Έληξε σήμερα Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2023 στις 13:00, η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την Προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την τετραετία 2023 – 2027.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η μοναδική υποψηφιότητα που έχει υποβληθεί, είναι αυτή του νυν Προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Κούμα.

Ως εκ τούτου, ο κ. Κούμας επανεκλέγεται στην Προεδρία της ΚΟΠ χωρίς ανθυποψήφιο για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2023/2024, 2024/2025, 2025/2026 και 2026/2027.

Η επίσημη ανακήρυξή του θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Ιουλίου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Αμαθούς στη Λεμεσού. Στην τελετή ανακήρυξης θα παραστούν αξιωματούχοι της FIFA και της UEFA.

Την υποψηφιότητα του κ. Κούμα στηρίζουν 15 από τα 17 μέλη της Γενικής Συνέλευσης. 

Αυτή, θα είναι η δεύτερη θητεία του Γιώργου Κούμα στην Προεδρία της ΚΟΠ. Εξελέγη για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2018, μετά το θάνατο του Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Ο κ. Κούμας κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της ΚΟΠ από το 2007, ενώ ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα Διοικητικά της Ομοσπονδίας το 2005 όταν εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο στη θέση του Βοηθού Γενικού Γραμματέα. 

Παράλληλα με τη δράση του στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, έχει ενεργό συμμετοχή σε θέματα που άπτονται του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου, συμμετέχοντας στα σημαντικότερα κέντρα λήψης αποφάσεων. 

Από το 2018, ο Γιώργος Κούμας είναι μέλος του Συμβουλίου της FIFA και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA. Είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Hat Trick η οποία ασχολείται με την κατανομή των κονδυλίων της UEFA προς τις Ομοσπονδίες μέλη της για επιχορήγηση αναπτυξιακών έργων και προγραμμάτων. Είναι επίσης Παρατηρητής της UEFA για αγώνες υψηλού επιπέδου.

Από το 2017 ο Γιώργος Κούμας διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της CAA Eleven που είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων των Εθνικών Ομάδων Ανδρών και Γυναικών.

Συγχαίρουμε τον κ. Κούμα για την επανεκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγχαρητήρια από Ακρίτα -ThemaSports
19/05 @ 20:45

Συγχαρητήρια από Ακρίτα

Με ανάρτηση στα σοσιαλ μίντια ο Ακρίτας Χλώρακας συγχαίρει την Πάφο για την κατάκτηση του κυπέλλου

Ο... ΕΦΙΑΛΤΗΣ του λεγόμενου BIG-6 την τελευταία τριετία-ThemaSports
19/05 @ 16:48

Ο... ΕΦΙΑΛΤΗΣ του λεγόμενου BIG-6 την τελευταία τριετία

Όταν ο Άρης για 3η σερί σεζόν αγωνίζεται στο Α' γκρουπ στη Β' φάση του πρωταθλήματος και είναι... σκασμένος γιατί φέτος τερμάτισε 4ος και δεν θα βγει Ευρώπη και όταν η Πάφος - η οποία επίσης αγωνίζεται για 3η σερί χρονιά στο Α' γκρουπ - κατακτά το κύπελλο με επιβλητικό τρόπο κόντρα στην Ομόνοια στο ΓΣΠ, φανερώνει για μία ακόμη φορά τον δείκτη δυσκολίας του λεγόμενου BIG-6 και στο επόμενο πρωτάθλημα για μία θέση στην εξάδα.

Η Ανόρθωση συγχαίρει τους... Ευρωπαίους - «Καλή επιτυχία.»-ThemaSports
18/05 @ 23:44

Η Ανόρθωση συγχαίρει τους... Ευρωπαίους - «Καλή επιτυχία.»

Το μήνυμα της Ανόρθωσης μετά τον τελικό κυπέλλου και την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ-ThemaSports
18/05 @ 22:03

ΙΣΤΟΡΙΚΗ

Η πλέον ιστορική 11άδα της Πάφου από τον τελικό κυπέλλου κόντρα στην Ομόνοια.

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ στο... πρώτο της - Κι άλλο γκολ η Πάφος, 0-2! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/05 @ 20:37

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ στο... πρώτο της - Κι άλλο γκολ η Πάφος, 0-2! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πάφος στο 36' προηγείται της Ομόνοιας με 0-2!

Εντυπωσιακή υποδοχή στον τελικό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ThemaSports
18/05 @ 20:05

Εντυπωσιακή υποδοχή στον τελικό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με κορεό υποδέχθηκαν τις φιναλίστ του τελικού κυπέλλου οι οπαδοί της Ομόνοιας και της Πάφου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ