Ο άσος της Ανόρθωσης και της Εθνικής Κύπρου, Άντερσον Κορέια παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο βραζιλιάνικο ESPN με αφορμή τον αγώνα μας κόντρα στους Ισπανούς.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Αρχικά ο 32χρονος μπακ της Κυρίας μίλησε στο ESPN (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) για τα παιδικά του χρόνια, όταν βοηθούσε τον πατέρα του στο βάψιμο σπιτιών και τις οικοδομές και πως κατέληξε τελικά να γίνει ποδοσφαιριστής. Το 2011 δόθηκε δανεικός στην Patrocinense-MG όμως βίωσε πολλές δύσκολες στιγμές και σε κάποια στιγμή αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο και για μερικούς μήνες επέστρεψε στη δουλειά στην οικοδομή με τον πατέρα του! Τελικά βρήκε ομάδα και το 2014 έκανε το βήμα για την Ευρώπη και την Πορτογαλία, στην Μποαβίστα.
Ακολούθως μίλησε για το πως κατέληξε στην Κύπρο. Το 2017 πήρε μια πρόσκληση από έναν φίλο του να παίξει στη Νέα Σαλαμίνα, στην Κύπρο. Παρόλο που γνώριζε ελάχιστα για τη χώρα, δέχτηκε την πρόκληση.
«Ήταν μια ομάδα στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και άρχισα να παίζω καλά. Ήθελα να αφήσω καλές εντυπώσεις και αφοσιώθηκα πολύ. Στην Κύπρο αγαπούν πολύ τους Βραζιλιάνους. Σε λίγο καιρό είχα ήδη προτάσεις να φύγω», ανέφερε στo ESPN.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στην Κυρία και την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Ήταν πολύ ωραίο γιατί ήμουν Κυπελλούχος στην πρώτη σεζόν. Ο κόσμος είναι πολύ παθιασμένος με το ποδόσφαιρο».
Αφού έζησε στην Κύπρο για περισσότερα από έξι χρόνια, απέκτησε ευρωπαϊκό διαβατήριο και κλήθηκε από τον προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια να παίξει στην Εθνική ομάδα το 2023. Μέχρι στιγμής, ο Κορέια έχει παίξει τρεις αγώνες για την Κύπρο στα προκριματικά του Euro.
«Ο κόσμος αστειεύεται ότι ο προπονητής είναι ο πατέρας μου (γέλια). Σκοπεύω να υπερασπιστώ την εθνική ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το συναίσθημα είναι απίστευτο. Στο ντεμπούτο μου ήμουν πολύ συγκινημένος κατά τη διάρκεια του ύμνου. Θυμήθηκα όλα όσα πέρασα μέχρι να καταφέρω να φτάσω εδώ. Δέχομαι πολλή στοργή στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.
Στο τέλος αναφέρθηκε και στον αγώνα απέναντι στην πανίσχυρη Ισπανία. «Όλοι οι παίκτες τους είναι στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο, αλλά δεν θέλουμε να κρυβόμαστε. Ξέρουμε ότι είναι πρακτικά αδύνατο να κερδίσουμε, θα χρειαστεί ένα θαύμα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το επίπεδο, αλλά δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και παλεύουμε. Τίποτα δεν είναι αδύνατο στο ποδόσφαιρο», επισήμανε όσον αφορά τον αγώνα με τη Ρόχα.
Αφού αντάλλαξε φανέλες με τον Scott McTominay της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ήττα από τη Σκωτία, ο Βραζιλιάνος ελπίζει να πάρει στο σπίτι του ένα αναμνηστικό από τον Ισπανό δεξιό μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης, Dani Carvajal. «Θέλω να πάρω τη φανέλα του. Είναι σημείο αναφοράς στη θέση και μου αρέσει πολύ το στυλ παιχνιδιού του. Παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο για πολλές σεζόν».
Τέλος μίλησε και για το γεγονός ότι η Κύπρος δεν έχει νίκη και δεν έχει σκοράρει ακόμη: «Πιστεύουμε ότι τελικά θα έρθουν τα αποτελέσματα. Οι παίκτες είναι καλοί, αλλά πρέπει να εμπιστεύονται περισσότερο τον εαυτό τους», κατέληξε.
Η Πάφος FC κοντράρεται απόψε (21:00) στην Arena Lublin (Πολωνία) με την Ντιναμό Κιέβου, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον 3ο προκριματικό του Champions League και το ThemaSports.com θα σας μεταφέρει την εξέλιξη του αγώνα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
05/08 @ 12:26
Ανακοίνωση για τον νέο Συνεργάτη Πληρωμών της Ανόρθωσης
05/08 @ 10:31
Ανακοίνωση από την Ανόρθωση για τη Νέα Κάρτα Φιλάθλου και τα Σοβαρά Προβλήματα Εφαρμογής της
04/08 @ 13:04
Δεν διαψεύστηκε ότι επανήλθε στο προσκήνιο τα τελευταία 24ωρα, η συζήτηση που άνοιξε αρχές του καλοκαιριού για «τράμπα» μεταξύ Πάφου και Ανόρθωσης. Με τον Μάριο Ηλία να βάζει τη φανέλα με τον «Φοίνικα» και τον Ευαγόρα Χαραλάμπους να μετακομίζει στους πρωταθλητές.
03/08 @ 18:27
Ανάρτηση από τους μαχητές στα σοσιαλ μίντια για τα 20 χρόνια της επίσης πρόκρισης στην Τραπεζούντα
03/08 @ 13:04
Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, η Ανόρθωση έγραφε ιστορία με «χρυσά» γράμματα στην Τραπεζούντα, αφού παρά την ήττα της με 1-0 από την Τραμπζονσπόρ σε ένα εχθρικό περιβάλλον, πήρε μία πανάξια πρόκριση στον επόμενο προκριματικό του Champions League κι έκανε περήφανους όλους τους Ελληνοκύπριους.
03/08 @ 12:26
Ανακούφιση στην Ανόρθωση για τον τραυματισμό του Δημήτρη Θεοδώρου, αφού γλίτωσε τα χειρότερα....
BEST OF THEMASPORTS