Την 104η pole position της καριέρας του πανηγύρισε στο Grand Prix της Ουγγαρίας ο Λούις Χάμιλτον, αφήνοντας πίσω του τον Μαξ Φερστάπεν για μόλις 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Στο 3-4 οι ΜacLaren!

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Ο Λούις Χάμιλτον είναι και πάλι εδώ! Ο Βρετανός θρύλος της Formula 1 και της Mercedes ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις εντυπωσιακές κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Ουγγαρίας, παίρνοντας την 104η pole position της σπουδαίας καριέρας του!




Σε μια μάχη που κρίθηκε στο... νήμα, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε πρώτος και θα εκκινήσει αύριο (23/07) στον αγώνα από την πρώτη θέση του grid, αφήνοντας πίσω του για μόλις 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Μαξ Φερστάπεν!

Αυτή ήταν η πρώτη pole position για τον Λούις Χάμιλτον μετά από σχεδόν δύο χρόνια, αφού, η τελευταία φορά που έκανε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν στις 5 Δεκεμβρίου του 2021 στην πίστα της Τζέντα!

Από εκεί και πέρα, για δεύτερο διαδοχικό Grand Prix, οι δύο McLaren ήταν εντυπωσιακές, με τους Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι να ολοκληρώνουν την προσπάθειά τους στο «3-4», εκκινώντας έτσι αύριο από τη δεύτερη σειρά του grid!

Ονειρική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ζου, ο οποίος μετά τον καλύτερο χρόνο στο Q1, κατάφερε και έφερε την Alfa Romeo στην 5η θέση των κατατακτήριων, αφήνοντας πίσω του τον Σαρλ Λεκλέρ (6ος), αλλά και τον ομόσταβλό του, Βάλτερι Μπότας (7ος).

Πισογύρισμα για τον Φερνάντο Αλόνσο που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 8η θέση, ενώ, το ίδιο ισχύει και για τον έτερο οδηγό της Red Bull, Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος τερμάτισε 9ος.

 


Τέλος, οι Κάρλος Σάινθ και Τζορτζ Ράσελ απογοήτευσαν με την επίδοσή τους, με τον πιλότο της Ferrari να μένει 11ος, ενώ, ο Βρετανός της Mercedes έμεινε εκτός από το Q1 (!), εκκινώντας αύριο από τη 18η θέση!



Η τελική κατάταξη:

Grand Prix Ουγγαρίας: Pole position για Χάμιλτον

 

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα (Βίντεο)-ThemaSports
02/05 @ 09:40

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα (Βίντεο)

Ανήμερα της 30ής επετείου από την απώλεια του μυθικού Paulista, το Netflix δημοσίευσε το trailer της νέας μίνι-σειράς 6 επεισοδίων για τη ζωή του τρις πρωταθλητή της Formula 1.

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!-ThemaSports
01/05 @ 20:44

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!

1 Μάϊου 1994: Ο Βραζιλιάνος, Άιρτον Σένα, ένας από τους πιο (αν όχι ο πιο) ταλαντούχους οδηγούς που πέρασαν ποτέ από τα μονοθέσια της Formula 1, αφήνει την τελευταία του ανάσα στο όνομα της μεγαλύτερης του αγάπης στην Ιταλία και την πίστα της Ίμολα!

Ο αγώνας που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ-ThemaSports
27/04 @ 16:19

Ο αγώνας που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ

Πολλά από τα γεγονότα της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν μείνει στην ιστορία για τη σημαντικότητά τους.

Κυρίαρχος Φερστάπεν και στη Σανγκάη! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
21/04 @ 12:25

Κυρίαρχος Φερστάπεν και στη Σανγκάη! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΙΝΤΕΟ)

Πιάστε τον αν μπορείτε- δεν μπορείτε! Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε πειστικά (και) στην πίστα της Κίνας, αυξάνοντας τη διαφορά του στην κορυφή και καλπάζοντας για το 4ο σερί πρωτάθλημά του. Δεύτερος ο Λάντο Νόρις, συμπλήρωσε το βάθρο ο Σέρχιο Πέρεζ.

Επιβλητική πολ ποζίσιον του Φερστάπεν στη Σαγκάη, ο Αλόνσο ταχύτερος των McLaren και Ferrari!-ThemaSports
20/04 @ 12:35

Επιβλητική πολ ποζίσιον του Φερστάπεν στη Σαγκάη, ο Αλόνσο ταχύτερος των McLaren και Ferrari!

Στο άγνωστο της πίστας της Σαγκάης, που είχε 5 χρόνια να επισκεφτεί η Formula 1, ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε και πάλι κατακτώντας άλλη μία επιβλητική πολ ποζίσιον, με διαφορά σχεδόν 4 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον ομόλογό του στη Red Bull Σέρτζιο Πέρεζ και τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston - που άφησε πίσω του σε σχηματισμό τις δύο McLaren και τις δύο Ferrari .

Λεκλέρ: "Ο Σάινθ ξεπέρασε τα όρια, μάχεται πιο έντονα με μένα παρά με τους άλλους"-ThemaSports
20/04 @ 09:40

Λεκλέρ: "Ο Σάινθ ξεπέρασε τα όρια, μάχεται πιο έντονα με μένα παρά με τους άλλους"

Ο Σαρλ Λεκλέρ εξέφρασε τα παράπονά του μετά το τέλος του Sprint της Κίνας για τον τρόπο που ο Κάρλος Σάινθ αμύνθηκε στη μεταξύ τους μάχη, που έφερε την επαφή των δύο Ferrari SF-24 στον 16ο γύρο. Τι δήλωσε ο Ισπανός για το συμβάν.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ