους, ότι για να προχωρήσει η όλη διαδικασία, θα πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη οδός και σε καμία περίπτωση δεν παρεκκλίναμε από την ενδεδειγμένη διαδικασία.

Σημειώνουμε ότι η διαδικασία για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, είναι οι ενδιαφερόμενοι είτε να έρθουν με μεταγραφή από άλλη Ομοσπονδία, είτε να εγγραφούν ως διαιτητές στο μητρώο διαιτητών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.  

Η συμμετοχή τους σε κάποιο επίσημο πρωτάθλημα της ΚΟΚ δεν ήταν εφικτή και αποφασίστηκε να τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν στο τουρνουά 3x3 προκειμένου να αξιολογηθεί το επίπεδο τους και να αποφασιστεί αναλόγως αν θα μπορέσουν σε μεταγενεστερο στάδιο να προχωρήσουν με την εγγραφή τους στα μητρώα διαιτητών της Ομοσπονδίας. Σημειώνουμε ότι ο κυριότερος λόγος που επιλέξαμε αυτή τη διαδικασία είναι γιατί στα τουρνουά 3x3 δεν συμμετέχουν σωματεία της ΚΟΚ, αλλά ιδιωτικές ομάδες.  

Όπως σε πάρα πολλά αθλήματα, έτσι και στην καλαθόσφαιρα είναι ενταγμένοι στα σωματεία μας, Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας. Πρόσφατα μάλιστα συμμετείχε με την εθνική μας ομάδα κ16 Τουρκοκύπριος καλαθοσφαιριστής, ο οποίος ήταν και ο MVP του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, γεγονός που έτυχε μεγάλης και θετικής προβολής από τα ΜΜΕ.  

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δηλώνει απερίφραστα, ότι λειτουργεί με τον απόλυτο σεβασμό στις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου, σε οτιδήποτε συνδέεται με τις κατεχόμενες περιοχές της πατρίδας μας. Ακολουθούμε και ταυτιζόμαστε απόλυτα με τη θέση ότι στην Κύπρο υπάρχει μία μόνο αναγνωρισμένη Ομοσπονδία του αθλήματος και πως όσοι Τουρκοκύπριοι αθλητές, διαιτητές, προπονητές και άλλοι που ασχολούνται με την καλαθοσφαίριση, είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της ΚΟΚ, βάσει των κανονισμών της Ομοσπονδίας και της Κυπριακής Κυβέρνησης, ακολουθώντας πάντοτε τις νόμιμες και ενδεδειγμένες διαδικασίες.

Επιπλέον θέλουμε να διευκρινίσουμε πως η παρουσία του Τουρκοκύπριου αξιωματούχου της λεγόμενης «ομοσπονδίας» των κατεχομένων που δεν τυγχάνει καμίας αναγνώρισης, τόσο από εμάς, όσο και στο διεθνές στερέωμα, στο συγκεκριμένο τουρνουά το τριήμερο που διεξάχθηκε, δεν έγινε κατόπιν πρόσκλησης, αλλά κατόπιν δικής του ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την ιδιότητα του σαν φίλαθλος, για να παρακολουθήσει το τουρνουά.

Είναι μετά λύπης μας, που παρακολουθούμε μια προσπάθεια πολιτικοποίησης ενός αθλητικού θέματος και ιδιαίτερα ενός τουρνουά 3x3, όταν μάλιστα δίνεται η ευκαιρία σε Τουρκοκύπριους να συμμετέχουν στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας και γενικότερα στην κοινωνία μας, όπως έχουν το δικαίωμα να το πράξουν.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ξεκαθαρίζει ότι αυτή είναι η πρώτη και τελευταία τοποθέτηση που θα κάνει επί του θέματος και δεν προτίθεται να επανέλθει.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κτύπημα» Στεπίνσκι για τελικό, μπράβο από παίκτη άλλης κυπριακής ομάδας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
19/04 @ 23:08

«Κτύπημα» Στεπίνσκι για τελικό, μπράβο από παίκτη άλλης κυπριακής ομάδας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Η Ομόνοια είναι στον τελικό και ο Μάριος Στεπίνσκι ανυπομονεί.

ΒΙΝΤΕΟ: Συνεχίζει την δουλειά και ετοιμάζεται για ΑΕΚ-ThemaSports
19/04 @ 19:06

ΒΙΝΤΕΟ: Συνεχίζει την δουλειά και ετοιμάζεται για ΑΕΚ

Βίντεο από την σημερινή προπόνηση της Ομόνοιας, η οποία συνεχίζει την προετοιμασία της, ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ.

ΒΡΑΒΕΙΟ / ΑΛΙΟΥΜ-ThemaSports
19/04 @ 18:10

ΒΡΑΒΕΙΟ / ΑΛΙΟΥΜ

Πόζαρε με το βραβείο του Novibet MVP, ο Σαιντού Αλιούμ.

Φουλάρει για ΑΕΚ η Ομόνοια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
19/04 @ 16:46

Φουλάρει για ΑΕΚ η Ομόνοια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με πρωινή προπόνηση συνέχισε την προετοιμασία της Ομόνοιας, ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Πέντε απόντες και ένας αμφίβολος με ΑΕΚ-ThemaSports
19/04 @ 13:41

ΟΜΟΝΟΙΑ: Πέντε απόντες και ένας αμφίβολος με ΑΕΚ

Με πέντε απόντες και αμφίβολο τον κασάμα προετοιμάζεται η Ομόνοια για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Αρένα.

Σημαντική είδηση για το ΜΕΛΛΟΝ του Μπεζούς-ThemaSports
19/04 @ 12:09

Σημαντική είδηση για το ΜΕΛΛΟΝ του Μπεζούς

Ο τραυματισμός του Ρομάν Μπεζούς δεν αλλάζει κάτι για το μέλλον του και η Ομόνοια θα τον περιμένει να επιστρέψει.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ