Η Ιαπωνία διέλυσε την Ισπανία και πήρε την πρωτιά στον όμιλο

Η Ιαπωνία διέλυσε την Ισπανία και πήρε την πρωτιά στον όμιλο

Επίδειξη δύναμης έκανε η Ιαπωνία στο ντέρμπι κορυφής του 3ου ομίλου του Μουντιάλ 2023 γυναικών, που φιλοξενείται σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Η ασιατική ομάδα συνέτριψε 4-0 τη «ρόχα» στο Ουέλινγκτον, τερμάτισε πρώτη και θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» την Ελβετία, ενώ η Ισπανία έμεινε στη δεύτερη θέση και διασταυρώνεται στα νοκ-άουτ με τη Νορβηγία.

Η ιβηρική ομάδα, με την δις νικήτρια της «Χρυσής Μπάλας», Αλέξια Πουτέγιας, στη βασική ενδεκάδα, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η Ιαπωνία «χτύπησε» με εξαιρετική αποτελεσματικότητα στις αντεπιθέσεις. Δύο γκολ της Μιγιαζάουα (12΄, 40΄) κι ένα της Ουέκι (29΄) «καθάρισαν» επί της ουσίας το ματς από το ημίχρονο, με την Τανάκα να διαμορφώνει στο 82΄ το τελικό σκορ.

Στο άλλο ματς του ομίλου, που έγινε στο Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας, η Ζάμπια ολοκλήρωσε την παρθενική εμφάνισή της σε Μουντιάλ γυναικών νικώντας 3-1 την Κόστα Ρίκα (3΄ Εμβεεμπα, 31΄πεν. Μπάντα, 90+3΄ Κουντανάντζι - 48΄ Ερέρα). Και οι δύο ομάδες αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

 

sdna.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Τα εκατομμύρια της Ομόνοιας και της ΑΕΚ στο Κόνφερενς

Τα εκατομμύρια της Ομόνοιας και της ΑΕΚ στο Κόνφερενς

Το Football Meets Data παρουσιάζει τα εγγυημένα έσοδα των ομάδων από τη φετινή τους πορεία στο UEFA Europa Conference League ανάμεσα τους η Ομόνοια και η ΑΕΚ.