ThemasportsΗ Ιταλία απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στην προ ημερών πεντάρα, επικράτησε 1-0 της Πορτογαλίας και σήκωσε το Euro U19, στον πρώτο νικηφόρο φετινό τελικό για τη χώρα.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Αυτό θα πει απάντηση!
Η Ιταλία ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Euro U19 που διεξήχθη στη Μάλτα, επικρατώντας 1-0 της Πορτογαλίας, δέκα μέρες δηλαδή μετά την «πεντάρα» (5-1) στο μεταξύ τους παιχνίδι στη φάση των ομίλων.
Έτσι... επιτέλους χαμογέλασαν στην Ιταλία, μετά από τέσσερις χαμένους τελικούς τη φετινή σεζόν σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο (η Κ20 της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ίντερ στο Champions League, η Ρόμα στο Europa League και η Φιορεντίνα στο Conference League).
Για μια χώρα που έχει επενδύσει στις νεαρές ηλικίες, έχοντας αλλάξει άρδην και το στιλ ποδοσφαίρου της δίνοντας έμφαση στο επιθετικό κομμάτι (όπως φαίνεται εξάλλου και στη Serie A).
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η Ιταλία -εάν και αουτσάιντερ- ήταν ανώτερη εντός αγωνιστικού χώρου, φτάνοντας δίκαια στη νίκη. Μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, καταφέροντας να ανοίξει το σκορ στο 19' ύστερα από σέντρα του Χάσα (4η ασίστ στη διοργάνωση για τον μεσοεπιθετικό της Γιουβέντους), κεφαλιά του Καγιοντέ και κακό υπολογισμό του Ριμπέιρο.
Η Πορτογαλία -που μέχρι εκείνο ήταν σημείο ήταν σε παθητικό ρόλο- προσπάθησε να ανεβάσει στροφές, κυρίως στο δεύτερο μέρος. Χωρίς όμως να καταφέρνει κάτι, με την Ιταλία να υπερασπίζεται το υπέρ της σκορ μέχρι το φινάλε.
Πηγή: sport-fm.gr
Καλεσμένος στην εκπομπή Goal n’ Roll της Cytavision ήταν ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου και σχολίασε με καυστικό τρόπο τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας, Ντομένικο Μεσίνα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
28/01 @ 10:48
Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Ball Boyz της Cablenet ήταν ο Πάμπος Χριστοδούλου. Όπως αποκάλυψε ήταν στην τελική τριάδα για να επιστρέψει στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας ωστόσο δεν επιλέχθηκε.
24/01 @ 20:08
Στο στάδιο «Αλφαμέγα» βρίσκεται ο προπονητής τερματοφυλάκων της Εθνικής Κύπρου, Νίκος Κωνσταντινίδης, ο οποίος παρακολουθεί τον αγώνα ΑΕΛ-Νέα Σαλαμίνα.
24/01 @ 15:00
Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν θα συνεχίσει και για την επόμενη τριετία να δουλεύει στην εθνική ομάδα της Γερμανίας, πηγαίνοντας με τα «πάντσερ» μέχρι και το Euro 2028
23/01 @ 12:28
Η ΚΟΠ ενημερώνει για την συνάντηση που είχε ο ομοσπονδιακός τεχνικός με τους προπονητές των Εθνικών Κ21 και Κ19
23/01 @ 11:40
Δύο φιλικούς αγώνες θα δώσει το 2025 η Εθνικής μας ομάδα των Ανδρών στις διαθέσιμες ημερομηνίες που προκύπτουν από το της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.
BEST OF THEMASPORTS