ThemasportsΟ ασύνδετος Άρης υπέφερε στην Αρμενία, αλλά το 1-1 με την Αραράτ-Αρμενία για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, τον διατηρεί σε θέση φαβορί ενόψει επαναληπτικού.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο με την Αραράτ-Αρμενία ωστόσο να καταφέρνει να προηγηθεί στο 11' όταν ο Ομπιέρο έκλεψε από τον Πάλμα, η μπάλα έφτασε στον Σερομπιάν που πέρασε τον Ζουλ και έκανε γύρισμα στον Έζα με τον τελευταίο να τη στέλνει στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-0.
Ο Άρης ανασυντάχθηκε και απείλησε για πρώτη φορά στο 14' με τον Πάλμα να βρίσκει ωραία τον Γκρέι που εκτέλεσε από πλάγια θέση ωστόσο ο Ερμάκοφ απέκρουσε τη μπάλα. Στο 20' ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν όταν ο Εμπακατά στα δεξιά πάσαρε στον Νταρίντα, αυτός έδωσε με τη μία στον Πάλμα και ο τελευταίος εκτέλεσε τον Ερμάκοφ για το 1-1.
Το σύνολο του Τόλη Τερζή αναθάρρησε και απείλησε στο 28' όταν ο Μενέντες πάσαρε στον Ματαρίτα που εξαπέλυσε μακρινό αριστερό σουτ με τον Ερμάκοφ να μπλοκάρει ενώ ο κίπερ των γηπεδούχων έδειξε τ' αντανακλαστικά του και στο 31' διώχνοντας σε κόρνερ το επικίνδυνο γύρισμα του Εμπακατά.
Στο τελευταίο κομμάτι του ημιχρόνου, οι Αρμένιοι είχαν σημαντικές φάσεις για να προηγηθούν ξανά, αρχικά στο 38' με τον Σερομπιάν να κάνει καλή κίνηση σόλο από τ' αριστερά και σουτ με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα.
Έπειτα, στο 45+1', ο Κουέστα πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση σε κοντινή εκτέλεση του Γιένε με το ένα χέρι και εν συνεχεία το σουτ του Καστανέιρα σταμάτησε στο δοκάρι του για να κλείσει τη φάση ο Γιένε με άστοχο σουτ.
H ποιότητα ποδοσφαίρου στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε αισθητά και από τις δύο ομάδες με την Αραράτ-Αρμενία να έχει αξιόλογη στιγμή στο 54' όταν ο Γιένε έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει καλά τον Κουέστα.
Ο Τόλης Τερζής προχώρησε σε αλλαγές, βάζοντας μεταξύ αυτών για το ντεμπούτο του και τον Μορόν αντί του Γκρέι ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη αξιόλογη στιγμή για τους Θεσσαλονικείς ήρθε στο... 83' καθώς ο Μορόν έπιασε δυνατό μακρινό σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ερμάκοφ.
Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του ματς με τις δύο ομάδες να δίνουν ραντεβού για την επόμενη Πέμπτη (3/7, 21:15) στη Θεσσαλονίκη και το «Κλεάνθης Βικελίδης», εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Europa Conference League που περιμένει η Ντιναμό Κιέβου.
Oι συνθέσεις:
Αραράτ-Αρμενία (Μινασιάν): Ερμάκοφ, Αλεμάο, Μπουένο, Σέιντ, Γκριγκοριάν, Καστανέιρα (Αμπαρτσουμιάν 65'), Ομπιέρο, Τέρα (Μουραντιάν 55'), Σερομπιάν (Γκμπομαντού 73'), Γιένε, Έζα (Αβανεσιάν 73').
Άρης (Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ματαρίτα (Φεράρι 85'), Ζουλ (Τζούρασεκ 67'), Νταρίντα, Ρουπ (Πάβισιτς 67'), Μενέντες (Κάρλσον 46'), Πάλμα, Γκρέι (Mορόν 59').
Πηγή: sdna.gr
Άτυχος στάθηκε ο ποδοσφαιριστής της Γκέτεμποργκ και πρώην της Ομόνοιας, Σαϊντού Αλιούμ, στο προχθεσινό (09/11) εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του απέναντι στη Νόρκεπινγκ, για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σουηδίας.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
11/11 @ 12:59
Σοκάρει το περιεχόμενο του μηνύματος που έλαβε ο Αλέξανδρος Τσαμούρης και τον ανάγκασε να μην σφυρίξει στο παιχνίδι Πύργος – Ζάκυνθος…
10/11 @ 18:39
Στην καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων προχώρησε ο Στεφάν Λανουά, με τον Γάλλο να αναφέρει πως ο Ολυμπιακός δεν έπρεπε να πάρει το δεύτερο πέναλτι κόντρα στην Κηφισιά, ενώ σωστά ακυρώθηκαν τα δύο γκολ της ΑΕΚ ενάντια στον ΟΦΗ.
10/11 @ 16:28
Ο Ολυμπιακός πάτησε κορυφή στη βαθμολογία και τα νούμερά του σε σχέση με το αντίστοιχο σημείο της περασμένης σεζόν, δείχνουν την βελτίωση που έχουν σε κάθε τομέα.
10/11 @ 11:16
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πέτυχε (ξανά) ένα υπέροχο γκολ, με τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο γήπεδο να τον χειροκροτούν για την εξαιρετική του ενέργεια.
10/11 @ 10:07
Ο Ανδρέας Τεττέη κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα μετά τον τραυματισμό του Φώτη Ιωαννίδη. Κλήθηκε και ο Τάσος Μπακασέτας που αποθεραπεύτηκε.
09/11 @ 23:04
Ο Παναθηναϊκός με τρομερή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και πολλές αντοχές όταν έπρεπε να υπερασπιστεί τα κεκτημένα του, επιβλήθηκε 2-1 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και έστειλε μήνυμα προς όλους στο πρωτάθλημα!
BEST OF THEMASPORTS