Ο προπονητής παλαίμαχος του Απόλλωνα και Κύπριος προπονητής, Άγγελος Τσολάκης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για τη βαριά ήττα από την Ισπανία (0-6) και την κατάντια της Εθνικής μας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

«Εγώ το βλέπω κάπως διαφορετικά. Δεν είναι ότι χάσαμε, αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά. Αυτό που προβλημάτισε, είναι το γεγονός ότι δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε 2-3 πάσες. Δεν μπορούμε να πιέσουμε λίγο, να βρούμε λύσεις. Είναι επαγγελματίες όλοι μας. Οι περισσότεροι, πέραν του Λαΐφη, είναι βασικοί στις ομάδες τους. Χωρίς πάθος, τα παιδιά προσπαθούν αλλά δεν βγαίνει τίποτα. Η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη, τα παιδιά δείχνουν ηττοπάθεια. Οι λόγοι και οι δικαιολογίες είναι πολλές. Δεν είναι μόνο θέμα προπονητή. Ο τρόπος προσέγγισης σίγουρα δεν είναι ο κατάλληλος…», είπε και πρόσθεσε:

«Η περισσότερη αγάπη για την Εθνική είναι που δεν υπάρχει. Εμάς όταν παίζαμε στην Εθνική μας έβαζαν από νωρίς στην πρίζα. Ήταν και άλλη κατάσταση τότε, με πιο λίγα παιχνίδια και με μοναδική ευκαιρία να παίξουμε σε διεθνές μας. Ίσως να εφησυχαστήκαμε λίγο με αυτές τις ήττες, χάθηκε ο ενθουσιασμός. Πρέπει να πέφτουν κορμιά στο γήπεδο. Όταν φοράς το σήμα της Εθνικής και ακούς τον Εθνικό Ύμνο δεν γίνεται να μην προσπαθείς».

Για το πλάνο του Κετσπάγια: «Δεν βγήκε το πλάνο αυτό, ούτε με την Σκωτία, ούτε με την Ισπανία. Είμαι και εγώ προπονητής δεν θέλω να σχολιάζω αρνητικά τον προπονητή. Δεν κάναμε τελική προσπάθεια, ένα σουτ. Μία τελική μόνο στο 80’. Δεν δικαιολογήσαμε την παρουσία μας με το να παίξουμε και εμείς λίγο. Έχουμε ταχύτητα μπροστά, δεν μου αρέσει η πεντάδα πίσω στην άμυνα. Δεν μου αρέσει αυτό το σύστημα. Δεν γίνεται να μην έχεις παίκτες στα πλάγια».

«Για παράδειγμα, δεν είναι εκεί η θέση του Ανδρέου, είναι εξαιρετικός παίκτης. Πρέπει να αλλάξουμε κάτι, ας δοκιμάσουμε να παίξουμε ορθόδοξα με ακραίους επιθετικούς μια φορά, έχουμε παίκτες με ταχύτητα, ικανούς και δεν αξιοποιούνται. Ας πιστώσουμε τα παιδιά, να αγαπήσουμε περισσότερο την εθνική, να σταματήσουμε πλέον ανοικτό κατάλογο β’ και 17 ξένους. Γέμισαν όλες οι ομάδες με παίκτες καταλόγου β’. Ο Κύπριος που να παίξει, πως θα παίξει; Δεν θα παίξει ποτέ… Και μιλώ για τους νεαρούς… Από την κεφαλή, την ΚΟΠ είναι που πρέπει να γίνουν οι αλλαγές, είναι ξεκάθαρα από όλον τον κόσμο αυτά», συνέχισε.

«Δεν το δέχομαι ότι αυτοί είμαστε. Δεν είμαστε ομάδα που δεν μπορεί να κάνει φάσεις, για όνομα του Θεού. Πρέπει να προβληματιστούν όλοι, τεχνικό τιμ, παίκτες, Ομοσπονδία, όλο το οικοδόμημα. Πρέπει να ανεβάσουν επίπεδο, να κάτσουν να μιλήσουν με το τεχνικό τιμ οι παίκτες, με την Ομοσπονδία. Δεν με ενδιαφέρει αν χάσουμε, θέλουμε καλύτερη εικόνα και ο φίλαθλος αυτό να το αναγνωρίσει. Ας καθίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να βρουν λύσεις, να προσπαθήσουμε να αγγίξουμε το πρόβλημα εκεί που πρέπει. Παλιά η Εθνική είχε και καλά αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις. Υπάρχει καλό υλικό και ταλέντο, φτάνει να βρεθεί η φόρμουλα. Το κλίμα δεν είναι καλό και φαίνεται και από τις δηλώσεις των παικτών. Όσοι απαρτίζουν την ομάδα, να τα πουν έξω από τα δόντια και να γυρίσουμε σελίδα».

«Μπορούμε στα επόμενα παιχνίδια να αλλάξουμε την εικόνα. Να βγάλουμε ποιότητα και επιθετικότητα στο γήπεδο, να δούμε και μπροστά στο γήπεδο και να επιδιώξουμε δύο θετικά αποτελέσματα. Βλέπεις το Λουξεμβούργο να έχει δέκα βαθμούς κι ας έφαγε εννέα γκολ. Τι κάνουν καλύτερα από εμάς; Τις υποδομές, πλέον έχουν υποδομές. Στην Κύπρο έχει μειωθεί πολύ και το επίπεδο στη Β’ Κατηγορία, αυξήθηκε πολύ η απόσταση από τη δυναμικότητα στην Α’ Κατηγορία»

 

 
 
 

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών-ThemaSports
21/05 @ 18:57

Η κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών

Με τρεις προπονήσεις συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας των Γυναικών την εβδομάδα που διανύουμε.

Νεοφυτίδης: «Φαίνεται ότι το πρότζεκτ έχει αποτύχει με την πρόσληψη ενός άπειρου τεχνικού διευθυντή»-ThemaSports
21/05 @ 12:00

Νεοφυτίδης: «Φαίνεται ότι το πρότζεκτ έχει αποτύχει με την πρόσληψη ενός άπειρου τεχνικού διευθυντή»

Οι δηλώσεις του εκτελεστικού προέδρου του ΠΑΣΠ στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0

Ευχαριστίες για την υποστήριξη του κόσμου-ThemaSports
21/05 @ 11:50

Ευχαριστίες για την υποστήριξη του κόσμου

Δηλώσεις από τον Χρύση Μιχαήλ μετά τον πρώτο αγώνα της Εθνικής Κ17

Το σημερινό μενού του EURO U-17-ThemaSports
21/05 @ 11:40

Το σημερινό μενού του EURO U-17

Με τις αναμετρήσεις που αφορούν τον 3ο και 4ο όμιλο συνεχίζεται σήμερα το της 1ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του EURO U-17 που φιλοξενούμε στην Κύπρο.

«Εάν αυτή είναι η δουλειά που κάνετε, λυπάμαι αλλά έχουμε πρόβλημα σοβαρό»-ThemaSports
21/05 @ 10:35

«Εάν αυτή είναι η δουλειά που κάνετε, λυπάμαι αλλά έχουμε πρόβλημα σοβαρό»

Δεν άφησε ασχολίαστη την βαριά ήττα της Εθνική Κ17 ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης

Στο πλευρό της Εθνικής μας η Αννίτα Δημητρίου-ThemaSports
20/05 @ 22:33

Στο πλευρό της Εθνικής μας η Αννίτα Δημητρίου

Στο «ΑΕΚ Αρένα» για τον αγώνα ανάμεσα σε Κύπρο και Τσεχία (0-5), στα πλαίσια του Euro U-17 που διεξάγεται στην Κύπρο, βρέθηκε η Πρόεδρος της Βουλής, κ. Αννίτα Δημητρίου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ