Ο άσος της Ανόρθωσης και της Εθνικής Κύπρου, Άντερσον Κορέια παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο βραζιλιάνικο ESPN με αφορμή τον αγώνα μας κόντρα στους Ισπανούς.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αρχικά ο 32χρονος μπακ της Κυρίας μίλησε στο ESPN (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) για τα παιδικά του χρόνια, όταν βοηθούσε τον πατέρα του στο βάψιμο σπιτιών και τις οικοδομές και πως κατέληξε τελικά να γίνει ποδοσφαιριστής. Το 2011 δόθηκε δανεικός στην Patrocinense-MG όμως βίωσε πολλές δύσκολες στιγμές και σε κάποια στιγμή αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο και για μερικούς μήνες επέστρεψε στη δουλειά στην οικοδομή με τον πατέρα του! Τελικά βρήκε ομάδα και το 2014 έκανε το βήμα για την Ευρώπη και την Πορτογαλία, στην Μποαβίστα.

Ακολούθως μίλησε για το πως κατέληξε στην Κύπρο. Το 2017 πήρε μια πρόσκληση από έναν φίλο του να παίξει στη Νέα Σαλαμίνα, στην Κύπρο. Παρόλο που γνώριζε ελάχιστα για τη χώρα, δέχτηκε την πρόκληση.

«Ήταν μια ομάδα στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και άρχισα να παίζω καλά. Ήθελα να αφήσω καλές εντυπώσεις και αφοσιώθηκα πολύ. Στην Κύπρο αγαπούν πολύ τους Βραζιλιάνους. Σε λίγο καιρό είχα ήδη προτάσεις να φύγω», ανέφερε στo ESPN.

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στην Κυρία και την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Ήταν πολύ ωραίο γιατί ήμουν Κυπελλούχος στην πρώτη σεζόν. Ο κόσμος είναι πολύ παθιασμένος με το ποδόσφαιρο».

Αφού έζησε στην Κύπρο για περισσότερα από έξι χρόνια, απέκτησε ευρωπαϊκό διαβατήριο και κλήθηκε από τον προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια να παίξει στην Εθνική ομάδα το 2023. Μέχρι στιγμής, ο Κορέια έχει παίξει τρεις αγώνες για την Κύπρο στα προκριματικά του Euro.

«Ο κόσμος αστειεύεται ότι ο προπονητής είναι ο πατέρας μου (γέλια). Σκοπεύω να υπερασπιστώ την εθνική ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το συναίσθημα είναι απίστευτο. Στο ντεμπούτο μου ήμουν πολύ συγκινημένος κατά τη διάρκεια του ύμνου. Θυμήθηκα όλα όσα πέρασα μέχρι να καταφέρω να φτάσω εδώ. Δέχομαι πολλή στοργή στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.

Στο τέλος αναφέρθηκε και στον αγώνα απέναντι στην πανίσχυρη Ισπανία. «Όλοι οι παίκτες τους είναι στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο, αλλά δεν θέλουμε να κρυβόμαστε. Ξέρουμε ότι είναι πρακτικά αδύνατο να κερδίσουμε, θα χρειαστεί ένα θαύμα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το επίπεδο, αλλά δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και παλεύουμε. Τίποτα δεν είναι αδύνατο στο ποδόσφαιρο», επισήμανε όσον αφορά τον αγώνα με τη Ρόχα.

Αφού αντάλλαξε φανέλες με τον Scott McTominay της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ήττα από τη Σκωτία, ο Βραζιλιάνος ελπίζει να πάρει στο σπίτι του ένα αναμνηστικό από τον Ισπανό δεξιό μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης, Dani Carvajal. «Θέλω να πάρω τη φανέλα του. Είναι σημείο αναφοράς στη θέση και μου αρέσει πολύ το στυλ παιχνιδιού του. Παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο για πολλές σεζόν».

Τέλος μίλησε και για το γεγονός ότι η Κύπρος δεν έχει νίκη και δεν έχει σκοράρει ακόμη: «Πιστεύουμε ότι τελικά θα έρθουν τα αποτελέσματα. Οι παίκτες είναι καλοί, αλλά πρέπει να εμπιστεύονται περισσότερο τον εαυτό τους», κατέληξε.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ: «Το σωματείο τζαι τα μμάθκια μας» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/05 @ 15:03

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ: «Το σωματείο τζαι τα μμάθκια μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο με τους παλαίμαχους να στέλνουν μήνυμα στήριξης για την εκστρατεία σωτηρίας δημοσίευσε η Ανόρθωση

Η αγάπη του κόσμου!-ThemaSports
01/05 @ 12:30

Η αγάπη του κόσμου!

Αν ένα πράγμα είναι δεδομένο σε μια ομάδα, αυτή είναι η αγάπη του κόσμου

Σπουδαία κίνηση από τον Διγενή Μόρφου-ThemaSports
01/05 @ 11:00

Σπουδαία κίνηση από τον Διγενή Μόρφου

Δίπλα στην Ανόρθωση ο Διγενής Μόρφου ο οποίος κάνει κάλεσμα στον κόσμο για στήριξη στην Κυρία

Το πήραν πάνω τους οι Ανορθωσιάτες – Έφθασαν το μισό εκατομμύριο για το «Αντώνης Παπαδόπουλος»-ThemaSports
30/04 @ 18:30

Το πήραν πάνω τους οι Ανορθωσιάτες – Έφθασαν το μισό εκατομμύριο για το «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Συνεχίζονται οι εισφορές για το «Αντώνης Παπαδόπουλος» από του φίλους της Ανόρθωσης.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ / ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ThemaSports
30/04 @ 18:17

ΑΝΟΡΘΩΣΗ / ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Είναι ορατός ο κίνδυνος να επιβληθούν ποινές στην Ανόρθωση, λόγω των οικονομικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν.

Όπως της αρμόζει…-ThemaSports
30/04 @ 22:06

Όπως της αρμόζει…

Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ανόρθωση που έφεραν και την καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών, στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές της αγωνίζονται όπως αρμόζει σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ