Themasports

Mε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στέφανο Τόνουτ που πέτυχε 18 πόντους, η Ιταλία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Ανγκόλας, με σκορ 87-61 μπαίνοντας με το δεξί στο Μουντομπάσκετ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Τόνουτ καθάρισε για την Ιταλία στην πρεμιέρα!

Η ομάδα του Ποτσέκο μπορεί να δυσκολεύθηκε για 30 λεπτά απέναντι στην Ανγκόλα, όμως με μεγάλο πρωταγωνιστή τον γκαρντ της Αρμάνι που πέτυχε 18 πόντους και μοίρασε δύο ασίστ επικράτησε 87-61 των μαχητικών Αφρικανών, κάνοντας θετική πρεμιέρα στον όμιλο τους στο Μουντομπάσκετ.

Σπουδαία εμφάνιση και από τον Φοντέκιο που με 19 πόντους, 2 ασίστ και 5 ριμπάουντ βοήθησε τη «σκουάντρα ατζούρα» να πάρει τη νίκη. Εντυπωσιακός για την Ανγκόλα ο Ντουντάο που είχε 19 πόντους με 4/8 τρίποντα.

Το ματς

Εντυπωσιακή η εκκίνηση του ματς για την Ανγκόλα, η οποία με πρωταγωνιστή τον Ντάνταο, προηγήθηκε με πέντε πόντους. Ο Πολονάρα με τον Τόνουτ ωστόσο πήραν από το χέρι την Ιταλία βάζοντας την μπροστά στο σκορ με 14-13. Ο Ντατόμε με τρίποντο έφερε την ομάδα του Ποτσέκο στο στο +6 ενώ το τρομερό σερί 7-0 από την Ανγκόλα μετέτρεψε το σκορ σε 20-17 με τον Σεβερίνι να κλείνει την πρώτη περίοδο με τρίποντο κάνοντας το 23-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες της Ανγκόλας «έσφιξαν» την άμυνα και με πρωταγωνιστή τον Φρανσίσκο έφερε το ματς στο -1 (23-22). Το ματς παρέμενε χωρίς σκορ για περίπου ενάμισι λεπτό και η Ανγκόλα κατάφερε μάλιστα με τον Φερνάντο να πάρει προβάδισμα 24-23.

Ο Τόνουτ με δύο ελεύθερες βολές έκανε το 25-24 για την Ιταλία με το ματς στα μισά την 2ης περιόδου να είναι ισόπαλο από το τρίποντο του Φερνάντο (29-29). Ντε Σόουζα και Γκονσάλες έφεραν την Ανγκόλα στο 32-29. Ωστόσο ο Μέλι πήρε μπρος και μετά από εξαιρετικές συνεργασίες με τον Φοντέκιο αλλά και εξαιρετική άμυνα οι παίκτες του Ποτσέκο πέρασαν ξανά μπροστά με 35-34.

Οι Αφρικανοί αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να τα παρατήσουν και με οδηγούς τον Ντε Σόουζα που μάζευε ριμπάουντ και τον Κοκίλα βρέθηκαν στο 36-35 περίπου δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Το πρώτο μέρος του ματς, έκλεισε με τον Μέλι και τον Τόνουτ να αναλαμβάνουν δράση για την Ιταλία και να την πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 43-40.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιταλία βρήκε τον τρόπο να σπάσει τη ζώνη των Ανγκολέζων με τον Ρίτσι να αποδεικνύεται σε παίκτη-κλειδί για τον Ποστέκο έχοντας επτά πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, φέρνοντας το σκορ στο 57-61!

Οι Ιταλοί πάτησαν... γκάζι στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Φοντέκιο, τον Μέλι και τον Τόνουτ, να βγάζουν όλοι τους την ποιότητα φέρνοντας το σκορ στο +7 (69-62) στα μισά της τέταρτης περιόδου. Ο Μοντέιρο με lay-up στα 4:14 πριν ακουστεί η κόρνα, μείωσε στους πέντε για την Ανγκόλα όμως η... τριανδρία των Ιταλών, άνοιξε τη διαφορά στους δέκα τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς στο 87-61!

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»-ThemaSports
30/04 @ 15:29

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το γεγονός ότι η Μακάμπι θα έχει την στήριξη των οπαδών της στο γήπεδο για το Game 3 (30/4, 20:00), με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!-ThemaSports
30/04 @ 16:19

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπορεί να απουσιάζει, όμως ο Ντίνος Μήτογλου έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν, πως μπορεί να καλύψει το «κενό» του Ισπανού και ανεξαρτήτως κόπωσης, να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!  -ThemaSports
30/04 @ 16:38

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!

Κανονικά στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ συμμετείχε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, για το Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR(30/4, 20:00).

Όταν ο Νίκος Γκάλης έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας…-ThemaSports
06/05 @ 21:42

Όταν ο Νίκος Γκάλης έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας…

Ήταν 6 Μαΐου 1980 όταν ο Νίκος Γκάλης έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας…

Ένας από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης-ThemaSports
06/05 @ 19:48

Ένας από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης

Πόσο μπάσκετ ξέρει ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς... (6 Μαΐου 1973)

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ