ThemasportsΔηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕΕΚ, Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο οποίος σχολίασε μεταξύ άλλων, την εξοντωτική απόφαση του αθλητικού δικαστή για τους δύο πρώην παίκτης της Κερυνειώτικης ομάδας.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή: «Το περίμενα για να είμαι ειλικρινής, γιατί έπρεπε να σταλεί το μήνυμα πως όποιος τολμήσει να σηκώσει το κεφάλι, του το κόβουμε. Είμαι πεπεισμένος, γιατί υπάρχουν κάποια γεγονότα που είναι αδιαμφισβήτητα. Το θεωρώ ξεκάθαρα ότι έγινε εκδίκηση προς το πρόσωπο μου, γιατί δήλωσα υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΚΟΠ. Το παιχνίδι έγινε τον Οκτώβρη του 2022. Σε αντίστοιχη περίπτωση που έγινε με τον Ολυμπιακό, η απόφαση βγήκε μέσα σε δύο εβδομάδες, ενώ στη δική μας ακόμα δεν είχε γίνει τίποτα. Επικοινώνησα με την Αρχή Δεοντολογίας για να μάθω που βρίσκεται η υπόθεση και μου είχαν πει ότι δεν προκύπτει ευθύνη για την ΠΑΕΕΚ και η υπόθεση δεν θα προχωρήσει και θα αρχειοθετηθεί. Όταν όμως ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την προεδρία, η υπόθεση επανεμφανίστηκε.
Το παιδί που ήρθε δανεικός από τον Άρη δεν έπαιξε μαζί μας παρά μόνο σε 1-2 παιχνίδια. Τους είχα πει να κοιτάξουν και άλλα παιχνίδια, γιατί το παιδί φαίνεται πως είναι άτσαλο. Έκανε πέντε λάθη και τους είπαμε πως πιστεύουμε ότι δεν το έκανε εσκεμμένα.
Σε εκείνο το παιχνίδι που είχα εκνευριστεί με την αγωνιστική συμπεριφορά κάποιων ποδοσφαιριστών μας, έλαβα τα μέτρα μου, αλλά δεν είχα αποδείξεις. Έδιωξα έναν παίκτη και δεν έκανε ξανά προπόνηση μαζί μας. Έδωσα κατάθεση και είπα ότι υποψιάζομαι, αλλά δεν έχω αποδείξεις. Κάτι πρέπει να έγινε στο παιχνίδι αυτό. Όλος ο κόσμος το είδε πως η συμπεριφορά ήταν περίεργη. Αλλά πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις και όχι απλά υποθέσεις».
Για το τι του άφησε η υποψηφιότητα της προεδρίας της ΚΟΠ: «Όταν έβαλα την υποψηφιότητα, ήξερα πως θα ήταν σχεδόν αδύνατο να βγω. Αυτό που ήθελα ήταν να εκμεταλλευτώ αυτήν την περίοδο για να πω ορισμένα πράγματα, όπως το ότι δεν μπορεί η Ομοσπονδία να ελέγχει τον Αθλητικό Δικαστή ή άλλους θεσμούς. Να μην διαχειρίζεται η Ομοσπονδία τα τηλεοπτικά των μικρών κατηγοριών, γιατί δημιουργεί εξάρτηση. Τέτοια ήθελα να αναφέρω, να ακουστούν, γιατί έχω μία εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Είπα τα πράγματα με το όνομα τους. Είπα πως η παραμονή του Γιώργου Κούμα, λέγοντας το όνομα του, θα κάνει κακό στην Ομοσπονδία, στο ποδόσφαιρο και στον ίδιο. Αυτός απάντησε χωρίς να πει το όνομα μου. Αυτό με ενόχλησε. Επίσης, μπήκαμε σε μία διαδικασία εμμονής να εξαφανιστεί η αξιοπιστία μου, η οποία όμως δεν μπορεί να διαγραφεί. Δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι είμαι άσχετος».
Για το ότι ο κόσμος ήθελε τον Κλεάνθη Γεωργιάδη, αλλά οι ομάδες ψήφισαν τον Γιώργο Κούμα: «Οι ομάδες είναι εγκλωβισμένες από τον κίνδυνο να παραπεμφθούν στον Αθλητικό Δικαστή και να τιμωρούνται. Και όχι μόνο. Εξαρτιούνται οι τιμωρίες, οι χορηγίες, τα κριτήρια, οι φακέλοι τους. Είναι αυτή η δύναμη που οποιοσδήποτε, ακόμα και ο Χριστός να κατέβει, δεν θα μπορέσει να κερδίσει τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Έτσι αποφάσισα να αποσυρθώ, γιατί δεν ήθελα να βάλω σε δίλημμα καλούς φίλους μου».
Υπήρξε φοβερό «ξεσάλωμα» στη διάρκεια της χθεσινής μέρας, στα Σόσιαλ Μήντια και ειδικότερα στα πράσινα οπαδικά γκρουπ στο Facebook. Στο επίκεντρο της κριτικής ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης Σταύρος Παπασταύρου, στον οποίο «εκτοξεύονται» απίστευτοι χαρακτηρισμοί…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
18/07 @ 08:08
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Ιουλίου συνάντηση στο Αρχηγείο Αστυνομίας μεταξύ του κ. Θεμιστού Αρναούτη Αρχηγού Αστυνομίας και του κ. Χάρη Λοϊζίδη, Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, σε εξαιρετικά φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα.
16/07 @ 18:44
Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, συνήλθε την περασμένη Δευτέρα σε συνεδρία και καταρτίστηκε σε Σώμα.
15/07 @ 14:24
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου συμμετέχει στην εκστρατεία της UEFA για προσέλκυση νέων διαιτητών.
15/07 @ 08:52
Διεθνείς αποστολές για Κύπριους διαιτητές σε Ευρωπαϊκούς αγώνες που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Πέμπτη 17 Ιουλίου.
08/07 @ 09:28
Κύπριοι διαιτητές στην Ανδόρα για αγώνα της πρώτης φάσης της διοργάνωσης UEFA Europa Conference League.
04/07 @ 10:06
Η ΚΟΠ για σκοπούς σωστής ενημέρωσης του φίλαθλου κοινού αλλά και για όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου μας, παρουσιάζει τις αλλαγές κανονισμών διαιτησίας που αποφασίστηκαν από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) στους Κανόνες του Παιχνιδιού (Laws of the Game – LOTG) και τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2025.
BEST OF THEMASPORTS