Themasports

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα, σχολίασε την χθεσινή πρωτοφανή για τα Κυπριακά δεδομένα τιμωρία που επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής της Ομοσπονδίας, σε δύο πρώην παίκτες της ΠΑΕΕΚ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

Για την απόφαση για δια βίου αποκλεισμό των δύο πρώην ποδοσφαιριστών της ΠΑΕΕΚ: «Είναι μια ιστορική απόφαση, είναι η πρώτη φορά που υπήρχαν τέτοια στοιχεία που δεν αφήναν άλλη επιλογή στον αθλητικό δικαστή. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για άλλη απόφαση. Αξιολόγησε τα στοιχεία που είχε, είχε και το πόρισμα μπροστά του. Είναι μία απόδειξη ότι η ΚΟΠ όταν έχει στοιχεία μπροστά της επιβάλλει ποινές. Είναι πολλές φορές που κατηγορήθηκε η Ομοσπονδία, όμως είναι η μόνη που επιβάλλει ποινές. Η ΚΟΠ μιλά με έργα και πράξεις. Για τέτοια πράγματα επιβάλαμε ποινές σε σωματεία και τώρα σε ποδοσφαιριστές. Επιτέλους κάποιοι πληρώνουν για τις πράξεις τους. Δεν πρέπει να κυνηγάμε τις εντυπώσεις, αλλά την ουσία».

Για το αν η ποινή ισχύει και στο εξωτερικό: «Δεν είμαστε η FIFA και η UEFA. Αν θέλουν να παίξουν σε άλλη χώρα, μπορούν να το κάνουν οι παίκτες. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε άλλες Ομοσπονδίες».

Για τα στοιχεία που υπήρχαν: «Αν τα στοιχεία δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα και χειροπιαστά, δεν θα ήταν αυτή η ποινή. Στο πόρισμα της επιτροπής δεοντολογίας υπήρχαν καταθέσεις και από άτομα της ΠΑΕΕΚ που ενίσχυαν την απόφαση. Δεν υποστηρίζει κανένας ότι η ΠΑΕΕΚ ως ομάδα ότι είχε εμπλοκή, αλλά έτσι είναι, πηγαίνει στην ομάδα και το πρόστιμο, είναι το ίδιο και όταν ο παίκτης προβεί σε αντιαθλητική συμπεριφορά».

Για το αν υπήρχε σκοπιμότητα στην απόφαση: «Το πόρισμα της επιτροπής δεοντολογίας ήρθε κοντά μας στις 23 Μαΐου του 2023, το μελέτησε ο αθλητικός δικαστής και η ποινή έπρεπε να επιβληθεί τον Ιούνιο, όμως ο κ. Γεωργιάδης ήταν ενδιαφερόμενος για την προεδρία της ΚΟΠ και ζήτησε να μην εκδικαστεί η υπόθεση πριν τις εκλογές της ΚΟΠ. Το αίτημα έγινε αποδεκτό, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Δεν δημοσιοποιήθηκε από εμάς αυτό το θέμα, εμείς αναφερθήκαμε για πρώτη φορά στο θέμα χθες με την απόφαση. Η ΚΟΠ ήταν πάντα αποφασισμένη και ήταν από τις πρώτες Ομοσπονδίες που επέβαλαν ποινές σε τέτοιες περιπτώσεις. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να εξαλειφθούν. Δεν είναι Κυπριακό φαινόμενο, το βλέπουμε και στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να το εξαλείψουμε».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Βροχή» τα πρόστιμα και οι... μηδενισμοί - ΟΛΕΣ οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ-ThemaSports
29/04 @ 21:45

«Βροχή» τα πρόστιμα και οι... μηδενισμοί - ΟΛΕΣ οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε ΓΣΠ και Αρένα, Κύπριοι στα υπόλοιπα!-ThemaSports
26/04 @ 13:53

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε ΓΣΠ και Αρένα, Κύπριοι στα υπόλοιπα!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους Διαιτητές των αγώνων της 9ης (Α’ όμιλος) & 12ης (Β’ όμιλος) αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος CYTA.

VAR: Η επεξήγηση από την ΚΟΠ για φάσεις σε αγώνες κυπέλλου και πρωταθλήματος (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
24/04 @ 12:08

VAR: Η επεξήγηση από την ΚΟΠ για φάσεις σε αγώνες κυπέλλου και πρωταθλήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ αναλύει και επεξηγεί φάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Cyta για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR, της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ-ThemaSports
24/04 @ 09:48

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Η μεγαλύτερη γιορτή του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, η ετήσια Γιορτή Βραβεύσεων της ΚΟΠ, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε Αρένα και ΓΣΠ! -ThemaSports
19/04 @ 11:42

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ξένοι ρεφ σε Αρένα και ΓΣΠ!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους Διαιτητές των αγώνων της 8ης (Α’ όμιλος) & 10ης (Β’ όμιλος) αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος CYTA.

Β' Γκρουπ: Διαιτητές αγώνων Παρασκευής (19/4)-ThemaSports
18/04 @ 13:37

Β' Γκρουπ: Διαιτητές αγώνων Παρασκευής (19/4)

Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας των αγώνων της 10ης  αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος Cyta, που θα διεξαχθούν την Παρασκευή για το β’ όμιλο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ