ThemasportsΚατηγορηματικά διέψευσε τα περί συγκάλυψης φακέλων, ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, μιλώντας στη σημερινή (14/06) συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Έκανε λόγο για ανυπόστατους ισχυρισμούς και ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η Ομοσπονδία από το 2018 είχε ζητήσει τη βοήθεια της UEFA για καταπολέμηση των στημένων αγώνων.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Κούμας:
«Το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της κοινωνίας μας. Ναι, έχουμε σοβαρά προβλήματα. Εμείς ως Ομοσπονδία κάνουμε αυτά που μπορούμε για να εξαλείψουμε κάποια κακά που υπάρχουν με χειραγωγημένους αγώνες και άλλα. Εμείς όταν είδαμε πως είναι δύσκολο από την Αστυνομία να εξιχνιάσουν χειραγωγημένους αγώνες, σε συνεννόηση με την UEFA φέραμε αστυνόμο της Ιντερπόλ που είναι σε συνεργασία με την UEFA. Έμεινε στην Κύπρο τρεις μέρες, αυτό έγινε το 2018.
Για να ξέρουμε όλοι ποιες είναι οι διαδικασίες. Αυτό που φάνηκε, είναι πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και αυτό μας το είπε ένας άνθρωπος που ήταν κομμάτι της εξιχνίασης των υποθέσεων στην Ιταλία. Όταν έρχονται φάκελοι παραδίδονται στην Αστυνομία και τώρα στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν υπάρχει κανένας κρυμμένος κόκκινος φάκελος. Κανένας. Ήρθαμε από μόνοι μας ως ΚΟΠ και κάναμε τους δικούς μας κανονισμούς που είναι αυστηρότατοι. Είναι πρόστιμο, μετά αφαίρεση βαθμών, διαβάθμιση και μετά διαγραφή. Τα κάναμε για να συγκρατήσουμε το φαινόμενο. Ευχαρίστως να τα καταθέσουμε.
Για το θέμα του αυσυμβίβαστου, έχω εξεταστεί κατά κόρον τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό».
Για τις σχέσεις ΚΟΠ-Cyta:
Γιώργος Κούμας: «Τα δικαιώματα ανήκουν στις ομάδες, όχι στην ΚΟΠ. Το 2015 υπήρχαν μικρομεσαία σωματεία που ήταν άστεγα. Θα υπήρχε πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Μιλήσαμε με τις πλατφόρμες και καταλήξαμε σε συμφωνία με τη Cyta. Ο τρόπος που διανέμονται τα λεφτά, υπάρχουν κάποιοι παράμετροι. Υπάρχουν ιδιωτικά συμφωνητικά με τις ομάδες που είναι στο πακέτο της ΚΟΠ. Έγινε από ανάγκη για να μην έχουμε σωματεία άστεγα».
Εκπρόσωπος Cyta: «Φέτος ήταν 8,2 εκατ. ευρώ. Το πόσο κυμαίνεται ανάλογα από τις ομάδες που είναι στην Α’ Κατηγορία. Κυμαίνεται ανάμεσα σε 7-8 εκατομμύρια ευρώ».
Η Πάφος FC κοντράρεται απόψε (19:45) στο στάδιο «Αλφαμέγα» με την ισπανική Βιγιαρεάλ για την 4η αγωνιστική της League Phase του Champions League και το ThemaSports.com θα σας μεταφέρει την εξέλιξη της αναμέτρησης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
23/10 @ 15:18
Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους ορισμούς των διαιτητών, των βοηθών διαιτητών και των παρατηρητών διαιτησίας για τους αγώνες της 8ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan.
18/10 @ 10:43
Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, Χάρης Λοϊζίδης, τιμήθηκε με το «Gaspart Bonet Foundation Award» από τη HOTREC, την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία φιλοξενίας και εστίασης. Η διάκριση απονεμήθηκε κατόπιν εισήγησης του ΠΑΣΥΞΕ, του οποίου ο κ. Λοϊζίδης διετέλεσε Πρόεδρος για δύο δεκαετίες.
16/10 @ 16:30
Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους ορισμούς των διαιτητών, των βοηθών διαιτητών και των παρατηρητών διαιτησίας για τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan.
15/10 @ 19:00
Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:
15/10 @ 18:18
Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές του αγώνα ΑΣΙΛ Λύσης-Καρμιώτισσα Πολεμιδιών που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο Στάδιο Αμμόχωστος-Επιστροφή και θα μεταδοθεί απευθείας από τη Cytavision.
15/10 @ 18:14
Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές του αγώνα της 7ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή 17 Οκτωβρίου και ώρα 19:00.
BEST OF THEMASPORTS