Πόλυς Χαραλάμπους

Κλείνει ένας μήνας από την παράδοση της διαχείρισης της ποδοσφαιρικής ΑΕΛ, από τον Αντρέα Σοφοκλέους στο ΔΣ του σωματείου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα εμφανίζονται οπαδοί (με σχόλια στα κοινωνικά δίχτυα ή σε ραδιοφωνικές εκπομπές), οι οποίοι δυσκολεύονται να πιστέψουν (ή δεν θέλουν) ότι έγινε η μεγάλη αλλαγή. Ακόμα και κάποιοι, που κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια (όταν ή ομάδα δεν πήγαινε καλά), "πυροβολούσαν" δημόσια και προέτρεπαν τον «Σόφο» να σηκωθεί να φύγει…

Επειδή προφανώς νιώθουν ότι οι νέοι διαχειριστές, δεν έχουν το κατάλληλο πλάνο (όπως και το χρήμα) για να φτιάξουν μια ανταγωνιστική ομάδα. Δεν τους αδικούμε που έχουν επιφυλάξεις, όμως είναι τραβηγμένο να βιάζονται να «καταδικάσουν» σε αποτυχία από το καλοκαίρι, τα όποια σχέδια έχουν οι Σωματειακοί.

Συμφωνούμε ότι κάπου το… πήγε λάθος επικοινωνιακά η ηγεσία του σωματείου, επειδή μερικούς μήνες πριν φύγει ο Σοφοκλέους, έγιναν δημόσιες τοποθετήσεις κυρίως από τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, ότι θα έβρισκαν κάποιο επενδυτή.

Έχουν όμως κι αυτοί το επιχείρημα ότι βασικός του στόχος δεν ήταν να διώξουν τον Σοφοκλέους, αφού του ζήτησαν να τους κάμει συγκεκριμένη πρόταση ανανέωσης της σύμβασης διαχείρισης, με αναθεωρημένους όρους. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν τους απάντησε (μη κάνοντας επίσης κάποια ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση), ότι ήταν έτοιμος να συνεχίσει…

Με τον άλφα ή βήτα τρόπο, ήταν αναγκαίο να προκύψει αλλαγή φρουράς και να καταβληθεί προσπάθεια να μπει σε νέες βάσεις ο οργανισμός που λέγεται ποδοσφαιρική ΑΕΛ.

Εκείνοι που παρουσιάζονται επιφυλακτικοί έως αρνητικοί για το αν θα μπορέσουν να κουμαντάρουν το «καράβι» οι σωματειακοί, είναι λογικό να νιώθουν έτσι και για έναν άλλο λόγο…

Δημιουργήθηκε μια σχέση «εξάρτησης» της ομάδας και του κόσμου με τον Σοφοκλέους. Μόνο που κρυβόντουσαν προβλήματα και οικονομικές «αμαρτίες» κάτω από το χαλί. Όπως αυτά που βγαίνουν στον αέρα τις τελευταίες μια – δυο εβδομάδες.

Μια μερίδα οπαδών της ΑΕΛ (δεν έχει σημασία το ποσοστό της) ακριβώς προτιμούσαν να μείνει ο «Σόφο», ακόμα κι αν δεν υπήρχε η κατάλληλη διαφάνεια για το που ακριβώς βρίσκεται σε οικονομικό επίπεδο η ομάδα.

Στην παρούσα φάση, το σημαντικό είναι ο Σοφοκλέους να «καθαρίσει» εκείνες τις οικονομικές εκκρεμότητες που δεν θα επηρεάσουν την ομάδα λειτουργία της ομάδας, ειδικά όταν θα γίνουν οι διαδικασίες εγγραφής των νέων παιχτών.  

Εννοείται ότι το ΔΣ του σωματείου, θα πρέπει να μελετήσει λίγο καλύτερα την επικοινωνιακή τoυ πολιτική, ειδικά τώρα την καλοκαιρινή περίοδο. Ότι βασικά δεν ανέλαβαν τα γκέμια επειδή ήθελαν να αποκαθηλώσουν τον Σοφοκλέους, αλλά γιατί ήθελαν να μπει η ποδοσφαιρική ΑΕΛ σε πιο στέρεες και οργανωμένες βάσεις.  

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΗΓΕΝΕΙΣ-ThemaSports
27/04 @ 22:00

ΓΗΓΕΝΕΙΣ

Τις τελευταίες αγωνιστικές κυρίως στα ματς του β' γκρουπ αναμένεται ότι θα δούμε ρεκόρ παρουσίας γηγενών ποδοσφαιριστών.

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας-ThemaSports
04/04 @ 17:05

Λωρίδα της Γάζας: Η αποθέωση της ήττας της πολιτισμένης ανθρωπότητας

Βλέποντας καθημερινά τις δραματικές εικόνες από την τηλεόραση στη γειτονική μας Γάζα και στις άλλες πόλεις των Παλαιστινίων  νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό, πόνο και απογοήτευση για την κατάντια της σύγχρονης ανθρωπότητας.

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη… -ThemaSports
20/03 @ 08:18

To πόρισμα-φωτιά για «σημαδεμένη τράπουλα», τα συρτάρια και η κανονική Τετάρτη…

Δημοσιογραφικά, χαρακτηρίζεται πόρισμα – φωτιά, τα όσα εντόπισε η επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού, για χειραγωγημένους αγώνες στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας.

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις… -ThemaSports
21/02 @ 12:27

Καλή περίπτωση ο Αναστασίου, υπο τις περιστάσεις…

Λίγο μπερδεμένο είναι το σκηνικό για την ώρα, αν οριστικά επιστρέψει ο Γιάννης Αναστασίου στην Λευκωσία, για το ποια καθήκοντα θα έχει…

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.-ThemaSports
24/01 @ 11:30

Η ανισότητα  στον κόσμο και η πάλη μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η έκκληση  των πλουσίων για περιορισμό της ανισότητας.

« Η ανισότητα έχει φτάσει σε σημείο καμπής και  χρειαζόμαστε δράση τώρα» αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τους πολιτικούς στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 250 εκατομμυριούχοι από 17 χώρες.

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης… -ThemaSports
15/12 @ 09:06

Το τράβηξε απίστευτα το σχοινί ο Σάντης – Πως θα απαντήσει ο Πουλλαίδης…

Συζητιέται από χθες στα στέκια των οπαδών της Ανόρθωσης και όχι μόνο, η τρομερή αυτοπεποίθηση που «έβγαλε» ο πρόεδρος της εταιρίας Αντρέας Σάντης στη διάρκεια της εκδήλωσης για τους χορηγούς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ