ThemasportsΠολύ κοντά σε μια ιστορική επιτυχία πλησίασε η Ελένη Χριστοδούλου. Η πρωταθλήτρια μας στο Μπάντμιντον έμεινε τελικά εκτός της φάσης των «16» στο Μπάντμιντον στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες σε Κρακοβία-Μαλοπόλσκα.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Στη μοναδική εκπροσώπηση της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στο πρόγραμμα της Τετάρτης (28/6), η Ελένη Χριστοδούλου έχασε με 2-0 από την Ολλανδή Τζέιμι Λόρενς και έτσι δεν μπόρεσε να γράψει ιστορία για την ίδια, αλλά και για το κυπριακό Μπάντμιντον.
Η Ελένη Χριστοδούλου ήταν πολύ καλή στο πρώτο σετ και είχε την ευκαιρία να το «κλειδώσει», όμως η αντεπίθεση της Λόρενς, έφερε την ανατροπή (24-22) και το 1-0 για την Ολλανδή.
Στο δεύτερο σετ, η πρωταθλήτρια μας είχε και πάλι πολύ καλή παρουσία στη μεγαλύτερη διάρκεια του, όμως και πάλι εκεί που έπρεπε να δώσει το κάτι παραπάνω για να το κάνει δικό της, δεν βρήκε τις λύσεις, χάνοντας με 21-16.
Η Ελένη Χριστοδούλου κοίταξε στα μάτια, αθλήτριες που έχουν πολύ καλό βιογραφικό και παραστάσεις και κατάφερε να φτάσει μια ανάσα από μια πολύ μεγάλη επιτυχία.
Η πορεία της Ελένης Χριστοδούλου στον όμιλο:
Χριστοδούλου – Γκίλμουρ 0-2 (11-21, 9-21)
Χριστοδούλου – Νταμπζίνσκα 2-0 (21-16, 22-20)
Χριστοδούλου – Λόρενς (22-24, 16-21)
«Είχα την ευκαιρία…»
Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, μας έκανε τις πρώτες της δηλώσεις, φανερά απογοητευμένη με το αποτέλεσμα.
«Ήθελα πολύ να περάσω και αυτό μου λειτούργησε αρνητικά. Έπαιξε ρόλο η ψυχολογία. Δεν μπόρεσα να μείνω σε αυτό που είχαμε προγραμματίσει. Είχα την ευκαιρία στο πρώτο σετ, να το πάρω. Όταν το έχασα με πήρε από κάτω. Αλλά δεν πειράζει, έτσι είναι ο αθλητισμός. Είμαι ευχαριστημένη από την προσπάθεια μου, αλλά ήθελα το ένα βήμα παραπάνω. Αν κέρδιζα θα είχα τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα μου. Δεν πειράζει, θα μείνω με τα καλά και τα θετικά αυτής της συμμετοχής. Υπάρχει απογοήτευση αλλά θα περάσει» μας ανέφερε χαρακτηριστικά, στρέφοντας αμέσως την προσοχή της στον επόμενο μεγάλο στόχο.
Άρχισε η προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νιώθω να έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και μέχρι τον Ιούνιο του 2024 μακάρι να τα καταφέρω».
---------------------------------------------------
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, για την συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
(Απεσταλμένος ΚΟΕ-ΕΑΚ)
Μπορεί η φράση «να δείξει ότι το θέλει περισσότερο» να είναι... χιλιοειπωμένη κυρίως πριν από σημαντικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες και να θεωρείται κλισέ, όμως πολλές ομάδες της δίνουν «σάρκα και οστά» και αποδεικνύουν τη μεγάλη σημασία της πνευματικής προετοιμασίας κρίσιμων αναμετρήσεων, όπως για παράδειγμα ο τελικός κυπέλλου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
08/05 @ 10:57
Τεράστια ικανοποίηση άφησαν στους προπονητές και προπονήτριες των Ακαδημιών των Γυμναστικών μας Συλλόγων, τα αποτελέσματα των 70ών Παγκύπριων Αγώνων Στίβου Γυμνασίων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2025, στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού.
06/05 @ 12:41
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΚΟΑ, ενημερώνει ότι έχει αποφασίσει το διορισμό Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, αλλά και για το ότι έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την επανεξέταση πλήρωσης της θέσης του Γενικού Διευθυντή.
05/05 @ 09:22
Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, ο Μάιος, είναι κάθε χρόνο ένας αρκετά σημαντικός μήνας για τους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου σε όλο τον κόσμο, καθώς αρχίζουν πιο έντονη αγωνιστική δράση, μετά την πολύμηνη και επίπονη προετοιμασία τους, για το «βασικό μενού» της χρονιάς, το οποίο διεξάγεται τους καλοκαιρινούς μήνες.
05/05 @ 09:10
Για δεύτερη φορά, στα τρία χρόνια παρουσίας του στο Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης (UMBC), ο Ιωσήφ - Μιχάλης Παπά αναδεικνύεται χρυσός πρωταθλητής στην περιφέρεια του Πανεπιστημίου του, την America East.
05/05 @ 08:58
Η εντυπωσιακή παρουσία τής Βαλεντίνας Σάββα, με τη φανέλα του πανεπιστημίου Μπέρκλι της Καλιφόρνια, συνεχίστηκε και το βράδυ του Σαββάτου 3 Μαΐου 2025, καθώς έριξε άλλη μία τεράστια βολή πέραν των 69 μέτρων.
03/05 @ 20:36
Αδιανόητη ανατροπή από την Σαντ Αντρέου, που με buzzer beater της Άντον νίκησε 9-8 τη Σαμπαντέλ στον τελικό και κέρδισε το πρώτο Champions League της ιστορίας της.
BEST OF THEMASPORTS