Δημιούργησε μεγάλη ικανοποίηση και ενθουσιασμό η ανακοίνωση ότι θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον για την κατασκευή και λειτουργία του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου της ΚΟΠ στον Κόρνο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν μια παλιά ανοικτή πληγή του ποδοσφαίρου μας η έλλειψη τέτοιας μορφής αθλητικού κέντρου στον τόπο μας.  Ένα αθλητικό ποδοσφαιρικό και όχι μόνο κέντρο, μέσα στο οποίο θα καλύπτονται οι ποδοσφαιρικές και αθλητικές ανάγκες της πατρίδας μας.  Η μικρή Κύπρος έχει μεγάλη ανάγκη αυτής της υπέροχης υποδομής. Η πατρίδα μας στηρίζεται στον πολιτισμό της, μεγάλο μέρος του οποίου είναι το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός. Θεωρώ αξιέπαινη και μοναδική την προσπάθεια από την ΚΟΠ για τη δημιουργία του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Κέντρου στον Κόρνο και αξίζει έπαινος στους αξιωματούχους της.  Θεωρώ σωστό και δίκαιο, θετικές προσπάθειες να επαινούνται, αρνητικές πράξεις, άδικες συμπεριφορές και θέσεις να καταδικάζονται.  Και το έργο αυτό είναι μια διαχρονική ποιοτική υποδομή η οποία θα βοηθήσει στην περεταίρω εξέλιξη και ενδυνάμωση του ποδοσφαίρου στον τόπο μας.  Επιπρόσθετα, θα συμβάλει στην εκπαίδευση, διάδοση και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και των αξιών του, ως κοινωνικού αγαθού  και ως πολιτιστικής ανάπτυξης. Επίσης, σημαντική θα είναι η συνεισφορά του αθλητικού κέντρου στην διαπαιδαγώγηση των νέων, των αξιών και των ιδανικών του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού.

Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο στον Κόρνο, θα λειτουργεί και ως καταλύτης στην επίδειξη βίας και αντιαθλητικής συμπεριφοράς και θα συμβάλει αποφασιστικά στην παιδεία και στα μηνύματα που εκπέμπει ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο στις σύγχρονες κοινωνίες, στο Fair Play, στην κοινωνικοποίηση, στο σεβασμό, στην κατανόηση, στη φιλία, μακριά από ακραίες παραβατικές συμπεριφορές και βία.  Ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που ζούμε που η βία κάνει έντονη την εμφάνιση της με αφορμή ποδοσφαιρικούς αγώνες, το αθλητικό κέντρο θεωρώ ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο και πνευματικό φάρο.

Ο χώρος που επιλέχθηκε στον Κόρνο, είναι μοναδικός για τη δημιουργία του Κέντρου και εύχομαι και ελπίζω ότι θα ξεπεραστούν οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιαστούν στην πορεία δημιουργίας του. Ο χώρος ανέγερσης βρίσκεται σε ένα κεντρικό σημείο της πατρίδας μας, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, μακριά από θορύβους και ενοχλήσεις.  Και στις άλλες χώρες τα αθλητικά κέντρα βρίσκονται σε δασώδεις περιοχές μακριά από αστικά κέντρα. Είμαι βέβαιος ότι οι σύγχρονοι τεχνοκράτες, πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες, και οι ειδικοί περιβαλλοντολόγοι, θα βρουν τις απαραίτητες λύσεις και θα σεβαστούν απόλυτα το περιβάλλον της περιοχής, και με τις γνώσεις, εμπειρία και φαντασία τους, θα αναβαθμίσουν την όμορφη αυτή περιοχή και όχι να την υποβαθμίσουν. Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός σέβεται αφάνταστα το φυσικό περιβάλλον και το θεωρεί απαραίτητα και σύμμαχο για την εξέλιξη και ανάπτυξη του.  Έχουμε γνώση και εμπειρία από τα διάφορα αθλητικά κέντρα της Ευρώπης, τα οποία συνυπάρχουν αρμονικά, το φυσικό περιβάλλον με το ποδόσφαιρο και τις δραστηριότητες του.

Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της ΚΟΠ στον Κόρνο, θα προσδώσει νέα δυναμική στην περιοχή και θα προσφέρει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική.  Ελπίζω και εύχομαι σύντομα να υλοποιηθεί αυτό το σπουδαίο έργο της ΚΟΠ, αυτό το αθλητικό, πολιτιστικό και ποδοσφαιρικό εργαστήρι, στολίδι της Κύπρου, για το οποίο όλοι μας θα νιώθουμε υπερήφανοι, ιδιαίτερα οι εραστές και φίλοι του ποδοσφαίρου, οι οποίοι αποτελούν και την πλειοψηφία των Κυπρίων.  Αξιοσημείωτο είναι ότι η όλη εθνική προσπάθεια θα χρηματοδοτηθεί από την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA).  Σ’ αυτή τη μεγάλη και σημαντική προσπάθεια της ΚΟΠ, θεωρώ ότι όλοι είμαστε δεσμευμένοι συμπαραστάτες και θιασώτες, και ότι όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή έκβαση αυτού του μοναδικού και αναγκαίου για την πατρίδα μας έργου.

Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο, μέσα από τις διάφορες μορφές του, ακαδημίες ποδοσφαίρου, και της ελκυστικότητας του, της αγάπης του λαού μας, επηρεάζει την κουλτούρα του λαού μας, και παραμένει ισχυρό εκπαιδευτικό, πνευματικό και ψυχολογικό εργαλείο. Οτιδήποτε αναβαθμίζει το ποδόσφαιρο μας χαροποιεί και μας ενθουσιάζει, και οτιδήποτε το υποβαθμίζει μας θλίβει και μας στεναχωρεί αφάνταστα.

Όλοι μας οφείλουμε, σοβαρά και υπεύθυνα, να σταθούμε ανάχωμα σε οτιδήποτε τραυματίζει το ποδόσφαιρο και τις αξίες του.  Η βία, το καρκίνωμα αυτό του ποδοσφαίρου, το οποίο παίρνει μεγάλες διαστάσεις σ’ όλο τον κόσμο, αποτελεί μια από τις χειρότερες μεταστάσεις του φαινομένου, και απειλεί τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό.  Οφείλουμε όλοι μας να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο του τόπου μας, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό ποιοτικό άξονα της κοινωνίας μας.  Σ’ αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας. Κράτος, Βουλή, ΚΟΠ, ΚΟΑ, Δικαιοσύνη, φορείς, σωματεία, ΠΑΣΠ, Σύνδεσμος Προπονητών, διαιτητές, σύνδεσμοι φιλάθλων, απλοί άνθρωποι, νέοι, γέροι, παιδιά, να στρατευθούμε ενωμένοι για πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους και την προστασία ενός κοινωνικού αγαθού, του ποδοσφαίρου.

Εύχομαι και ελπίζω η δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου της ΚΟΠ στον Κόρνο, να αποτελέσει ακόμα ένα ξεχωριστό και μοναδικό κέντρο αριστείας του ποδοσφαίρου, και εκπαιδευτικό αθλητικό κέντρο ψηλού επιπέδου, καθώς και ένα Ίδρυμα Αθλητικής Παιδείας που διψούν οι σύγχρονες άναρχες και απειθάρχητες κοινωνίες μας.

Καλές επιτυχίες στις ποδοσφαιρικές και αθλητικές μας ομάδες στην Ευρώπη.

Καλό Πρωτάθλημα.

 

Ανδρέας Μουσκάλλης

Προπονητής Ποδοσφαίρου

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγχαρητήρια από Ακρίτα -ThemaSports
19/05 @ 20:45

Συγχαρητήρια από Ακρίτα

Με ανάρτηση στα σοσιαλ μίντια ο Ακρίτας Χλώρακας συγχαίρει την Πάφο για την κατάκτηση του κυπέλλου

Ο... ΕΦΙΑΛΤΗΣ του λεγόμενου BIG-6 την τελευταία τριετία-ThemaSports
19/05 @ 16:48

Ο... ΕΦΙΑΛΤΗΣ του λεγόμενου BIG-6 την τελευταία τριετία

Όταν ο Άρης για 3η σερί σεζόν αγωνίζεται στο Α' γκρουπ στη Β' φάση του πρωταθλήματος και είναι... σκασμένος γιατί φέτος τερμάτισε 4ος και δεν θα βγει Ευρώπη και όταν η Πάφος - η οποία επίσης αγωνίζεται για 3η σερί χρονιά στο Α' γκρουπ - κατακτά το κύπελλο με επιβλητικό τρόπο κόντρα στην Ομόνοια στο ΓΣΠ, φανερώνει για μία ακόμη φορά τον δείκτη δυσκολίας του λεγόμενου BIG-6 και στο επόμενο πρωτάθλημα για μία θέση στην εξάδα.

Η Ανόρθωση συγχαίρει τους... Ευρωπαίους - «Καλή επιτυχία.»-ThemaSports
18/05 @ 23:44

Η Ανόρθωση συγχαίρει τους... Ευρωπαίους - «Καλή επιτυχία.»

Το μήνυμα της Ανόρθωσης μετά τον τελικό κυπέλλου και την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ-ThemaSports
18/05 @ 22:03

ΙΣΤΟΡΙΚΗ

Η πλέον ιστορική 11άδα της Πάφου από τον τελικό κυπέλλου κόντρα στην Ομόνοια.

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ στο... πρώτο της - Κι άλλο γκολ η Πάφος, 0-2! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/05 @ 20:37

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ στο... πρώτο της - Κι άλλο γκολ η Πάφος, 0-2! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πάφος στο 36' προηγείται της Ομόνοιας με 0-2!

Εντυπωσιακή υποδοχή στον τελικό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ThemaSports
18/05 @ 20:05

Εντυπωσιακή υποδοχή στον τελικό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με κορεό υποδέχθηκαν τις φιναλίστ του τελικού κυπέλλου οι οπαδοί της Ομόνοιας και της Πάφου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ