Πόλυς Χαραλάμπους

Οι δυο προηγούμενες χρονιές του Άρη, είχαν γλυκό φινάλε. Τον Μάιο του 2022 «έκλεισαν το σπίτι» της Ανόρθωσης τελευταία αγωνιστική, εξασφαλίζοντας την παρθενική παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη και πριν δυο μήνες έκαναν την Κύπρο να παραμιλάει, φέρνοντας το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Λεμεσό...

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο ποδοσφαιρικό στερέωμα του νησιού. Στα δυο και κάτι χρόνια που «σφήνωσαν» με την αξία τους στις πρωταγωνίστριες ομάδες του τόπου, έδειξαν πολλές φορές ότι δεν καταλαβαίνουν από έδρες. Τούτο ουσιαστικά φάνηκε και στον χθεσινό αγώνα Σούπερ Καπ με την κυπελλούχο Ομόνοια, όπου οι πρωταθλητές δείχνοντας πιο έτοιμοι αγωνιστικά, κατάφεραν να κατακτήσουν και την πρώτη ασπίδα (έτσι έλεγαν τον θεσμό μέχρι πριν μερικά χρόνια).

Είναι περιττό να γράφουμε τα ίδια πράγματα για το πόσο έχει «βαρύνει» από την προπερασμένη σεζόν κι έπειτα η ταξιαρχία της Λεμεσού, έχοντας νοοτροπία ομάδας, που θέλει να κερδίζει όποιον τίτλο διεκδικεί, παρότι ο Αλεξέι Σπιλέφσκι, επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει μερικούς βασικούς παίχτες, που είχαν σημαντική συμβολή στην περσινή κατάκτηση του τίτλου. Μάλλον όχι τόσο για να μπερδέψει τον «κατάσκοπο» της Μπάτε Μπορίσοφ, αλλά ίσως για να τους έχει πιο φρέσκους και ξεκούραστους στο πρώτο ματς με τους συμπατριώτες του την προσεχή Τετάρτη (26/7) στο «Άλφα Μέγα» στο Κολόσσι.

Μας συστήθηκαν και μερικοί από τους καινούργιους παίχτες, με τους ακραίους μπακ Ουρόσεβιτς (αριστερά) και Μαμαντού Σανέ να ξεχωρίζουν περισσότερο. Λίγο χαμένος και φλύαρος, ήταν στις περισσότερες προσπάθειες του ο Ολλανδός εξτρέμ Μοντνόρ. Χρειάζεται το χρόνο του για να μπει στο πετσί της νέας του ομάδας.

Ο Σπιλέφσκι αποφάσισε να μας συστήσει και τον 19χρονο Αντρέα Δημητρίου, ο οποίος δεν είναι γέννημα-θρέμμα του συλλόγου, αλλά όσοι έχουν επιτελικά πόστα στην Ακαδημία, μας έλεγαν από πέρσι ότι πρόκειται για το παιδί με τη μεγαλύτερη προοπτική ανέλιξης.

Αυτό που θα θυμάται περισσότερο ο Κύπριος φουλ μπακ, είναι ότι ανάγκασε σε εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση τον Φαμπιάνο, λίγο μετά την είσοδο του στο ματς, δίδοντας στη συνέχεια ασίστ-λουκούμι στον Στεπίνσκι, ο οποίος έγραψε το 2-0.

Ο Πολωνός φορ βάζοντας γκολ, είναι αυτονόητο ότι θα βοηθηθεί ψυχολογικά, για να μπει πιο έντονα στην εξίσωση της ομάδας στη φετινή σεζόν. Πέρσι είχε μείνει στη σκιά των Κακόριν και Γκομίς, επειδή είχε επιστρέψει από τον σοβαρό τραυματισμό της προπερασμένης χρονιάς.

Στο στρατόπεδο των πρωταθλητών, χαίρονται για το... παρθενικό Σούπερ Καπ στην ιστορία της ομάδας, όμως έβαλαν ήδη τα κεφάλια μέσα. Μπαίνουν σε ρυθμούς προετοιμασίας για το ματς την Μπάτε, όπου θα προσπαθήσουν εντός έδρας, να θέσουν γερές βάσεις για να είναι φαβορί για πρόκριση ενόψει του επαναληπτικού στην Ουγγαρία.

Να μην ξεχνάμε, ότι πιθανή πρόκριση επί των Λευκορώσων θα ισούται με σημαντικό «μαξιλαράκι». Τους στέλνει σίγουρα στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ συνεχίζοντας στον τρίτο προκριματικό γύρο του κορυφαίας διοργάνωσης, θα ονειρεύονται ακόμα πιο... μεγάλα πράγματα.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενδιαφέρον για Kamdem -ThemaSports
06/07 @ 20:54

Ενδιαφέρον για Kamdem

Ο Άρης ενδιαφέρεται για τον Oliver Kamdem σύμφωνα με δημοσίευμα στην Βουλγαρία.

Σεμέδο: «Ελπίζω αυτή η χρονιά να είναι σπουδαία...» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
06/07 @ 12:30

Σεμέδο: «Ελπίζω αυτή η χρονιά να είναι σπουδαία...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Έντι Σεμέδο παραχώρησε συνέντευξη στο κάναλι του Άρη.

Ολοκληρώθηκαν... οι τριπλές προπονήσεις στη Λετονία-ThemaSports
05/07 @ 19:53

Ολοκληρώθηκαν... οι τριπλές προπονήσεις στη Λετονία

Η 2η εβδομάδα προετοιμασίας του Άρη στη Λετονία οδεύει προς το τέλος της μετά και την ολοκλήρωση της σημερινής μέρας.

«Ο συγκάτοικος μου και εγώ» με Βανά Άλβες και Λένο Σωφρονίου (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
05/07 @ 09:45

«Ο συγκάτοικος μου και εγώ» με Βανά Άλβες και Λένο Σωφρονίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το γραφείο Τύπου του Άρη, ανέβασε ένα ενδιαφέρον βίντεο με τους τερματοφύλακες της ομάδας, Βανά Άλβες και Λένο Σωφρονίου, να απαντούν σε δέκα ερωτήσεις για το επεισόδιο «Ο συγκάτοικος μου και εγώ»!

Άρης για τις τελευταίες τρεις νικηφόρες πρεμιέρες-ThemaSports
04/07 @ 21:56

Άρης για τις τελευταίες τρεις νικηφόρες πρεμιέρες

Σχεδόν δύο μήνες απέχει η πρεμιέρα του 86ου πρωταθλήματος, αλλά από χθες ο πρώτος στόχος είναι ο αγώνας της πρεμιέρας με την Καρμιώτισσα, έπειτα αυτός με την Ομόνοια 29Μ και όλοι όσοι ακολουθούν.

Το «αντίο» του Κβιλιτάια στον ΑΠΟΕΛ και στον κόσμο του - «Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση...»-ThemaSports
04/07 @ 14:44

Το «αντίο» του Κβιλιτάια στον ΑΠΟΕΛ και στον κόσμο του - «Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση...»

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ποδοσφαιριστής του Άρη Γκιόργκι Κβιλιτάια, αποχαιρέτησε τον ΑΠΟΕΛ και τον κόσμο του και μίλησε με ευγνωμοσύνη για τα τρία χρόνια που φόρεσε τη γαλαζοκίτρινη φανέλα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ