Ποιος να πει τι στον Ντένις Ρόντμαν για την… κινηματογραφική ζωή του; Καμιά φορά ακόμη και ο κορυφαίος αμυντικός του NBA έχει δικαίωμα για ένα διάλλειμα. Ακόμα κι αν είναι ανάμεσα στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ακόμα κι αν είναι για να λάβει μέρος σε αγώνες… wrestling!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Ντένις Ρόντμαν σίγουρα δεν ήταν ένας συνηθισμένος σταρ του NBA. Ήταν ένας εκκεντρικός και εκρηκτικός χαρακτήρας που δεν του «καιγόταν καρφάκι» για την δημόσια εικόνα του, αφού έκανε πάντα αυτό που ήθελε όσο ακραίο κι αν ήταν, ενώ παράλληλα απέδιδε τα μέγιστα μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ.

Ίσως ο καλύτερος ριμπάουντερ στην ιστορία του αθλήματος φρόντισε να μείνει αξέχαστος και για τα… επιτεύγματά του εκτός γηπέδων.

Hulk-Hogan-Dennis-Rodman.webp

Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες ιστορίες που καθρεφτίζουν την «τρέλα» του Ρόντμαν εξελίχθηκε το 1998 στους τελικούς του NBA. Οι Μπουλς προηγούνταν με 2-1 στην σειρά απέναντι στους Τζαζ και προέρχονταν από την τεράστια νίκη με 42 πόντους διαφορά στο Game 3.

Την επόμενη μέρα από το παιχνίδι, ήταν προγραμματισμένη η καθιερωμένη προπόνηση της ομάδας μαζί με την συνέντευξη Τύπου. Ο 27χρονος τότε φόργουορντ αποφάσισε να λείψει από αυτές τις υποχρεώσεις ούτε λόγω ασθένειας, ούτε λόγω τραυματισμού, αλλά επειδή είχε αποφασίσει να πετάξει μέχρι τα παλιά του λημέρια στο Ντιτρόιτ για να συμμετάσχει σε αγώνες wrestling!

Στην έδρα των Πίστονς, που γνώριζε πολύ καλά ο Ντένις απ’ όταν εκτελούσε… χρέη «bad boy» στα ‘80’s, διεξαγόταν το «WCW Nitro», ένα wrestling event από το οποίο δεν μπορούσε να απουσιάζει. Η ενασχόλησή του με αυτό το είδος πάλης είχε ξεκινήσει σχεδόν έναν χρόνο πριν, όταν και γράφτηκε το σενάριο που μπορούσε να καλύψει όλες τις πτυχές τις εκκεντρικής του προσωπικότητας με τον ίδιο να κάνει περιορισμένες εμφανίσεις συνήθως στην offseason.

dennis-rodman-hollywood-hulk-hogan.jpg

Ο Ρόντμαν έγινε μέλος της tag team nWo (New World Order), που περιλάμβανε και τους Χαλκ ΧόγκανΚέβιν Νας και Σκοτ Χολ. Την ημέρα που έχασε την προπόνηση των «ταύρων» ένωσε τις δυνάμεις του με τον Χόγκαν απέναντι σε αντίπαλο από την ομάδα Diamond Dallas Page.

To ΝΒΑ φυσικά δεν θα άφηνε τέτοια συμπεριφορά ατιμώρητη και του επέβαλε πρόστιμο 10 χιλιάδες δολάρια παράλληλα με το άγνωστο πρόστιμο που δέχθηκε από τους Μπουλς για την αδιαφορία του.

Το τέταρτο παιχνίδι των τελικών διεξήχθη δύο ημέρες μετά και φυσικά ο Ρόντμαν ήταν εκεί για να «κλείσει τα στόματα» όσων τον αμφισβητούσαν αποδεικνύοντας πως μπορεί να συνδυάσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το ταλέντο στο μπάσκετ με την έξαλλη ζωή.

Οι Μπουλς επικράτησαν με 86-82 των Τζαζ στο Game 4, δύο μόλις αγώνες μακριά από το έκτο δαχτυλίδι τους και ο Ντένις Ρόντμαν όχι μόνο περιόρισε σημαντικά τον μεγάλο αντίπαλό του, Καρλ Μαλόουν με το trash talking να ξεχειλίζει και σε αυτό το παιχνίδι (όπως και σε όλη την σειρά), αλλά μάζεψε και 14 ριμπάουντ σε 29 λεπτά συμμετοχής.

rodman-and-malone-.webp

«Δε θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω αυτόν τον τύπο. Δεν θα προσπαθήσω καν. Τη μία μέρα κάνει wrestling και την επόμενη μέρα αμύνεται, αλλά κάπως τα καταφέρνει και είναι πάντα έτοιμος για να παίξει μπάσκετ», θα έλεγε ο συμπαίκτης του, Μάικλ Τζόρνταν, μετά την καθοριστική συμβολή του «σκουληκιού» στο Game 4 των τελικών.

Αυτός ήταν ανέκαθεν ο Ντένις Ρόντμαν και συνεχίζει να είναι. Ο παίκτης που δε μπορούσε με τίποτα να μπει σε καλούπια και δεν το ήθελε κιόλας. Ήθελε την ελευθερία να μπορεί να ζει την ζωή του με τον δικό του μοναδικό και εκκεντρικό τρόπο.

shutterstock_editorial_6532551a-8621e30b5c02428b864e25687cc5a36b.webp

Έτσι κι αλλιώς, αυτή η παρορμητική του κίνηση να χάσει την προπόνηση εξαιτίας του WWE σε συνδυασμό με το 6ο δαχτυλίδι των Μπουλς, ταίριαξε γάντι στην έχθρα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στον Ρόντμαν και στον Μαλόουν που… μεταπήδησε και μέσα στο… ρινγκ. Καλά καταλάβατε, οι δύο αντίπαλοι έλυσαν τις διαφορές τους ένα μήνα μετά τους τελικούς του 1998 με αγώνα wrestling! Περίεργα παιχνίδια παίζει η ζωή…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Μάβερικς με μυθική ανατροπή «καθάρισαν» τους Θάντερ και επέστρεψαν σε τελικούς της Δύσης! -ThemaSports
19/05 @ 08:40

Οι Μάβερικς με μυθική ανατροπή «καθάρισαν» τους Θάντερ και επέστρεψαν σε τελικούς της Δύσης!

Οι Ντάλας Μάβερικς με αδιανόητο comeback στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησαν των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 117-116, έκαναν το 4-2 στη σειρά και πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας.

Με σούπερ Σιακάμ, οι Πέισερς έστειλαν στο Game 7 τη σειρά με τους Νικς (ΒΙΝΤΕΟ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)-ThemaSports
18/05 @ 09:12

Με σούπερ Σιακάμ, οι Πέισερς έστειλαν στο Game 7 τη σειρά με τους Νικς (ΒΙΝΤΕΟ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Τη δύναμη της έδρας τους εκμεταλλεύτηκαν οι Πέισερς, οι οποίοι επικράτησαν 116-103 των Νικς και ισοφάρισαν σε 3-3 τη σειρά για τα ημιτελικά της Ανατολής, όπου στον τελικό περιμένουν οι Σέλτικς.

Σοκ και δέος: Οι Τίμπεργουλβς «γάζωσαν» με το εκκωφαντικό 115-70 τους Νάγκετς και έστειλαν τη σειρά σε 7ο ματς!-ThemaSports
17/05 @ 08:07

Σοκ και δέος: Οι Τίμπεργουλβς «γάζωσαν» με το εκκωφαντικό 115-70 τους Νάγκετς και έστειλαν τη σειρά σε 7ο ματς!

Δάγκωσαν τους Νάγκετς οι Τίμπεργουλβς! Η ομάδα από τη Μινεσότα, πάτησε τους πρωταθλητές με το εκκωφαντικό 115-70, έστειλαν τη σειρά σε 7ο ματς και η πρόκριση θα κριθεί στο Ντένβερ!

Aποτελείωσαν τους Καβαλίερς και προκρίθηκαν στους τελικούς της Ανατολής οι Σέλτικς!-ThemaSports
16/05 @ 08:57

Aποτελείωσαν τους Καβαλίερς και προκρίθηκαν στους τελικούς της Ανατολής οι Σέλτικς!

Οι Μπόστον Σέλτικς προκρίθηκαν ξανά στους τελικούς της Ανατολής, αφού με το 113-98 κόντρα στους Καβαλίερς έκαναν με σχετική άνεση το 4-1 στη σειρά των ημιτελικών.

Άλωσαν την Οκλαχόμα με «όργια» Ντόνσιτς και απέχουν μια νίκη από τους τελικούς οι Μάβερικς!-ThemaSports
16/05 @ 08:49

Άλωσαν την Οκλαχόμα με «όργια» Ντόνσιτς και απέχουν μια νίκη από τους τελικούς οι Μάβερικς!

Με τον Λούκα Ντόνσιτς να κάνει ένα ακόμη triple-double οι Μάβερικς, άλωσαν την Οκλαχόμα (92-104) και πλέον απέχουν μια νίκη από την επιστροφή τους στους τελικούς της Δύσης!

Υπερηχητικοί Νικς, διέλυσαν με τρομερό Μπράνσον τους Πέισερς και έκαναν το 3-2!-ThemaSports
15/05 @ 08:50

Υπερηχητικοί Νικς, διέλυσαν με τρομερό Μπράνσον τους Πέισερς και έκαναν το 3-2!

Με τον Τζέιλεν Μπράνσον να «βομβαρδίζει» το καλάθι των Πέισερς, οι Νικς έκαναν το 3-2 στη σειρά των ημιτελικών επικρατώντας 121-91 και απέχουν μια νίκη από τους τελικούς της ανατολής!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ