Themasports

Ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα σωστά, μόνο που δεν έβαλε στα δίχτυα τη Μπράγκα (0-1) και πλήρωσε μια αδράνεια! Μαγική ατμόσφαιρα από 65.000 κόσμο που άξιζε Champions League αλλά και στο Europa αυτό το τριφύλλι έχει μεγάλη τύχη!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Π@ρνη μπάλα. Το είχε πει κάποτε ο Ιβιτσα Οσιμ και το εμπεδώσαμε απόψε στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός έπαιξε μονότερμα την Μπράγκα, έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να ανατρέχει το σκορ του πρώτου αγώνα αλλά οι Πορτογάλοι έπεσαν από την Ακρόπολη και βρήκαν πορτοφόλι δραπετεύοντας με τη νίκη (0-1) και το εισιτήριο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στο τσεπάκι τους.

Το τριφύλλι έπαιξε ως Ευρωπαίος κι όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την πορτογαλική ομάδα, αλλά τη στρίμωξε για τα καλά στο καναβάτζο. Ο νόμος του ποδοσφαίρου τον τιμώρησε, καθώς έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και στο τέλος το πλήρωσε ακριβά με το γκολ του Μπρούμα στο 85’.

Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν μαγική αλλά ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να περάσει το πρώτο τέταρτο του ματς για να ξεπεράσει το αρχικό άγχος από το διακύβευμα του αγώνα.

Η Μπράγκα απείλησε για πρώτη φορά στο 2’ όταν ο Μπρούμα από αριστερά μπήκε στην περιοχή, έστρωσε τη μπάλα στον Ορτα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε βρήκε πάνω στον Ντζαλό και κατέληξε άουτ.

Στο 15’ Αμπέλ Ρουίθ σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην πρώτη του τελική στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Ο Βιλένα με ωραία διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Χουάνκαρ, ο οποίος έκανε το γύρισμα προς τον Ιωαννιδη, αυτός έστρωσε στον Βιλένα που σούταρε ψηλά άουτ.

Και στο 18’ δημιούργησε την πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία μετά από φοβερή αλλαγή παιχνιδιού του Μαντσίνι προς τον Παλάσιος που έβγαλε υπέροχη συρτή σέντρα, όμως ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε στο τσακ να βρει τη μπάλα με προβολή προ κενής εστίας.

Ακόμα καλύτερη ήταν η ευκαιρία στο 22’ με τον Βαγιαννίδη να κάνει τρομερή ενέργεια από δεξιά, τον Μπερνάρ να δίνει στον Παλάσιος που είδε το Μαντσίνι στο δεύτερο δοκάρι αλλά δεν βρήκε καλά στο βηματισμό του μόνος του με το τέρμα αδειανό!

Η απάντηση της Μπράγκα ήρθε στο 31’ με τον Μπρινιόλι να κάνει σωτήρια απόκρουση με το αριστερό πόδι σε πλασέ του Αμπέλ Ρουίθ μετά από πάσα του Ντζαλό, ενώ στο νέο σουτ του Ορτα έβαλε την κόντρα ο Χουάνκαρ.

Στο 43’ ο Σένκεφελντ αντικατέστησε τον τραυματία Γέντβαϊ και στο 45’ ο Ματέους μιμήθηκε τον Μπρινιόλι και παραχώρησε κόρνερ με υπερπροσπάθεια μετά από κεφαλιά του Βιαγιαννίδη από τη μικρή περιοχή!

Στο 45+6’ το μακρινό σουτ Καρβάλιο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 45+7’ ο Ιωαννίδης με φανταστική ενέργεια λίγο κάτω από το κέντρο, μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Μαντσίνι που έπεσε στο χορτάρι από μαρκάρισμα του Καρβάλιο με τον διαιτητή να δείχνει «παίζετε» σε μία δύσκολη φάση.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας (62%-38%) και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ παρότι η Μπράγκα ήταν πολύ επικίνδυνη όταν έβγαινε στο επιθετικό τρανζίσιον όπως άλλωστε αναμενόταν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος και στο 54’ ο Μπερνάρ έδωσε θαυμάσια στον Παλάσιος που σούταρε διαγώνια, αλλά ο Ματέους απέκρουσε σωτήρια!
Ο Γιοβάνοβιτς στο 62’ έκανε διπλή αλλαγή ρίχνοντας στη μάχη Αϊτόρ και Σπόραρ, ενώ στο 68’ ο Χουάνκαρ έχασε μοναδική ευκαιρία καθώς το σουτ του κόντραρε από τη μικρή περιοχή μετά από έξοχη ενέργεια του Μαντσίνι από δεξιά.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε μονότερμα την Μπράγκα αλλά ήταν τρομερά άτυχος και σαν να μην έφτανε αυτό η Μπράγκα κατάφερε να σκοράρει στο 84’ σε μία γρήγορη αντεπίθεσή της, με τον Μπρούμα στο 84’ (0-1) κόντρα στη ροή του αγώνα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε τρεις διαδοχικές μεγάλες ευκαιρίες, αρχικά όταν ο Σπόραρ έστρωσε με το στήθος στον Τζούρισιτς που σούταρε με τη μία αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, κατόπιν με τον Σπόραρ και εν συνεχεία σε κεφαλιά του Σένκεφελντ από τη μικρή περιοχή!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ (43’ Σένκεφελντ), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Βιλένα, Πέρεθ (78’ Τσέριν), Μπερνάρ (77’ Τζούρισιτς), Παλάσιος (62’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (62’ Σπόραρ), Μαντσίνι.

ΜΠΡΑΓΚΑ (Αρτούρ Ζόρζε / 4-3-3): Ματέους, Γκόμεζ, Νιακατέ (49’ Σαατζί), Φόντε, Μαρίν, Α. Ορτα (65’ Ζαλαζάρ), Καρβάλιο, Ρ. Ορτα, Ντζαλό (65’ Πίτσι), Αμπέλ Ρουίθ, Μπρούμα.

Πηγή: sdna.gr

Η LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ THEMASPORTS

90΄+8΄ Λήξη αγώνα, νίκη για την Μπράγκα με 0-1, με τον ΠΑΟ να συνεχίζει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ...

90΄+1΄ Κόκκινη κάρτα ο Χουάνκαρ, ο οποίος παίρνει δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μπανζά. Πηγαίνει στον πάγκο έξαλλος ο παίκτης του Παναθηναϊκού.

90΄ Οκτώ τα λεπτά των καθυστερήσεων.

86΄ Νέα μεγάλη φάση για τον ΠΑΟ! Η κεφαλιά του Σένκεφελντ, πέρασε «ξυστά» από το δοκάρι του Ματέους!

85΄ Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό για να ισοφαρίσει! Ο Σπόραρ έστρωσε στον Τζούριτσιτς, όμως αυτός έστειλε την μπάλα άουτ σε τετ α τετ!

83΄ ΓΚΟΛ για την Μπράγκα, η οποία αγκαλιάζει την πρόκριση. Μετά από ευκαιρία του Παναθηναϊκού στην άλλη πλευρά, οι Πορτογάλοι φεύγουν στην κόντρα και κάνουν το 0-1, με τον Μπρούμα να εκτελεί από πλάγια θέση τον Μπρινιόλι με ωραίο πλασέ στη δεξιά γωνία.

81΄ Ωραία κάθετη του Αϊτόρ στον Σπόραρ, δεν πρόλαβε να κοντρολάρει ο Σλοβένος και να γίνει απειλητικός.

67΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Μαντσίνι έκανε ωραία κούρσα, άλλαξε πλευρά για τον Χουάνκαρ ο οποίος σούταρε, όμως υπήρξε παρέμβαση αμυντικού.

58΄ Αδύναμο σουτ του Τζαλό, στην αγκαλιά του Μπρινιόλι η μπάλα.

54΄ Φοβερή κούρσα του Παλάσιος, ο οποίος πάτησε περιοχή και εκτέλεσε εξαιρετικά, όμως ο Ματέους έκανε νέα εντυπωσιακή απόκρουση!

46΄ Έναρξη Β΄ ημιχρόνου.

45΄+7΄ Λήξη Α΄ ημιχρόνου, 0-0.

45΄+6΄ Τρομερή πάσα του Ιωαννίδη στον Μαντσίνι, ο οποίος έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Μαρίν και διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Ο Ορσάτο όμως έμεινε ασυγκίνητος, ενώ το VAR δεν έκανε παρέμβαση...

45΄+6΄ Άστοχο μακρινό σουτ του Ρικάρντο Όρτα.

45΄+5΄ Εκτέλεσε από μακριά ο Καρβάλιο, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

45΄+2΄ Αδύναμο σουτ του Μπρούμα, στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

45΄ Εφτά τα λεπτά των καθυστερήσεων.

45΄ Τεράστια ευκαιρία για το «τριφύλλι», ο Βαγιαννίδης μετά από κόρνερ είχε την ευκαιρία να σκοράρει από πολύ κοντά με κεφαλιά, όμως ο Ματέους με απίθανη εκτίναξη έδιωξε την μπάλα!

30΄ Τεράστια ευκαιρία για την Μπράγκα. Μετά από λάθος του Ρούμπεν στην ανάπτυξη, ο Ρουίθ βρέθηκε σε θέση να εκτελέσει, με τον Μπρινιόλι να κάνει σπουδαία επέμβαση. Στη συνέχεια της φάσης, ο Όρτα μπορούσε να εκτελέσει με τον Μπρινιόλι εξουδετερωμένο, όμως παρενέβη ο Χουάνκαρ σωτήρια.

21΄ Ευκαιρία για τον ΠΑΟ. Γύρισμα του Παλάσιος, κανείς όμως στην πορεία της μπάλας για να την στείλει στα δίχτυα.

19΄ Ο Φόντε έκανε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, δεν ανησύχησε ο Μπρινιόλι.

17΄ Μεγάλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό! Ο Παλάσιος έκανε παράλληλο γύρισμα, όμως ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή!

15΄ Φοβερή πάσα του Βιλένα στον Χουάνκαρ, η μπάλα πήγε ξανά στον Ολλανδό, ο οποίος εκτέλεσε εκτός περιοχής, όμως δεν βρήκε στόχο.

13΄ Ο Αμπέλ Ρουίθ εκτέλεσε μετά από ωραίο γύρισμα, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Επικίνδυνη στιγμή για την Μπράγκα, ο Τζαλό βρήκε τον Καρβάλιο, ο οποίος εκτέλεσε από το σημείο του πέναλτι, όμως η μπάλα βρήκε σε συμπαίκτη του και πέρασε άουτ.

1΄ Έναρξη αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρ, Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης.

Μπράγκα (Ζόρζε): Ματέους, Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ, Μαρίν, Αντρέ Όρτα, Καρβάλιο, Ρικάρντο Όρτα, Πίτσι, Μπρούμα, Αμπέλ Ρουίς.

Διαιτητής
Daniele Orsato ITA

Βοηθοί Διαιτητές
Ciro Carbone ITA
Alessandro Giallatini ITA

Τέταρτος Διαιτητής
Marco Di Bello ITA

Video Assistant Referee (VAR)
Paolo Valeri ITA

Assistant Video Assistant Referee (AVAR)
Eugenio Abbattista ITA

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 20 από τις 36 ομάδες του νέου Champions League εχουν γίνει ήδη γνωστές!-ThemaSports
13/05 @ 00:45

Οι 20 από τις 36 ομάδες του νέου Champions League εχουν γίνει ήδη γνωστές!

Βρισκόμαστε ήδη σε θέση να γνωρίζουμε παραπάνω από τις μισές ομάδες του νέου Champions League, καθώς οι 20 εκ των 36 έχουν ήδη κλείσει θέση.

Οριστικό: Ιταλία και Γερμανία κέρδισαν μία επιπλέον θέση στο επόμενο Champions League-ThemaSports
10/05 @ 21:34

Οριστικό: Ιταλία και Γερμανία κέρδισαν μία επιπλέον θέση στο επόμενο Champions League

Μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης, η Ιταλία και η Γερμανία οριστικοποίησαν από μία επιπλέον θέση στο επόμενο Champions League.

Φιάσκο: Η διοίκηση της Παρί είχε έτοιμα τσάρτερ και μπλουζάκια για τον τελικό του Champions League στο Λονδίνο!-ThemaSports
09/05 @ 22:24

Φιάσκο: Η διοίκηση της Παρί είχε έτοιμα τσάρτερ και μπλουζάκια για τον τελικό του Champions League στο Λονδίνο!

Για μια ακόμη φορά η Παρί Σεν Ζερμέν βίωσε τη μεγάλη αποτυχία στο Champions League.

Η φάση που δικαιώνει απόλυτα την Μπάγερν πριν το... 2-2 (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
09/05 @ 13:15

Η φάση που δικαιώνει απόλυτα την Μπάγερν πριν το... 2-2 (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονα παράπονα έχει η Μπάγερν Μονάχου από την διαιτησία του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ βράζουν για το γκολ του Ντε Λιχτ στο φινάλε που έστελνε το ματς στην παράταση

Τούχελ: «Οι διαιτητές έχουν τη δική τους σημασία στις ανατροπές της Ρεάλ»!-ThemaSports
09/05 @ 10:46

Τούχελ: «Οι διαιτητές έχουν τη δική τους σημασία στις ανατροπές της Ρεάλ»!

Σε έξαλλη κατάσταση ο Τούμας Τούχελ μετά τον αποκλεισμό της Μπάγερν Μονάχου από τη Ρεάλ.

Ντε Λιχτ: «Ο επόπτης ζήτησε συγγνώμη για το λάθος του»-ThemaSports
09/05 @ 09:50

Ντε Λιχτ: «Ο επόπτης ζήτησε συγγνώμη για το λάθος του»

Την στιχομυθία που είχε με τον βοηθό διαιτητή στο φινάλε του ημιτελικού με την Ρεάλ, αποκάλυψε ο κεντρικός αμυντικός της Μπάγερν, Ματίας Ντε Λιχτ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ