Themasports

Παρά τη μεγάλη αντεπίθεση του Ερυθρού Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο, η Παρτίζαν άντεξε και νίκησε 88-80 στον πρώτο τελικό της Αδριατικής λίγκας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Παρτιζάν ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο των τελικών της Αδριατικής Λίγκας (+20), αγχώθηκε στην επανάληψη με την... αντεπίθεση του Ερυθρού Αστέρα, αλλά τελικά εκμεταλλεύτηκε την κατάμεστη "Stark Arena" και έκανε το 1-0 (88-80). Δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Λούκα Βιλντόζα για τους «ερυθρόλευκους».

Η Παρτιζάν ήταν... διπρόσωπη στον πρώτο τελικό της Αδριατικής Λίγκας, ο Ερυθρός Αστέρας πήγε να της βάλει δύσκολα στην τελική ευθεία, αλλά η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε το 1-0 στην κατάμεστη "Stark Arena".

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Ζακ ΛεΝτέι, που σημείωσε 24 πόντους και κατέβασε 5 ριμπάουντ, με τον Κέβιν Πάντερ να τον ακολουθεί με 19 πόντους και 4 ασίστ.

Επιπλέον, σημαντική δουλειά για τους νικητές έκανε ο Άλεν Σμάιλαγκιτς με 11 πόντους. Από την μεριά του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έμεινε στο παρκέ για 13', χρησιμοποιήθηκε στο φινάλε για να παίξει άμυνα και είχε 1 πόντο, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Φακούντο Καμπάτσο προσπάθησε να... γυρίσει ένα χαμένο ματς και το «κοντέρ» του έγραψε 15 πόντους και 10 ασίστ, για ένα επιβλητικό double - double.

Σπουδαία δουλειά και από τον Όγκνιεν Ντόμπριτς (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ), διψήφιοι και οι Φίλιπ Πετρούσεφ (11 πόντοι) - Νεμάνια Νέντοβιτς (10 πόντοι). Θα πρέπει να τονίσουμε πως ο τραυματίας Λούκα Βιλντόζα δεν αγωνίστηκε για τους «ερυθρόλευκους».

Σε ό,τι αφορά τη διακύμανση του σκορ, το πρώτο ημίχρονο ήταν μια... επιθετική ραψωδία των «ασπρόμαυρων» και από νωρίς φάνηκε να μπαίνουν οι βάσεις για το 1-0 στη σειρά.

Η Παρτιζάν βρέθηκε στο +10 στο 7' (24-14) και έφτασε στο +20 στο 17' (49-29 με 8/11 τρίποντα σε εκείνο το σημείο του ματς).

Για να πάει σε αυτό το εντυπωσιακό +20 η ομάδα του «Ζοτς» χρειάστηκε το... ασύλληπτο πρώτο μέρος του Ζακ ΛεΝτέι (20π.), τους 14 πόντους του Κέβιν Πάντερ σε 9' στο παρκέ, καθώς και το απίθανο ποσοστό πίσω από τα 6,75μ. (9/12 τρίποντα).

Στην αντίπερα όχθη, τίποτα δεν... έβγαινε για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος «έψαξε» στο βάθος του πάγκου του, αλλά δεν βρήκε λύσεις. Ήταν εμφανές πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν «πληγωθεί» από την απουσία του Βιλντόζα.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, να «ροκανίσουν» την απόσταση με πρωταγωνιστή τον Φακούντο Καμπάτσο (12π., 7ασ. μέχρι το τέλος του 3ου δεκαλέπτου) και πράγματι ήταν βελτιωμένοι επιθετικά. Από την μεριά του, ο «Ζοτς» επανέφερε τους starters και δεν έχασε τον έλεγχο (66-49 στο 26' με τον Άλεν Σμάιλαγκιτς να κάνει «θραύση» στη ρακέτα και 73-61 στο 30').

Βέβαια, το μικρό «ξέσπασμα» των «ερυθρόλευκων» στην 3η περίοδο έδειξε πως η τελική ευθεία δεν θα είναι... τυπική διαδικασία.

Ο Ερυθρός Αστέρας είχε καλύτερο πρόσωπο σε σύγκριση με το Α' ημίχρονο, ο Καμπάτσο ήταν εξαιρετικός, ο Νεμάνια Νέντοβιτς έδωσε κάποιες επιθετικές λύσεις και έπειτα από ώρα η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο (79-71 στο 35' με καλάθι του Όγκιεν Ντόμπριτς).

Μάλιστα, ο «Νέντο» έριξε τη διαφορά στους 6π. (83-77 στο 36'), με τον Ομπράντοβιτς να βάζει ξανά στο ματς τους Πάντερ - Νάναλι.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και ο «Φάκου» έχασαν σημαντικές προσπάθειες για να μειώσουν κι άλλο την «απόσταση», ο Πάντερ έβαλε 2/2β. και οι γηπεδούχοι πήγαν στο +8 στο 38' (85-77). Στην τελική ευθεία η Παρτιζάν δεν έχασε το προβάδισμα που είχε και έκανε το 1-0 (88-80 τελικό).

Να σημειώσουμε πως 18.324 οπαδοί των «ασπρόμαυρων» βρέθηκαν στο γήπεδο, σημειώνοντας προσέλευση - ρεκόρ για αναμέτρηση της Αδριατικής Λίγκας.

Τα Δεκάλεπτα: 29-21, 56-36, 73-61, 88-80.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»-ThemaSports
30/04 @ 15:29

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το γεγονός ότι η Μακάμπι θα έχει την στήριξη των οπαδών της στο γήπεδο για το Game 3 (30/4, 20:00), με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!-ThemaSports
30/04 @ 16:19

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπορεί να απουσιάζει, όμως ο Ντίνος Μήτογλου έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν, πως μπορεί να καλύψει το «κενό» του Ισπανού και ανεξαρτήτως κόπωσης, να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!  -ThemaSports
30/04 @ 16:38

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!

Κανονικά στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ συμμετείχε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, για το Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR(30/4, 20:00).

Όταν ο Νίκος Γκάλης έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας…-ThemaSports
06/05 @ 21:42

Όταν ο Νίκος Γκάλης έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας…

Ήταν 6 Μαΐου 1980 όταν ο Νίκος Γκάλης έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας…

Ένας από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης-ThemaSports
06/05 @ 19:48

Ένας από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης

Πόσο μπάσκετ ξέρει ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς... (6 Μαΐου 1973)

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ