Themasports

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΚΟΑ και παραιτηθείς από την προεδρία της ΠΑΕΕΚ, Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε για την απόφαση του να διεκδικήσει την προεδρία της ΚΟΠ

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όσος κόσμος με ξέρει, ξέρει πως λειτουργώ. Όταν βλέπω πως κάτι που αγαπώ, δεν μου αρέσει, νιώθω την ευθύνη να κάνω κάτι για να το αλλάξω. Αυτό που βλέπω δεν μου αρέσει και έτσι αποφάσισα να βγω μπροστά για να αλλάξουμε την εικόνα και να σβήσουμε κάθε σκιά. Τυχαία δεν είναι σίγουρα η υποψηφιότητα μου. Τη δυναμική ή την έχεις ή την αποκτάς. Πρέπει να δημιουργηθεί μία ομάδα ατόμων με το ίδιο όραμα για να συμφωνήσουμε. Καλώ όποιος συμφωνεί με αλλαγή να συμπορευτεί μαζί μας. Έγιναν κάποιες προκαταρκτικές επαφές ανεπίσημα, για να δούμε αν υπάρχει η προδιάθεση να αλλάξουμε κάτι. Αντιλαμβάνεστε ότι έχω εισπράξει τη θέση των σωματείων και του κόσμου, που συμφωνούν ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Η συζήτηση που γίνεται, είτε διαφθορά λέγεται, είτε φάκελοι, είτε είναι αλήθεια είτε όχι και δεν θα το αποφασίσουμε εμείς αυτό, πληγώνει το ποδόσφαιρο. Θέλω να προσφέρω, όλοι μαζί να κάνουμε έναν νέο φρέσκο και μεγάλο κύκλο του ποδοσφαίρου και να γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές.

Τα πάντα πρέπει να είναι στο φως, έτσι σβήνονται οι σκιές. Η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή με ενοχλεί και γι’ αυτό ανάλαβα αυτή την πρωτοβουλία. Πρέπει ο κόσμος να ξέρει τι συμφωνίες έχει η ΚΟΠ, τι χρωστά, ποιος της χρωστά κλπ. Και επαναλαμβάνω, όλα αυτά μπορεί να μην ισχύουν. Και μόνο όμως ότι συζητιούνται, πληγώνει το άθλημα. Όταν ανακοίνωσα στους δικούς μου την απόφαση, μου είπαν “Μα που πάεις μέσα σε αυτό το επικίνδυνο πράγμα”. Όχι, το ποδόσφαιρο δεν είναι επικίνδυνο, δεν επιτρέπω να μου λένε ότι πρέπει να είσαι οτιδήποτε κακό για να συμμετάσχεις στο ποδόσφαιρο. Το ζητούμενο μου και μπορεί να είναι θεωρητικό, γιατί δεν ξέρουμε ποια είναι τα κακώς έχοντα. Πρέπει να αλλάξουμε αυτή την κακή εικόνα που υπάρχει. Πρέπει να εξετάζονται όλοι, να υπάρχει έλεγχος συστηματικός, να μπορούν όλα να είναι καθαρά και διάσπαρτα και να έχουν πρόσβαση γνώσης και αντίληψης από τον οποιοδήποτε. Και το λέω ξανά, δεν σημαίνει ότι συμβαίνουν ή ότι η ΚΟΠ κρύβει κάτι. Το πρώτο που θέλω να αλλάξω, είναι το μοντέλο λειτουργείας.

Ως πρόεδρος Σωματείων, γύρισα όλες τις κατηγορίες. Ξέρω και τις ανάγκες και τις αλήθειες. Το είδα και από τη θέση του προέδρου του ΚΟΑ. Εκεί είδα τις πραγματικές ανάγκες και πως μπορούν να βοηθηθούν. Υπάρχουν λύσεις, απλώς πρέπει να τις βρούμε. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα γηπέδων και μπορεί να λυθεί. Όλα τα σχολεία έχουν χωμάτινα γήπεδα. Θα μπορούσαν με το αρμόδιο Υπουργείο, να γίνουν με πλαστικό χλοοτάπητα για να τα χρησιμοποιούν τα παιδάκια το πρωί και το απόγευμα οι ακαδημίες και οι ομάδες. Αυτό το απλό δεν είναι πως δεν το σκέφτηκε κανένας, απλά πρέπει να το πιάσει από τα μαλλιά και να το υλοποιήσει. Επίσης, αυτό που θέλω να εισηγηθώ στην ΚΟΠ είναι το μέγιστο των θητειών. Ξέρουμε όλοι και δεν το λέω με παράπονο, ότι κάποιος που είναι στην καρέκλα της ΚΟΠ, έχει πλεονέκτημα με κάποιον που έρχεται προς τα έξω. Αν τα σωματεία επιλέξουν τον κ. Κούμα, πάλι εδώ είμαστε να τα λέμε για το καλό του ποδοσφαίρου. Η δική μου υποψηφιότητα δεν έχει να κάνει με την υποψηφιότητα του κ. Κούμα. Με στηρίζουν πολλοί και θεωρώ πως όσο συζητούμε θα αυξηθούν. Και φίλοι μου είπαν όμως πως δεν θα με ψηφίσουν».

Για τη διαιτησία: «Πάντα θα έχουμε παράπονο για να είμαι ειλικρινής. Με καλή διάθεση θα μπορεί να λυθεί και αυτό. Και οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Η διαιτησία είναι ένα μέρος που πονάει. Είναι και ο εύκολος στόχος και πολλές φορές και βλέπουμε άδικη αντιμετώπιση των διαιτητών. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να βελτιωθεί η διαιτησία, για να απαλείψει και την προκατάληψη, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να δημιουργηθούν μηχανισμοί για οτιδήποτε ύποπτο ή περίεργο παρατηρηθεί».

Για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνει πίσω: «Η υποψηφιότητα αυτή θα είναι ενώπιων των σωματείων μέχρι τις 10 Ιουλίου. Ήρθα για να μείνω, θα είμαι εδώ μέχρι τέλους».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποστάρισμα με... θετική ενέργεια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
01/05 @ 14:32

Ποστάρισμα με... θετική ενέργεια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Χρίστος Γουΐλερ δημοσίευσε φωτογραφία από τον Αρχάγγελο τη νικήτρια ομάδα της προπόνησης.

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...-ThemaSports
30/04 @ 16:51

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...

Δεν είναι για γέλια μερικά πράγματα...

Το σχόλιο του Ηλία Χαραλάμπους για τους ΤΕΛΙΚΟΥΣ στην Κύπρο σε πρωτάθλημα και κύπελλο-ThemaSports
30/04 @ 11:29

Το σχόλιο του Ηλία Χαραλάμπους για τους ΤΕΛΙΚΟΥΣ στην Κύπρο σε πρωτάθλημα και κύπελλο

Ο Κύπριος προπονητής της Στεάουα Βουκουρεστίου, Ηλίας Χαραλάμπους, ο οποίος μίλησε στον Super Sport FM για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ρουμανίας από την ομάδα του, κλήθηκε να σχολιάσει τον τελικό πρωταθλήματος της 11ης Μαΐου ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ, αλλά και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ Ομόνοιας και Πάφου

Όμορφο κλίμα μετά το ντέρμπι (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
29/04 @ 18:49

Όμορφο κλίμα μετά το ντέρμπι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ομόνοια νίκησε τον ΑΠΟΕΛ και κλείδωσε την θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και οι γαλαζοκίτρινοι θα παίξουν για δύο αποτελέσματα για τον τίτλο στην τελευταία αγωνιστική.

Ο Μίντσεφ ισοφάρισε στο 90΄+5΄ και έστειλε και μαθηματικά τη Δόξα στη Β' κατηγορία-ThemaSports
29/04 @ 21:29

Ο Μίντσεφ ισοφάρισε στο 90΄+5΄ και έστειλε και μαθηματικά τη Δόξα στη Β' κατηγορία

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι στο γήπεδο της Περιστερώνας ανάμεσα στη Δόξα και την ΑΕΛ για τη 12η αγωνιστική των πλέι-άουτ και με αυτό το σκορ, η ομάδα της Κατωκοπιάς υποβιβάζεται και μαθηματικά στη Β' κατηγορία, αφού ανέβηκε στους 32 πόντους και παρέμεινε στο -8 από την Καρμιώτισσα, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμη της οικογένειας Νεοφύτου-ThemaSports
29/04 @ 12:47

Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμη της οικογένειας Νεοφύτου

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου, οι Διαιτητές Λάρνακας και Αμμοχώστου, η ΣΕΚ Λάρνακας σε συνεργασία με συναδέλφους από την Επαρχιακή διοίκηση Λάρνακας διοργανώνουν αιμοδοσία εις μνήμη του Παναγιώτη Νεοφύτου και τον γονέων του.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ