Στα 100 χρόνια από την ίδρυσή της η ΑΕΚ θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα και να κάνει μία καλή πορεία στην Ευρώπη.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια συνδυάστηκε με την κατάκτηση του νταμπλ έπειτα από 45 χρόνια με την Ένωση να θέλει φέτος το πρωτάθλημα για τον Μιχάλη, αλλά και να γιορτάσει με ιδανικό τρόπο τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.
Η φετινή σεζόν θα είναι διαφορετική για την ΑΕΚ μετά τη μαγική περσινή χρονιά, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα, αν και στο τέλος του α' γύρου βρέθηκε στο -8 από την κορυφή, ενώ πήρε και το Κύπελλο παίζοντας στον τελικό με τον ΠΑΟΚ (0-2) για μεγάλο διάστημα με 10 παίκτες. Η ΑΕΚ θέλει να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της στον ελλαδικό χώρο έχοντας απέναντι έναν ενισχυμένο Παναθηναϊκό και έναν Ολυμπιακό που δεν παύει σε όποια κατάσταση και αν είναι, να συνιστά υπολογίσιμο αντίπαλο.

Με όπλο την OPAP Arena και την ομοιογένεια και το έξτρα κίνητρο των 100ων γενεθλίων, αλλά και της απώλειας του Μιχάλη Κατσούρη, η ΑΕΚ θα τα δώσει όλα για τη διατήρηση των σκήπτρων εντός συνόρων στοχεύοντας και σε μία καλή πορεία στην Ευρώπη.
Στην άκρη του πάγκου:
Το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των φίλων της ΑΕΚ. Λογικό και αναμενόμενο. Ο Ματίας Αλμέιδα κατάφερε στην πρώτη χρονιά στην Ευρώπη να πετύχει πράγματα που κανείς, ενδεχομένως, δεν τολμούσε να ονειρευτεί στην έναρξη της σεζόν. Η ΑΕΚ έκανε το νταμπλ παίζοντας το ελκυστικότερο ποδόσφαιρο στη χώρα. Το πρέσινγκ ψηλά και η μεγάλη ένταση στο παιχνίδι αποτέλεσαν το σήμα κατατεθέν του ΑΕΚ του Pelado που κέρδισε με το σπαθί του τον θαυμασμό του κόσμου των «κιτρινόμαυρων» και των αντιπάλων.

«Με τρελαίνει να βλέπω την ΑΕΚ του Αλμέιδα», δήλωσε μέσα στη χρονιά ο Δημήτρης Μελισσανίδης σπεύδοντας να ανανεώσει το συμβόλαιο του Αργεντινού τεχνικού έως το καλοκαίρι του 2028 με ρήτρα 10 εκατ. ευρώ.
Ήρθαν
Λίγες, αλλά καλές κινήσεις μεταγραφικά, αλλά σίγουρα θα γίνουν και άλλες. Αγόρασε με 6,5 εκατ. ευρώ τα δικαιώματα του περσινού για πολλούς MVP του πρωταθλήματος, Ορμπελίν Πινέδα τη Θέλτα. «Έσπρωξε» 3,5 εκατ. ευρώ και έφερε ξανά στην Ελλάδα τον Πόνσε, ενίσχυσε το «ελληνικό στοιχείο» με Πήλιο και Χρυσόπουλο, ενώ της παρουσιάστηκε η ευκαιρία με τον Ροντόλφο Πισάρο και δεν την άφησε να πάει χαμένη μετά τον τραυματισμό του Πάολο Φερνάντες.

Δεδομένα θα πάρει στόπερ που θα καλύψει το κενό του Τζαβέλλα, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν εξελίξεις με Πάλμα και χαφ. Αξιοσημείωτη επίσης η εξέλιξη με την ανανέωση του συμβολαίου του Λιβάι Γκαρσία παρά το έντονο πρέσινγκ της Λανς.
Οι παίκτες που ήρθαν:
Εκι Πόνσε: Επιθετικός, 26, αγορά από Έλτσε
Ροντόλφο Πισάρο: Μεσοεπιθετικός, 29, ελεύθερος από Ίντερ Μαϊάμι
Ορμπελίν Πινέδα: Μέσος, 27, αγορά από Θέλτα
Σταύρος Πήλιος: Αμυντικός, 23, αγορά από ΠΑΣ Γιάννινα
Κώστας Χρυσόπουλος: Αμυντικός, 20, αγορά από Άρη
Έφυγαν
Το δεδομένο είναι πως η ΑΕΚ δεν έχασε παίκτη στον οποίο να βασιζόταν. Η μόνη αξιοσημείωτη αποχώρηση του Τζαβέλλα που πέρσι όποτε χρειάστηκε, φώναξε «παρών».
Οι παίκτες που αποχώρησαν:
Βασίλης Χατζηεμμανουήλ: Τερματοφύλακας, 24, δανεικός στη Λαμία
Γιάννης Φοίβος Μπότος: Επιθετικός, 23, δανεικός στη Χέλμοντ
Αλεξάντερ Φράνσον: Μέσος, 29, ελεύθερος
Γιώργος Τζαβέλλας: Αμυντικός, 34, Πεντίκσπορ
Κλεμάν Μισελέν: Αμυντικός, 26, πώληση στην Μπορντό
Χρήστος Αλμπάνης: Μεοεπιθετικός, 29, πώληση στην Ανδόρρα FC
Στράτος Σβάρνας: Αμυντικός, 26, πώληση στη Ράκοβ
Goal
Για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Είναι τέτοιο το μέγεθός της που δεν υπάρχει άλλος στόχος πλην της διατήρησης των σκήπτρων. Έχει έξτρα κίνητρο. Κατ' αρχήν είναι μία χρονιά που θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, ενώ θέλει αυτό το πρωτάθλημα και για τον Μιχάλη Κατσούρη που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του το βράδυ της 7ης Αυγούστου στη δολοφονική επίθεση των Κροατών μαζί με τους Έλληνες συνεργούς τους στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Expert
Λογικό και αναμενόμενο η ΑΕΚ να είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Διατήρησε τον βασικό της κορμό. Αγόρασε τον Πινέδα, δεν ενέδωσε στις πιέσεις της Λανς για την πώληση του Λιβάι, ενώ ενισχύθηκε με Πισάρο και Πόνσε επιθετικά. Ταυτόχρονα ο Αλμέιδα φαίνεται από τα ματς να τελειοποιεί το παιχνίδι που θέλει να παίξει η ΑΕΚ με την ένταση και το πρέσινγκ ψηλά, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να προσαρμόζεται και στον αντίπαλο, όπως έκανε στο Ζάγκρεμπ κόντρα στη Ντιναμό. Αν η ΑΕΚ βρει ισορροπία στις υποχρώσεις της εντός και εκτός συνόρων, διότι φέτος θα έχει και τα ευρωπαϊκά ματς, είναι σε θέση να διατηρήσει τα σκήπτρά της.
Η ΚΟΠ για σκοπούς σωστής ενημέρωσης του φίλαθλου κοινού αλλά και για όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου μας, παρουσιάζει τις αλλαγές κανονισμών διαιτησίας που αποφασίστηκαν από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) στους Κανόνες του Παιχνιδιού (Laws of the Game – LOTG) και τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2025.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
04/07 @ 09:49
Σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια, μία «γαλανόλευκη» παρέα τρέλανε όλη την Ευρώπη...
04/07 @ 08:38
Με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση της ΕΝΠ που ήταν αφιερωμένη στο... «τανκ» των Ελληνικών και Κυπριακών γηπέδων, Μιχάλη Κωνσταντίνου, θυμηθήκαμε ένα από τα καλύτερα ματς που έκανε ο Κύπριος επιθετικός όταν ακόμα αγωνιζόταν στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, λίγο πριν κάνει το... άλμα στην καριέρα του και πάει με μεταγραφή-ρεκόρ στον Παναθηναϊκό.
03/07 @ 17:48
Την αποχώρηση του από τη ενεργό δράση έκανε γνωστή σε ηλικία 34 ετών ο Γιάννης Φετφατζίδης.
03/07 @ 17:36
Η Α.Ε. Λάρισας ανακοίνωσε τον Μπόγιαν Κοβάσεβιτς, με τον Σέρβο ακραίο αμυντικό που αγωνιζόταν πέρσι στην Καρμιώτισσα, να υπογράφει διετές συμβόλαιο με τους «βυσσινί».
02/07 @ 15:37
Το μουσείο ιστορίας της ΑΕΚ Αθηνών, επισκέφθηκε ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Ελλαδικής ομάδας, Τιμούρ Κετσπάγια.
02/07 @ 13:53
Νικηφόρο και χωρίς προβλήματα το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού στην Αυστρία με τους πράσινους να ξεμουδιάζουν (3-0) επί της Μέταλιστ. Ανεπίσημο ντεμπούτο για Τσιριβέγια, Τουμπά, Κυριακόπουλο.
BEST OF THEMASPORTS