Themasports

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέας Καπαρδής, μίλησε στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1 για το θέμα των κόκκινων φακέλων.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα αποτελέσματα των ερευνών: «Είναι πολύ νωρίς για αποτελέσματα, σε περίπου έξι εβδομάδες αναμένουμε αποτελέσματα. Είναι μέσα στους όρους εντολής που έχουν οι λειτουργοί. Αυτό το έργο το επιτελούμε σχεδόν εδώ και δύο χρόνια, από τις αρχές του 2021. Θέλω να τονίσω ότι πρέπει να είναι πιο γρήγορη η απονομή της δικαιοσύνης, όταν στέλνονται υποθέσεις στην Αστυνομία και τη Νομική Υπηρεσία. Είναι χρονοβόρο να μαζευτούν στοιχεία, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία όταν υπάρχει η βούληση και τα μέσα. Επίσης τα δικαστήρια όταν καταδικάζουν, πρέπει να καταδικάζουν παραδειγματικά, δηλαδή με αποτρεπτικές ποινές».

Για το αν υπήρξε κάποια παρέμβαση στο έργο τους: «Ως τώρα κανένας δεν έκανε παρέμβαση στο έργο μας».

Για τις καταγγελίες Σαββίδη: «Καλέσαμε τον κ. Σαββίδη μετά που παρουσιάστηκε στη Βουλή, ήρθε την περασμένη Τρίτη και μας έφερε τα στοιχεία που είχε σε ένα αρκετά ογκώδες κείμενο. Αυτά στα οποία αναφέρεται ο κ. Σαββίδης είναι από το 2019-2020».

Για τη δημοσιοποίηση ενεργειών: «Σαν Επιτροπή επιλέγουμε να μη δημοσιοποιούμε πολύ τις ενέργειες που κάνουμε και υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Στείλαμε αρκετά στη Νομική Υπηρεσία και έχουν καταδικαστεί άτομα σε περιπτώσεις από αυτά που στείλαμε. Υπάρχει αριθμός υποθέσεων που εκκρεμούν στη Νομική Υπηρεσία. Το 2021 είχαμε 17 alerts, 50 το 2022, φέτος μέχρι τώρα 14. Οι κόκκινοι φάκελοι ήταν 5 το 2021, 13 το 2022, τέσσερις μέχρι σήμερα στο 2023».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα-ThemaSports
17/05 @ 08:58

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα

Στο σημείο μετέβηκαν αξιωματικοί και μελή της Aστυνομίας Λεμεσού για διενέργεια εξετάσεων.

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!-ThemaSports
14/05 @ 11:03

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και πλησιάζει η ώρα που θα ξετυλιχθεί μπροστά μας η όμορφη διαδρομή των πρωταγωνιστικών! Η ώρα που τα φώτα θα στραφούν πάνω σε αυτούς που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν για το ταλέντο και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουν. Είναι η ώρα των «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24».

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!-ThemaSports
13/05 @ 21:02

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!

Κορυφαίος του πρωταθλήματος ο Φράνκο Τόνγκια!

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ-ThemaSports
16/05 @ 17:55

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ

Η Πάφος διαθέτει στο... οπλοστάσιο της τον κανονιέρη του φετινού πρωταθλήματος στο γκρουπ του τίτλου.

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»-ThemaSports
11/05 @ 21:19

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στη διάσκεψη Τύπου μετά την ισοπαλία με την Πάφο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ