Themasports

Για δεύτερο συνεχόμενο και τρίτο συνολικά μήνα ο Αλεξέι Σπιλέφσκι του Άρη αναδείχθηκε ως ο «Προπονητής του Μήνα» για τον Μάιο στην ψηφοφορία των προπονητών της Α’ κατηγορίας και ως εκ τούτου πήρε παράλληλα και τον τίτλο του «Προπονητή της Χρονιάς».

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Λευκορώσος προπονητής έβαλε τη σφραγίδα του στην ομάδα της Λεμεσού οδηγώντας την στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2022-23. Αυτό μάλιστα είναι το πρώτο τρόπαιο για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στην 93χρονη ιστορία της.

Πέραν του Μαΐου, ο 35χρονος κόουτς είχε ψηφιστεί ως ο κορυφαίος και τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο. Με τρεις μηνιαίους τίτλους ισοβάθμησε με τον Χοσέ Λουίς Όλτρα της ΑΕΚ, ο οποίος είχε πάρει το έπαθλο για τον «Προπονητή του Μήνα» τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Ο κόουτς των πρωταθλητών πήρε τον τίτλο «Προπονητής της Χρονιάς», ξεχωρίζοντας από τον Ισπανό στην καταμέτρηση των ψήφων που έλαβαν οι δυο τους ανά μήνα.

Στους 36 αγώνες του πρωταθλήματος ο Άρης του Αλεξέι Σπιλέφσκι πήρε 74 βαθμούς, έχοντας απολογισμό 21 νίκες, 11 ισοπαλίες και 4 ήττες. Στο κύπελλο έδωσε έναν αγώνα στα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου έχασε από τον ΑΠΟΕΛ.

Θυμίζουμε ότι στην αρχή της χρονιάς η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε κάνει την παρθενική παρουσία της στην Ευρώπη. Μάλιστα, κέρδισε τον πρώτο αγώνα του δεύτερου προκριματικού γύρου του Conference League κόντρα στην Νέφτσι Μπακού (2-0), όμως έχασε την πρόκριση στη ρεβάνς (3-0). Τη νέα χρονιά η ομάδα της Λεμεσού θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προκριματικά του Champions League.

Σημειώνεται ότι εκτός από τους Αλεξέι Σπιλέφσκι και Χοσέ Λουίς Όλτρα, το έπαθλο «Προπονητής του Μήνα» είχαν κερδίσει, από μία φορά, οι Χένινγκ Μπεργκ της Πάφου (Οκτώβριο) και Μπογκτάν Αντόνε του Απόλλωνα (Μάρτιο).

Ο Σύνδεσμος Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου καθιέρωσε τα έπαθλα «Προπονητής του Μήνα» και «Προπονητής της Χρονιάς» από το 2015, θέλοντας να επιβραβεύσει τους κορυφαίους προπονητές, όπως αναδεικνύονται από την άποψη των ίδιων των προπονητών.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχαηλούδης για ΑΠΟΕΛ: «Αγωνιστήκαμε στο Άιμπροξ με την Ρέιντζερς με περισσότερο κόσμο και δεν χάσαμε»-ThemaSports
19/04 @ 13:31

Μιχαηλούδης για ΑΠΟΕΛ: «Αγωνιστήκαμε στο Άιμπροξ με την Ρέιντζερς με περισσότερο κόσμο και δεν χάσαμε»

Όλα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Άρη, Χριστόφορος Μιχαηλούδης στον Super Sport FM.

«Πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη - Την πίεση θα την έχει ο ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς»-ThemaSports
19/04 @ 10:42

«Πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη - Την πίεση θα την έχει ο ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Άρη, Κώστας Παπαδόπουλος παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM ενόψει του αγώνα στο ΓΣΠ με τον ΑΠΟΕΛ.

Πρωινό «κτύπημα» Σπιλέφσκι με... Πεπ και Αρτέτα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
19/04 @ 08:36

Πρωινό «κτύπημα» Σπιλέφσκι με... Πεπ και Αρτέτα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο προπονητής του Άρη, Αλεξέι Σπιλέφσκι ανάρτησε μια ατάκα του Αρτέτα για μια συμβουλή του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Τρόλαρε ο Σπιλέφσκι: «Ίσως πρέπει να αλλάξουμε προπονητή»-ThemaSports
17/04 @ 22:03

Τρόλαρε ο Σπιλέφσκι: «Ίσως πρέπει να αλλάξουμε προπονητή»

Σε ερώτηση που έγινε από το ThemaSports στον προπονητή του Άρη, Αλεξέι Σπιλέφσκι στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ημιτελικού κυπέλλου με την Ομόνοια για το τι πρέπει να αλλάξει και αν σκέφτεται να αλλάξει κάτι για να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα, είπε χαριτολογώντας την εξής ατάκα πριν απαντήσει σοβαρά...

ΣΠΙΛΕΦΣΚΙ: «Δεν χάσαμε σήμερα την πρόκριση - Όταν φώναζε ο κόσμος της Ομόνοιας σηκωνόταν η τρίχα μας»-ThemaSports
17/04 @ 21:17

ΣΠΙΛΕΦΣΚΙ: «Δεν χάσαμε σήμερα την πρόκριση - Όταν φώναζε ο κόσμος της Ομόνοιας σηκωνόταν η τρίχα μας»

Δείτε τι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου στο ΓΣΠ, μετά το τέλος του ημιτελικού κυπέλλου ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Άρη, ο προπονητής της Λεμεσιανής ομάδας, Αλεξέι Σπιλέφσκι.

Οι έντεκα του Αλεξέι Σπιλέφσκι για τη μάχη με την Ομόνοια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
17/04 @ 17:44

Οι έντεκα του Αλεξέι Σπιλέφσκι για τη μάχη με την Ομόνοια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Δείτε την αρχική ενδεκάδα που επέλεξε ο προπονητής του Άρη, Αλεξέι Σπιλέφσκι, για τον αποψινό (19:00) επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου στο ΓΣΠ με αντίπαλο την Ομόνοια:

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ