Με ήττα από τη Σουηδία ολοκλήρωσε τις προσπάθειες της η Εθνική Κορασίδων στη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας της FIBA.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αν και κατέθεσε το άπαν των δυνάμεων του, «λύγισε» στο εμπόδιο της Σουηδίας με 66-32 και πλέον επικεντρώνει την προσοχή του στους αγώνες κατάταξης, εκεί που περιμένει η Βοσνία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 12:00.
Οι παίκτριες της Σκεύης Γεωργίου άντλησαν σκοράρισμα τόσο από το «ζωγραφιστό», όσο και από τον αιφνιδιασμό, πλησιάζοντας το γενικό επίπεδο απόδοσης των προηγούμενων τους αγώνων. Η Εθνική μας είχε μπει πολύ δυναμικά στο παρκέ, «βλέποντας στα μάτια» τις Σουηδές την πρώτη περίοδο. Από εκεί και έπειτα, το συγκρότημα του Σοβάν Αρνταλάν ανέβασε στροφές, φτάνοντας στη νίκη με σημαντικά επί μέρους σκορ.
Στον τομέα της συνεισφοράς, 10 πόντους πέτυχε η Δήμητρα Ευτυχίου, παίρνοντας 2 ριμπάουντ και μοιράζοντας 2 ασσίστ, ενώ παράλληλα μέτρησε και 3 κλεψίματα. 9 πόντοι, 3 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο για την Δήμητρα Γεννάρη, στα 27 περίπου λεπτά που αγωνίστηκε.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-13, 0-14, 8-18. 14-21
Κύπρος (Σκεύη Γεωργίου)
Ευτυχίου 10, Κλουδα, Μιχαηλίδη 2, Ναθαναήλ, Γεννάρη 9, Χατζηχριστοδούλου, Λισάνδρου, Μιχαήλ, Μορφίτη 4, Παπανικολάου 1, Πέτρου 4, Σιαμπουλλή 2
Σουηδία (Σοβάν Αρνταλάν)
Χάγκερστρομ 3, Σκολντ 20, Κούρμαν 3, Γιλντιρίμ 4, Τιέρνμπεργκ 4, Μπίλινγκ 10, Γιάο 4, Κρουπνίκοβιτς 5, Γιάγκρε 4, Καλενγκά 6, Σκογκ, Στρόμνταλ 3
Tα στατιστικά του αγώνα
Από χτες το μεσημέρι είχαμε δώσει πληροφορίες ότι έρχεται συμπαίκτης του Κίρζη στoν Απόλλωνα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
22/07 @ 13:03
Toυς αντιπάλους της για την πρώτη ιστορική της παρουσία στην προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ Γυναικών θα μάθει την Τετάρτη, 23 Ιουλίου, η Εθνική Γυναικών ενόψει της συμμετοχής της στα προκριματικά του FIBA Women’s EuroBasket 2027. Η κλήρωση θα γίνει στις 12:00 στο Μόναχο της Γερμανίας.
20/07 @ 11:55
Το κορυφαίο καλαθοσφαιρικό τουρνουά της Ευρώπης, παίζει και το 2025 στην Κύπρο, με έναν σπουδαίο και αξιόπιστο συμπαίκτη στο πλευρό του.
17/07 @ 12:32
Η Κυπριακή Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε τον νατουραλιζέ της Εθνικής ομάδας για το Ευρωμπάσκετ
15/07 @ 16:08
Η Εθνική Γυναικών Κ16 δεν κατέκτησε απλώς τον τίτλο στο FIBA U16 Women’s EuroBasket 2025 Division C, αλλά είχε και πρωταγωνιστική παρουσία στις ατομικές διακρίσεις, με τις Ευελίνα Δημητριάδη και Κατερίνα Σιακκάλη να εκπροσωπούν την Κύπρο στην Κορυφαία Πεντάδα (All-Star Five) του τουρνουά.
11/07 @ 18:11
Το FIBA EuroBasket 2025 δεν θα αποτελέσει το μοναδικό τεράστιο μπασκετικό event στην Κύπρο αυτό το καλοκαίρι! Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ), στα πλαίσια της προετοιμασίας της Εθνικής Κύπρου Ανδρών, αλλά και για test event του ανακαινισμένου Αθλητικού κέντρου Σπύρος Κυπριανού ενόψει του Ευρωμπάσκετ, θα διοργανώσει μια μπασκετική γιορτή, με διεθνή λάμψη στη Λεμεσό, το διήμερο 9 και 10 Αυγούστου!
10/07 @ 15:56
Νέα ευκαιρία για εισιτήρια για το παιχνίδι Ισπανία-Ελλάδα στη Λεμεσό!
BEST OF THEMASPORTS