Η Άρσεναλ δυσκολεύτηκε κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας στο Σέλχαρστ Παρκ, ωστόσο δραπέτευσε χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του αρχηγού Μάρτιν Έντεγκαρντ στο 54ο λεπτό. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Τακεχίρο Τομιγιάσου στο 67'.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Άρσεναλ ντούμπλαρε τις νίκες της στην Premier League, καθώς πέρασε πετυχημένα από το Σέλχαρστ Παρκ επικρατώντας με 1-0. Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα σημείωσε ο κάπτεν, Μάρτιν Έντεγκαρντ στο 54', ευστοχώντας από την άσπρη βούλα στο πέναλτι που κέρδισε ο Έντι Ενκέτια.

Οι "gunners" είχαν τα ηνία του ματς στο πρώτο μέρος, καθώς πίεσαν για να σκοράρουν και να σκοράρουν. Πιο απειλητικός ήταν ο Έντι Ενκέτια, ο οποίος μάλιστα είχε και δοκάρι στο 29ο λεπτό με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι στην πρώτη σημαντική στιγμή του ματς. Έπειτα από έξυπνη εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Ενκέτια έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Κρίσταλ Πάλας και πρόλαβε την έξοδο του Τζόνστον. Ο Άγγλος κίπερ της Πάλας στην προσπάθειά του να τον ανακόψει, τον ανατρέψε και υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι.


Μετά το γκολ της Άρσεναλ, η Πάλας προσπάθησε να ισοφαρίσει και βρήκε το "έναυσμα" μετά την αποβολή του Τομιγιάσου. Ο Ιάπωνας μπακ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες σε διάστημα επτά λεπτών και η ομάδα του Αρτέτα έπαιξε με παίκτη λιγότερο για μισή ώρα.

Η σημαντικότερη στιγμή για την ομάδα του Ρόι Χόγκσον ήταν στο 90+5', όταν ο Μίτσελ με βολέ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα άουτ. Η Άρσεναλ κράτησε το 1-0 μέχρι το φινάλε και έβαλε τρεις βαθμούς στο σακούλι της.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Νότιγχαμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-1 (3' Αβονίγι, 89' Γουντ / 48' Χάμερ)
Λίβερπουλ - Μπόρνμουθ 3-1 (27' Ντίας, 36' Σαλάχ, 62' Ζότα / 3' Σεμένιο)
Γουλβς - Μπράιτον 1-4 (61' Χι-Τσαν / 15' Μιτόμα, 46' Εστουπινάν, 51' 55' Μαρτς)
Φούλαμ - Μπρέντφορντ 0-3 (44' Γουίσα, 66' πεν. 90+2' Εμπεουμό)
Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (49' Σαρ, 83' Ντέιβις)
Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ 1-0 (31' Άλβαρες)
Άστον Βίλα - Έβερτον 4-0 (18' ΜακΓκιν, 24' πεν. Λουίζ, 51' Μπέιλι, 75' Ντουράν)
Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 2-1 (7' Αγκέρντ, 53' Αντόνιο / 28' Τσουκουεμέκα)
Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ 0-1 (54' πεν. Έντεγκαρντ)


* Η αναμέτρηση Λούτον - Μπέρνλι που ήταν προγραμματισμένη για την 2η αγωνιστική, έχει αναβληθεί λόγω εργασιών που γίνονται στο γήπεδο της νεοφώτιστης.

Sport24.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μισό λεπτό, θέλω να πω κάτι»: Η τελευταία ομιλία του Κλοπ στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
20/05 @ 14:55

«Μισό λεπτό, θέλω να πω κάτι»: Η τελευταία ομιλία του Κλοπ στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν τους άφησε να φύγουν. Δεν μπορούσε να μην τους μιλήσει. Στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ. Για μία ακόμη φορά. Για τελευταία φορά. Ακόμη και αν οι φίλοι των «κόκκινων» ελπίζουν μελλοντικά πως ο Γιούργκεν Κλοπ, κάποια στιγμή, θα γυρίσει!

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι-ThemaSports
19/05 @ 23:50

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι

Μία χρυσή κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου στο 79ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει στην Ρόμα τη νίκη με 1-0 επί της Τζένοα και να της εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ-ThemaSports
19/05 @ 23:40

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ

Οι Βιγιαρεάλ και Ρεάλ προσέφεραν ένα παιχνίδι σκέτη διαφήμιση για την La Liga, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να παίρνουν αβαντάζ τριά γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το κίτρινο υποβρύχιο να παίρνει ισοπαλία 4-4 με τέσσερα γκολ του Σέρλοθ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ