Πόλυς Χαραλάμπους

Με αφορμή την προχθεσινή τοποθέτηση του Κετσπάγια, ότι αυτό είναι το επίπεδο μας κι ότι δεν μπορούμε να τα βάλουμε με ομάδες σαν την Σκωτία, ο υπογράφων θυμήθηκε ότι παλαιότερα είχαμε κάποιες επιτυχίες – πυροτεχνήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε εποχές που το επίπεδο των πρωταθλήματος μας, ήταν πολύ-πολύ χαμηλό. Σε εποχές που οι διεθνείς ποδοσφαιριστές ήταν ακόμα ερασιτέχνες. Όπως ήταν η ισοπαλία που πέτυχε πριν 40 χρόνια (12/2/1983) το συγκρότημα του Βασίλ Σπασόφ απέναντι στην τότε πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία στο… ξεχειλισμένο Τσίρειο (φωτό)!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει, την επική νίκη επί της Ισπανίας του Κλεμέντε, στις 5 Σεπτεμβρίου 1996 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Με τον Πανίκο Γεωργίου στον πάγκο, ύστερα από ονειρική εμφάνιση οι Εγκωμίτης, Σπόλιαριτς, Μαλέκκος και τα άλλα παιδιά, έκαναν την Ευρώπη να παραμιλάει!

Μια άλλη σπουδαία επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ήταν η ισοπαλία 1-1 με την Γερμανία στο ΓΣΠ πριν 17 περίπου χρόνια (15/11/2006). Ο Γιάννης Οκκάς, στα ντουζένια του τότε με ένα ασύλληπτο σουτ, ανάγκασε τον «φοβητσιάρικο» Όλιβεν Καν, να μαζέψει τη μπάλα απομ το πλεκτό του.

Στο πρόσφατο παρελθόν, σπουδαιότατο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία 4-4 που απέσπασε η Εθνική στην πόλη Γκιμαράες από την Πορτογαλία, στις 3/09/2010. Ο Αντρέας Αβραάμ, ήταν ο παίχτης που σκόραρε στο τέλος, πετυχαίνοντας την ισοφάριση…

Το πρόβλημα είναι ότι πλέον δεν μπορούμε να… φλερτάρουμε καν μ' ένα αποτέλεσμα – έκπληξη. Πέραν του ότι μας έχουν ξεπεράσει εθνικές ομάδες χωρών, που ήταν πιο κάτω από μας, πριν από δυο-τρεις δεκαετίες.

Δεν ιδρώνει κανενός το αυτί, απ’ αυτούς που έχουν τα γκέμια στο ποδόσφαιρο, ότι συνεχίζουμε να κατρακυλάμε. Αν και συχνά, «αυτολιβανίζονται» ότι έχουν συμβάλει στην πρόοδο του ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο.

*Δευτέρα γυμνασίου ήταν ο υπογράφων, όταν καταφέραμε να βάλουμε τρικλοποδιά στους παγκόσμιους πρωταθλητές Ιταλούς στην Λεμεσό. Δεν θα σβηστούν ποτέ, οι ανεπανάληπτες στιγμές που ζήσαμε στις κερκίδες. Ήταν λες και «κλέψαμε» για μια μέρα απο τους «μακαρονάδες», τον τίτλο του παγκοσμίου κυπέλλου!  

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΗΓΕΝΕΙΣ-ThemaSports
27/04 @ 22:00

ΓΗΓΕΝΕΙΣ

Τις τελευταίες αγωνιστικές κυρίως στα ματς του β' γκρουπ αναμένεται ότι θα δούμε ρεκόρ παρουσίας γηγενών ποδοσφαιριστών.

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ