19 Αυγούστου 2018: Ακριβώς πέντε χρόνια πριν, στον τελικό του Σινσινάτι Όπεν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικρατεί του Ρότζερ Φέντερερ και ολοκληρώνει ένα «έπος» κάνοντας το αδιανόητο… Να γίνει ο πρώτος τενίστας που κατακτά εννέα τίτλους σε εννέα διαφορετικά τουρνουά Masters!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι κάποιες νίκες που ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες. Νίκες κόντρα σε μισητούς αντιπάλους, άλλες κόντρα σε μεγάλα φαβορί και κάποιες άλλες που έρχονται και μεγαλώνουν τον «μύθο» ενός αθλητή… Μία τέτοια πήρε πέντε χρόνια πριν ο μοναδικός Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στον επίσης τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ.

Οι δύο μονομάχοι είχαν βρεθεί στον τελικό του τουρνουά στο Σινσινάτι, με τον Νόλε να έχει μπροστά του μία τεράστια πρόκληση. Κερδίζοντας τον Φέντερερ θα πετύχαινε ένα μοναδικό και πραγματικά αδιανόητο ρεκόρ. Θα γινόταν ο πρώτος στην ιστορία του παγκόσμιου τένις που θα έχει κατακτήσει και τα εννέα τουρνουά Masters 1.000 που μπορεί να κερδίσει κάποιος στην καριέρα του από τότε που ξεκίνησε η σειρά το 1990! Και ο Σέρβος τα κατάφερε, σε διάστημα 11 χρόνων...

39454373_10156787805158701_2266433042140626944_n.jpg

Άλλες πέντε φορές ο Τζόκοβιτς είχε βρεθεί στον τελικό του εν λόγω Όπεν και είχε χάσει και τις πέντε! Μάλιστα συναντούσε τον κακό του «δαίμονα» σε ακόμα έναν τελικό στο Σινσινάτι, καθώς ο Φέντερερ είχε κερδίσει τον Σέρβο στους προηγούμενους τρεις μεταξύ τους τελικούς στο τουρνουά.

Ο Νόλε έψαχνε αγωνιωδώς μία μεγάλη νίκη, που θα επισημοποιούσε την μεγάλη του επιστροφή, έχοντας κερδίσει λίγο καιρό πριν και το Γουίμπλετον. Ο Σέρβος είχε ζήσει ένα εφιαλτικό, για εκείνον, 2017, με τις ήττες στα μεγάλα ραντεβού να διαδέχονται η μία την άλλη και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα με τον σοβαρό τραυματισμό στον αγκώνα. Στα τέλη Ιανουαρίου, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και πολλοί φοβούνται ότι δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν. Δύο μήνες μετά, εκείνος θα δώσει την καλύτερη απάντηση.

novak-djokovic-wimbledon-seeds-inlinejpg.jpg

Ο Νόβακ θα γυρίσει στη δράση και αγώνα με τον αγώνα η βελτίωσή του είναι εμφανής. «Μετά από δύο χρόνια επιτέλους μπορώ να παίξω χωρίς πόνο», θα δηλώσει σε συνέντευξή του και αυτό ήταν ίσως μία προειδοποίηση προς τους αντιπάλους του. Η νίκη επί του Ναδάλ στον απίστευτο ημιτελικό του Γουίμπλετον εκείνης της χρονιάς και αργότερα η κατάκτηση του τίτλου απέναντι στον Κέβιν Άντερσον θα προϊδεάσει τους πάντες γι’αυτό που θα ερχόταν στο Σινσινάτι λίγο καιρό αργότερα.

Έπειτα από συνολικά, μία ώρα και 24 λεπτά, ο Τζόκοβιτς θα καταφέρει να γράψει ιστορία. Κερδίζοντας δύο σετ με 6-4, 6-4, τον Ελβετό αντίπαλό του και 7 φορές νικητή της συγκεκριμένης διοργάνωσης, έβαλε τέλος στην «κατάρα» και ολοκλήρωσε τον μύθο του…



www.bnsports.gr 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κέρδισε 2-0 τον Νίκολας Τζάρι και κατέκτησε το Rome Masters.-ThemaSports
19/05 @ 21:30

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κέρδισε 2-0 τον Νίκολας Τζάρι και κατέκτησε το Rome Masters.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Ρώμη και πανηγύρισε το έκτο του ATP Masters

Το έκανε ξανά η Louis Vuitton: «Επανένωσε» Φέντερερ και Ναδάλ για... τένις στις Άλπεις! -ThemaSports
18/05 @ 20:30

Το έκανε ξανά η Louis Vuitton: «Επανένωσε» Φέντερερ και Ναδάλ για... τένις στις Άλπεις!

«Υπάρχουν ταξίδια ικανά να σε μετατρέψουν σε θρύλο» το σύνθημα του Οίκου Louis Vuitton που κατόρθωσε να επανενώσει το «θρυλικό» δίδυμο Φέντερερ και Ναδάλ, δύο χρόνια μετά… το σκάκι των Κριστιάνο – Μέσι!

Μικρή ένταση ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τους ανθρώπους της ομάδας του στο μποξ-ThemaSports
16/05 @ 23:00

Μικρή ένταση ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τους ανθρώπους της ομάδας του στο μποξ

Μίνι ένταση υπήρξε ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και την ομάδα του που βρισκόταν στο μποξ.

Πλήρωσε τα λάθη του κόντρα στον Τζάρι και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς-ThemaSports
16/05 @ 22:53

Πλήρωσε τα λάθη του κόντρα στον Τζάρι και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς

Παρότι προηγήθηκε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ από τον Νικολάς Τζάρι, μένοντας εκτός συνέχειας από τα προημιτελικά του Masters τουρνουά που διεξάγεται στη Ρώμη.

Πέταξε για τους «16» της Ρώμης η ασταμάτητη Σάκκαρη!-ThemaSports
12/05 @ 14:38

Πέταξε για τους «16» της Ρώμης η ασταμάτητη Σάκκαρη!

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στο Masters της Ρώμης!

Ανέτρεψε τον Στρουφ και πέρασε στον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
12/05 @ 00:00

Ανέτρεψε τον Στρουφ και πέρασε στον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Γιαν Λέναρντ Στρουφ και πήρε το εισιτήριο για τους «32» της Ρώμης!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ